Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud nezabírá normální upozornění, tak bych mu dala ultimátum - buď takového chování nechá nebo odcházím. Ale já bych opravdu odešla, tohle je pro mě nepřijatelné.
Psycholog nebo odchod.. Mám známého který své děti mlátí i na snad jen za to že dýchají.. Je to hrůza.. Mají z něj brutální strach. Jestli víš že dcerku miluje, tak mu řekni ať jde k psychologovi nebo od něj odejdeš.. zkus obrátit kartu a říct mu, jestli by se jemu líbilo kdyby dcera někoho takhle bila. A nebyl třeba v dětství bit…? To bývá… ![]()
Ano byl mlacet a to dost. Ono je to ode zdi ke zdi. Na jedne strane, to az prehani s lasku a pak ji prasti nebo zarve. Jako ja bych nejradsi odesla, ale mam hruzu z toho co by bylo kdyby s ni byl sam. Takhle to aspon koriguju. Ja se ho nebojim, uz nekolikrat bylo zle, kdyz jsem dceru branila.
Bych nedovolila partnerovi se takhle chovat k dětem, copak jsme zvířata? Jsme inteligentní bytosti, které umí mluvit, čili vše jsem řešila u dětí domluvou…a přinejhorším obdržely holky jedno plácnutí, ale to bylo v době, kdy zkoušely překročit meze nesnesitelným způsobem. S partnerem bych si promluvila, pokud to dělá z neuvědomělého důvodu, jak zde psaly holky výše, tak aby zkusil řešit sám návštěvou psychologa a pokud nebude mít snahu, dát mu utlimátum, že takhle tedy ne… holt každý svou cestou, budoucnost toho dítěte je důležitá, celý vývoj myšlení a vnímání má teprve před sebou a je škoda kazit dítěti sebevědomí = zkažený život = neambicióznost a nedůvěra sama v sebe. Držím pěsti ![]()
Mě by zajímal názor toho chlapa, třeba Ty ji vnímáš jako velmi hodnou šikovnou, on ji může vnímat jako rozmazlenou a vše si vynucující. Nepíšeš, jak dlouho jste u těch rybiček stáli před tím, než chtěl odejít a kolikátou věc za jakou dobu si tříletí dítě chce(případně vynucuje) koupit.
Podle mě jsou to takové kusé příklady, nic neříkající a nevystihující celou situaci a celkové chování k ní.
Pokud nezvládá běžné výchovné situace a dětské období vzdoru, je namístě porada s psychologem. Ale taky je potřeba nezávisle přehodnotit chování dcerky, protože matky mají většinou tendence vidět dítě(zvlášť, pokud je to jediné dítě),v tom lepším světle a různě ho omlouvat.
@Jana206 píše:
Mě by zajímal názor toho chlapa, třeba Ty ji vnímáš jako velmi hodnou šikovnou, on ji může vnímat jako rozmazlenou a vše si vynucující. Nepíšeš, jak dlouho jste u těch rybiček stáli před tím, než chtěl odejít a kolikátou věc za jakou dobu si tříletí dítě chce(případně vynucuje) koupit.
Podle mě jsou to takové kusé příklady, nic neříkající a nevystihující celou situaci a celkové chování k ní.Pokud nezvládá běžné výchovné situace a dětské období vzdoru, je namístě porada s psychologem. Ale taky je potřeba nezávisle přehodnotit chování dcerky, protože matky mají většinou tendence vidět dítě(zvlášť, pokud je to jediné dítě),v tom lepším světle a různě ho omlouvat.
I kdyby u těch rybiček stála hodinu a chtěla milion věcí, to snad neomlouvá dospělého chlapa, že mlátí malé dítě. Nebo snad ano? Mám to chápat tak, že by se takové jednání klidně dalo nějak vysvětlit?
Myslím, že zakladatelka se v první řadě sama toho chlapa bojí a není v pozici, aby její názor tím méně ultimátum byl pro toho chlapa něčím zajímavým.
@Jana206 píše:
Mě by zajímal názor toho chlapa, třeba Ty ji vnímáš jako velmi hodnou šikovnou, on ji může vnímat jako rozmazlenou a vše si vynucující. Nepíšeš, jak dlouho jste u těch rybiček stáli před tím, než chtěl odejít a kolikátou věc za jakou dobu si tříletí dítě chce(případně vynucuje) koupit.Podle mě jsou to takové kusé příklady, nic neříkající a nevystihující celou situaci a celkové chování k ní.
Pokud nezvládá běžné výchovné situace a dětské období vzdoru, je namístě porada s psychologem. Ale taky je potřeba nezávisle přehodnotit chování dcerky, protože matky mají většinou tendence vidět dítě(zvlášť, pokud je to jediné dítě),v tom lepším světle a různě ho omlouvat.
Tohle mě taky napadlo, ale zároveň s tím, že i v tomto případě není potřeba dcerku mlátit nebo na ni křičet, stejně z toho ve třech letech nemá příliš rozum. A o to dle mého zakladatelce jde - jak ho přesvědčit, aby zjemnil.
Zakladatelko, děti dokáží být pěkně umanuté a jediné, co skutečně funguje, je důslednost. Místo přesvědčování manžela, že se chová špatně (když se evidentně chová špatně i dcerka), by bylo lepší mu tedy ukázat, jak to funguje vám dvěma, když jste samy. Co uděláš ty, když někde stojí dlouho a ty už chceš jít? A funguje ti to? Tak mu to předveď. Řekni: Nech to na mě a konej. Když uvidí pozitivní výsledky, začne to dělat taky tak
Ale pokud ji necháváš, ať si dělá co chce, pak chápu, že má potřebu brát tu zodpovědnost do svých rukou, jen to nebere za správný konec.
