Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný den holky☺ jak staré dítě by jste vzali do letniho kina? Přemýšlím jestli vyrazit se 4 letou dcerkou. V kině i u pohádek vydrží úplně v pohodě. Ale jestli to není na ni ještě dost brzy
v kolika jste vzali děti do letniho kina Vy? ![]()
Dceři je 10 let a do letního kina jsem ji ještě nebrala… Do normálního kina chodíme v pohodě, ale letní kino promítá příliš pozdě (u nás třeba začíná v půl 10 a to mají děti už dávno půlnoc).
U nás koncem srpna promítá letní kino uz ve 20 hodin, uz je tma. V době, dy jde vsechno stahnout a sehnat dřív nez v TV, bych se za takovym „zážitkem“ fakt nehnala.
My chtěli loni vzít 5 a 3 letou. Ale nakonec jsme tam nezůstavali a jeli domů. Běžela pohádka, co mají rády, dávaly Tři bratry. Odejít se dá vždycky. Takže klidně ![]()
Akorát já s roční bych musela do stanu, byl by tam tatínek.
@Jana206 píše:
U nás koncem srpna promítá letní kino uz ve 20 hodin, uz je tma. V době, dy jde vsechno stahnout a sehnat dřív nez v TV, bych se za takovym „zážitkem“ fakt nehnala.
A já zase jo
My bysme třeba šli na pohádku, co znají skoro zpaměti. Pro ně i nás by to za ten zážitek stálo.
@Jana206 píše:
My milujeme letni kino, jsme zvykli ted zit furt venku, kdyz neprsi, do zari byvaji krasne vecery a tma vubec nevadi
. Hlavne, ze se da sedet dlouho venku. Ale letnich kin a nabidek pro decka je malo.
My si teda promitaci vecery delame na sve terase.
Ale zjistit, ze neco davaji v letnim pro decka v okoli, tak jdeme urcite. Je to zas neco jineho, jak doma na svem a zavrena v baraku uz uplne nesrovnatelne. Se neda srovnavat ta atmosfera.
U nás se chodí brzy spát, nejsme noční sovy, takže nás to neláká.
@JanaKyzi když půjdete, tak hlavně nezapomenout deku na sezení, popřípadě i na zakrytí, sedadla bývají tvrdá a večer chladno
pokud je film pro děti, tak 4letá by to mohla už dát
Já sama jsem párkrát byla v dětství s tetou, strejdou a sestřenicemi. Naši měli moje mladší sourozence, tak nechodili. Jediné, na co si vzpomínám, jak se mi chtělo strašně spát
Oni jsou noční ptáci, my ne.To prostě není pro každého.
Moje starší děti byly několikrát s mužem, ale až koncem srpna, začátkem září, když je brzy tma, film začínal v osm a končil o půl desáté. Kromě jedné dcery, která je sova, u nás o ponocování nikdo nestojí.
My jsme brali sestřenku do kina už ve 2,5 a zvládla to naprosto v pohodě
A celkově si myslím, že v letním kině jsou k malým dětem tolerantnější než v normálním, takže bych malou klidně vzala.
Pokud zvládne neusnout klidně bych šla. Dceru jsem taky brala někdy od tří let.
Tak děkuju
vyrazíme, dcera kino miluje a tohle bude pro ni něco trošku jiného. ![]()
@JanaKyzi píše:
Tak děkujuvyrazíme, dcera kino miluje a tohle bude pro ni něco trošku jiného.
Jo vem ji tam, je to krasny zazitek.
Vem urcite jidlo, piti, neco dobreho a hezky si to uzijte.
Zavidim, taky bych ty moje tri male bez vahani vzala, kdyby u nas letni kino hralo
.