Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
nemáte někdo zkušenost jak si levák poradí s tabulkou Logico Primo?
Líbilo by se mi to pro syna, ale trochu mě odrazuje, že by to dělal „přes ruku“.
Rano se zeptam syna. Je levak a posledni dva roky si s Logicem hodne „vyhral“ ve skolce, meli tam tech sad moc, snad skoro vsechny.
Syn je taky levák, sice to za něj většinou dávám já, ale když to dělá on, nevšimla jsem si, že by měl problém.
@MalinaQ sy s tim pracoval často na logopedii a problém neměl ![]()
Pro levaka doporucuji system MiniLuk, take od Mutabene. Resi se smerem dolů. Logiko je pres ruku, stejne tak Motanice. Dcera to nevyhledava.
Syn neni vyhraněný ji i drzi tusku jak pravou tak levou. s logicem pracujeme pravidelne většinou to dela pravou ale kolikrát to dela i přes ruku a nijak mu to nevadi.
Popravdě myslim ze to nicemu nevadi. Zavazet si nezavazi jde jen o to přemístění.
Naopak mi rikala logopedka ze neni naškodu kdyz obcas dite neco udela druhou rukou. Pravak zkusi malovat levou, najíst se atd a opacne. pomaha to propojovat nejak ten mozek ci co.
Starsi syn ma picollo a obcas v ramci hry to dela levou rukou ![]()
Holky, tak moc děkuji za rady. Nakonec jsem koupila ráměček a jednu sadu na vyzkoušení a má to úspěch. Asi mu to trochu vadí, že si tou jednou rukou stíní, ale vyřešil to po svém - dělá to pravou ![]()