@Amys píše:
Tohle mě taky napadlo, ale zároveň s tím, že i v tomto případě není potřeba dcerku mlátit nebo na ni křičet, stejně z toho ve třech letech nemá příliš rozum. A o to dle mého zakladatelce jde - jak ho přesvědčit, aby zjemnil.
Zakladatelko, děti dokáží být pěkně umanuté a jediné, co skutečně funguje, je důslednost. Místo přesvědčování manžela, že se chová špatně (když se evidentně chová špatně i dcerka), by bylo lepší mu tedy ukázat, jak to funguje vám dvěma, když jste samy. Co uděláš ty, když někde stojí dlouho a ty už chceš jít? A funguje ti to? Tak mu to předveď. Řekni: Nech to na mě a konej. Když uvidí pozitivní výsledky, začne to dělat taky takAle pokud ji necháváš, ať si dělá co chce, pak chápu, že má potřebu brát tu zodpovědnost do svých rukou, jen to nebere za správný konec.
V čem?
@Jana206 píše:
Mě by zajímal názor toho chlapa, třeba Ty ji vnímáš jako velmi hodnou šikovnou, on ji může vnímat jako rozmazlenou a vše si vynucující. Nepíšeš, jak dlouho jste u těch rybiček stáli před tím, než chtěl odejít a kolikátou věc za jakou dobu si tříletí dítě chce(případně vynucuje) koupit.Podle mě jsou to takové kusé příklady, nic neříkající a nevystihující celou situaci a celkové chování k ní.
to si děláš srandu? I kdyby malá byla skřet rozcapený, to ho snad neomlouvá, nebo je normální vřeštět na dítě a tlouct ho nebo s ním třást? Jako to snad ne.
@hanka.br. píše:
I kdyby u těch rybiček stála hodinu a chtěla milion věcí, to snad neomlouvá dospělého chlapa, že mlátí malé dítě. Nebo snad ano? Mám to chápat tak, že by se takové jednání klidně dalo nějak vysvětlit?
Myslím, že zakladatelka se v první řadě sama toho chlapa bojí a není v pozici, aby její názor tím méně ultimátum byl pro toho chlapa něčím zajímavým.
Presne tak. Podle me je agrese vuci detem tezko omluvitelna i v situacich, kdy jsou deti opravdu na zabiti, coz proste obcas jsou. Ale mlatit dite na vylete u akvaria atd., to nejen ze povazuju za neomluvitelne, ale v kombinaci s popisem partnera zakladatelky jako nebezpecne psychopaticke chovani. Nemohla bych tomu prihlizet, te holcicce jsou tri roky! Zakladatelko, preju Ti hodne sily a odhodlani malou uchranit pred domacim nasilim ze strany otce. Je to Tvoje povinnost a to dite si to nezaslouzi.
Anonymni, dostava dcera nejake varovani, nebo ji proste hned „prileti“? Zkusila bych nejak vnutit muzi pro zacatek alespon pocitani - dcera by mohla brzy pochopit, ze kdyz neposlechne, nez tatinek dopocita, bude zle, otce by to pocitani naopak mohlo trochu zklidnit
? Jinak situace, ktere uvadis, mi rozhodne neprijde v poradku resit preszadkem…
@Anonymní píše:
Ano byl mlacet a to dost. Ono je to ode zdi ke zdi. Na jedne strane, to az prehani s lasku a pak ji prasti nebo zarve. Jako ja bych nejradsi odesla, ale mam hruzu z toho co by bylo kdyby s ni byl sam. Takhle to aspon koriguju. Ja se ho nebojim, uz nekolikrat bylo zle, kdyz jsem dceru branila.
kámen úrazu, je to jak přes kopírák, týrané děti v dospělosti týrají své děti. Je to stále dokola. Neumím ti poradit, protže máš svatou pravdu v tom, že když půjdeš od něj, nastanou situace, kdy on s ní bude sám. A co si budeme povídat, malé děti maé problémy, velké děti velké problémy. To že teď stojí u rybiček a chce se dívat není nic proti tomu, co bude třeba dělat v pubertě, to jí asi umlátí.
Zas internetové hrdinky, co by se hned rozváděli a odcházeli od tyrana ![]()
Jste rodiče vyřešte to spolu posilní vás to, pokud byl manžel bit v dětvství je to blbý ale ne nepřekonatelný, mluvte o tom, jak se cítil, jestli chce, aby se takto cítila dcera, zkus mu koupit knihu jak mluvit aby děti poslouchaly.
Někdy chlap lépe slyší na to, že ho miluješ chápeš a chceš mu pomoct jak na dceru než na to že je neurvalec a na ultimáta
Ahojte. Mam 3 letou moc hodnou a sikovnou dceru. A velmi me trapi, ze jeji tatinek s ni neumi jednat. Zbytecne na ni krici, bezduvodne ji dava na zadek a to jeste hrbetem ruky. A to jsem ho prosila at to nedela, ze ji to musi bolet. Nechci vypadat jak hysterka, ale uz se bojim ho nechat s ni osamote o zas se stane. Dcera s nim sama taky moc nechce byt. Je mi do breku. Kdyby se aspon nechal ppradit, ale to ne. Jeste ted vidim, jak ji dal na zadek u rybicek, jen proto, ze se na ne chtela jeste chivlki koukat(byli jsme na dovolene v aquariu) nebo kdyz si chce dcera neco koupit. Hned zacne jecet rvat ji to z ruky, lomcovat s ni. Nejde mi o to, ze ji to bechce koupit, ale spis o to chovani. Nevite jak na takovyho chlapa? Jak mu domluvit?