Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky školáků a předškoláků, už se vaše dítě zaregistrovalo do soutěže Logická olympiáda?
http://www.logickaolympiada.cz
Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování.
Syn (třeťák) donesl před pár dny odkaz, a že prý jestli chci, tak ho mám zaregistrovat - říkala paní učitelka ![]()
Jenže já to nějak nepobrala…
Ve škole jsme vždycky měli matematickou a češtinářskou olympiádu, písemně… Tohle on-line „cosi“ vůbec nechápu, o co tam jde, jak to probíhá…
![]()
@tterka
Tato soutěž je na rozdíl od těch matematických, česštinářských, dějepisných a dalších olympiád unikátní v tom, že nezáleží na naučených znalostech.
Je to soutěž, která má odhalit skryté talenty, děti nadprůměrně inteligenčně nadané, které běžní učitelé často neumí odhalit.
První kolo probíhá on-line, test je možné vypnit doma, ve škole, v knihovně… kdekoliv, kde je připojení k netu. Nejlepší soutěžící z tohoto kola postoupí do krajských kola (proběhnou ve stejný den ve všech 14 krajích ČR) a nejlepší z krajů pak do finále.
Před samotnou soutěží je nutné se zaregistrovat, registrace končí 30.9.2012
@subsomi Děkuji moc za informaci
![]()
Tak zkusím synka zaregistrovat. Při nejhorším ten test neudělá, ale třeba si šplhne u paní učitelky
![]()
Maminky školáků a předškoláků, už se vaše dítě zaregistrovalo do dalšího ročníku soutěže Logická olympiáda?
Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování.
http://www.logickaolympiada.cz
Možnost registrace až do 31.9.2013
@subsomi Děkuji za připomenutí
. Minulý týden jsem to četla ve škole, mluvila jsem o tom se synem, že to chce zase zkusit. A pak jsem ho zapomněla zaregistrovat
![]()
Dnes končí možnost registrace do soutěže!!!
Již nyní je zaregistrováno téměř 38tis. soutěžících, což je historicky největší počet.
Nenechte si ujít tuto jedinečnou netradiční soutěž, pro žáky a studenty všech typů základních a středních škol.
Počet registrovaných soutěžících do LO dnes překročil 40.000
Pokud mezi nimi nejsou Vaše děti, děti Vašich známých, sousedů, Vaši žáci a studenti, pak vězte, že registrace do letošního ročníku se nenávratně uzavírá zítra - tedy s koncem měsíce září.
Pro rok 2015 je soutěž obohacena o novou kategorii MŠ
Registrace je od 1.8. do 30.9.2015 http://www.logickaolympiada.cz
V roce 2014 se zaregistrovalo 49 035 soutěžících z 2 056 škol z celé České republiky.
@subsomi jéé díky o tom jsem vůbec netušila…kluk se zaregistruje a ve škole resp. v práci to taky využiju ![]()
a koukám, že jke to i pro Mš, tak to toho mladšího zaregistruju taky ![]()
Logická olympiáda 2015
Pro rok 2015 je soutěž obohacena o novou kategorii MŠ
Na registraci už zbývá jen 5 dnů! www.logickaolympiada.cz
Dobrý den.. prosím o informaci zda je možné někde vidět (si přečíst)třeba lonské příklady.. chtěla bych mít představu toho co třeba ty děti v jednotlivých kategoriích by měly zvládnout. prosím o odkaz na takové stránky. děkuji.