Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, kluk dneska spadl na odrážedle tak blbě, že si narazil pindíka. Chvíli tekla krev, ale teď vypadá že si natrhl jen takovou tu řasu nebo jak to nazvat na kůžičce. Má to trošku oteklé, ale čůrá normálně. Může s tím mít něco horší ho? jsme na chatě a daleko od civilizace ![]()
Bolí ho to když čurá? pokud ho to nějak bolí tak bych raději na tu pohotovost jela
@Doe_Jane píše:
Bolí ho to když čurá? pokud ho to nějak bolí tak bych raději na tu pohotovost jela
Stěžuje si, že to štípe, ale to podle mně je od té kůžičky.
@nebo píše:
Stěžuje si, že to štípe, ale to podle mně je od té kůžičky.
raději tam aspoň zavolej…
teda já bych to udělala, samozřejmě záleží na tobě, pravděpodobně to nic nebude, ale nejsem lékařka
@Doe_Jane píše:
raději tam aspoň zavolej…teda já bych to udělala, samozřejmě záleží na tobě, pravděpodobně to nic nebude, ale nejsem lékařka
ach jo
no já nevím, bojím se, aby s tím něco neměl a mám pocit, že když zavolám stejně řeknou přijed tě
Nemáš heřmánek? Zkoušela bych mu to omýt heřm. čajem a počkala do zítra, snad to bude dobrý.
Nejlepsi je řešit úrazy na netu v diskuzi
Vy se bojíte, ze vas ten doktor kousne nebo co?
@Alkata píše:
Nejlepsi je řešit úrazy na netu v diskuziVy se bojíte, ze vas ten doktor kousne nebo co?
Ne jsem ve vesnici 40 km od nejbližší pohotovosti, bez auta. Na sanitku to asi nebude a zase tahat manžela 100km sem, aby jsme se projeli no nevím.
@terulína píše:
Nemáš heřmánek? Zkoušela bych mu to omýt heřm. čajem a počkala do zítra, snad to bude dobrý.
To asi najdu, tím se nic nezkazí ![]()
@nebo píše:
To asi najdu, tím se nic nezkazí
zkusila bych to umývat tím heřmánkem, a poté by se vidělo ![]()
Na pohotovost bych nejela, zkus heřmánek a uvidíš ráno. Na pohotovost můžete vždycky, s tímto bych ale hned nejela.
Uzdička…
Ofoukat, oheřmánkovat, namazat, neřešit.
Děcko pak zbytečně reprodukuje strachy matky. ![]()
Ahoj, můžu se zeptat, jak dlouho probíhalo hojení? Případně, máte někdo zkušenosti?
Syn se dneska uhodil do pindíka. Spodní strana hned otekla a udělala se modřina.
Ale krev netekla, hned bez problému čural, sahal si na něj.
Doktorka po telefonu poradila ledovat, koupat v heřmánku a mazat framykoinem.
Jezdit prý nemáme, protože nic jiného se stejně zatím nedá dělat.
Teď, po pár hodinách, je pindík celý modrý ze spodní strany, docela mě to děsí.
Díky, anonym kvůli synovi.
Když se uhodíš.. kamkoli… co udělá modřina? Rozleze se a začne postupně měnit barvy… ![]()
Pokud se nezvětšuje otok a pokud syna nic nebolí, řiď se radou paní doktorky a za 3-4 dny uvidíš.