Hry sourozenců 3 a 5let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
gk
570
14.7.17 13:52

Hry sourozenců 3 a 5let

Mám dvě děti 3 holka a kluk 5let. Máme RD a ráda bych s nimi vymyslela hraní nyní o prázdninách. Někdy se nudí. Prosím poraďte hry na ven na zahradu nebo i na doma. Ať se zapojím já matka nebo jen oni dva.
Počasí déšť či slunce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5425
14.7.17 14:12
@gk píše:
Mám dvě děti 3 holka a kluk 5let. Máme RD a ráda bych s nimi vymyslela hraní nyní o prázdninách. Někdy se nudí. Prosím poraďte hry na ven na zahradu nebo i na doma. Ať se zapojím já matka nebo jen oni dva.
Počasí déšť či slunce.

Ahoj, mám to samé. Bohužel Ti společné hry neporadím, baví je každého něco jiného. Max chvilku s míčem, na honěnou či na slepou bábu. Ještě zlatá brána. Jinak klasika, holka si,,vaří" a kluk chytá havěť. společně jenom lumpárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
14.7.17 14:28

Moje děti mají právě období stavění bunkrů a domečků, baví je to oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31527
14.7.17 14:33
@gk píše:
Počasí déšť či slunce.

Sport - házení s míčem, kola/odrážedla, v bazénku (stačí takový ten malý pro děti) si vyřádí hrozně, nějaké vodní hry - vodní pistole, bomby. Můžeš zkusit venkovní hry, při kterých je potřeba se někam trefit - třeba kruh na tyč nebo trefit se míčkem někam - to dost záleží na šikovnosti té tříleté.

Jestli máte doma počítač s velkou obrazovkou nebo konzole, můžeš jim pustit taneční hry, případně na počítači s taneční podložkou. Dají se tam na stejnou písničku nastavit různé složitosti tak, aby to zvládaly obě děti. Nebo jim prostě pustit hudbu a nechat je tančit, pokud je to baví, nebo třeba i zpívat karaoke.

Hřiště, prolejzačky - s tím nikdy není nuda. Pokud nemáte prostor/možnosti postavit něco velkého, tak třeba vzít nějaké starší věci, k tomu dokoupit takový ten rozkládací tunel, malý stan apod. a pomoct jim udělat venku nebo uvnitř hrací bunkr. Naházet jim tam deky, hračky, klidně jim tam i nabídnout jídlo a pustit třeba pirátskou hudbu nebo nějaký jiný motiv.

Pokud se ti s tím chce dělat, tak jim můžeš připravit honbu za pokladem tak aby museli spolupracovat a třeba aby tam byl text pro staršího (pokud už umí číst) a obrázek pro mladší.

Nebo jim poskytnout prostor na imitaci nějaké reálné skutečnosti. Třeba kuchyňku nebo obchod, prostě nějaký stánek - ať už plastový nebo třeba postavit sami na zahradě ze dřeva, dát jim tam nějaké třeba staré nádobí nebo jednorázové plastové a poskytnout ingredience k vaření (písek, hlína, voda, coca cola a mentosky :mrgreen: apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
14.7.17 14:36

Na velky karton jsme malovali a pak strileli na obrazky z praku, kuse,luku.Take jsme z kartonovych krabic vyrobili auticka a jezdili po zahrade. Delame piratske vypravy s ukoly, sipkovanou, meli jsme princeznovsky den. Hodne je bavi priroda-brouci, motyli. Sedavame u ohne a spime ve stanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31527
14.7.17 14:47

@gk ještě podle zájmu mladší je můžeš postupně začít učit společenské hry. Třeba Twister, Černý Petr, Dobble (radši Beach verzi, je odolnější), pexeso, Smolíček pacholíček (asi zatím spíš původní verzi s kostkou s barvičkami místo čísel)… čím dřív začnou, tím spíš pak budou rychleji postupovat k těm náročnějším a už za pár let budou hrát mnohé hry, které běžně hrají i dospěláci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31527
14.7.17 14:57

A lego! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
1.8.17 22:19

Díky za rady, hrajou si na bunkr, na autobus, dost koukají na TV a tvoří…ale mě spíš vadí, že mají asi dost hraček a že jim musím stále dávat návod či udičku, aby si hráli s tím či s tím. Buď se dost perou, hádají, řvou, nebo si hrají. Mladší pořád žaluje. starší provokuje. vždy to může bát spojeno s hladem, únavou či nedostatečnou mojí pozorností a tím si jí vynucují. Když jsme na návštěvě, tak o nich moc nevím. Lítají s vrstevníky a oni jsou ti tvůrci, co vymýšlí hry a postupy, co dělat.

venku mají venkovní kuchyni, tak vaří lektvary z kytek, listů, jetele, hub. staví si venku také bunkry. dopoledne máme nějaké slabé už nějaký ten rok. odpoledne jsou lepší, až se vyspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí