Mám strašné dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.7.17 19:13

Mám strašné dítě

Dobrý den,
dneska jsem si dělala čárky, kolikrát můj syn od rána vztekle brečel. Přesně šestnáckrát. Už to nezvládám. Je mu tři a půl, ve školce bije děti a říká sprostá slova. Nevím, kde to nabral. Doma mluvíme slušně. Mám pocit, že někdy ani nerozumí vyslovenému. Snažím se mluvit klidně, vysvětluji, proč se s hračkami nehází, on jde a hodí. Pak ho donutím vzít hračku, aby se jí omluvil, i ji schovám, že se s hračkami nehází a házet se s nimi nebude a když bude, žádné nebude mít - bez efektu. Je jak na pérkách. Neustále musí hopsat, skákat, lézt všude možně. Jediné, co vydrží, je pohádka v televizi. Tu mu ale nechci pouštět pořád. Pexeso mi přijde, že nechápe, jen mačká kartičky jako batole. Malovat nevydrží, vše hned trhá a mačká. Mluví dost špatně. Odpovídá Ne, nebudu a občas vykřikne nějakou větu, která v situaci nedává smysl. Sám od sebe nic nevypráví. Třeba jak bylo ve školce, co jedli, jak se měl s babičkou. Popisuje pouze akce, které probíhají v ten moment. Básničky také říkat nechce a nebude. Zpívání se mu nelíbí. To na mě hned, ať jsem ticho.
Prostě mi připadá, že je úplně mimo. Když se podívám na ostatní děti, je mi skoro do pláče. Děti bije bez důvodu a neumí říct proč. Nebo si vymyslí nějakou hloupost.
Prosím poraďte, co s ním. Také je na mne fixovaný. Musí mne mít neustále na dohled, jak se mu nemůžu věnovat, je zle. Bouchá i do mne. Vždy ho chytím za ruku, řeknu mu přísně, že se to nedělá, on bouchá dál a směje se. Samozřejmě dostal i na zadek. Ale dělá to neustále dokola.
Snažím se být s ním co nejvíc. Ale přijde mi, že jeho baví jen bouchat, ničit a házet. Už mi dochází síly.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
3.7.17 19:17

Já nejsem moc zastáncem okamžité diagnozy a schovávání nevyhcovanosti za různé poruchy pozornosti, ale u vás si myslím, že bude nějaký hlubší problém, který by si zasloužil vyšetření odborníkem. CO říkají učitelky ve školce? Zmínila ses pediatře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.17 19:19

Proč se omlouvá hračce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.7.17 19:21

Sla bych za odbornikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.7.17 19:24

Pobavte se o tom se svým pediatrem a moc se nevzpírejte, jestli vás pošle na neuro a nebo za psychologem.

Můžou jen pomoci.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
3.7.17 19:24

@Paralenka červená Protože ji ublížil?? Nemyslím, že by to bylo špatně. Když hodí s hračkou a nechce chápat, že se to nedělá, proč tuhle metodu nezkusit.

Jinak zakladatelko taky bych asi zkusila promluvit s ucitelkami v MŠ. Můžou vám poradit, možná poradí i konkrétního odbornika. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
3.7.17 19:26

Tohle je na diagnózu a to sama nejsem moc zastánce toho dávat všem rozmazleným dětem diagnózu ADHD apod… myslím, že u vás za to opravdu nemůžete, snad ti nějaký odborník poradí :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1386
3.7.17 19:29
@luca241 píše:
Já nejsem moc zastáncem okamžité diagnozy a schovávání nevyhcovanosti za různé poruchy pozornosti, ale u vás si myslím, že bude nějaký hlubší problém, který by si zasloužil vyšetření odborníkem.

Já to vidím podobně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
3.7.17 19:30

Může to být úplně normální a nebo taky nemusí, těžko říct. Co říkají učitelky? K odborníkovi bych zašla, už jen pro jistotu - tu řeč by mohl mít lepší, ale zase. Znám děti podobného věku, s řečí byly trochu opožděné a dneska jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
3.7.17 19:32
@nini77 píše:
@Paralenka červená Protože ji ublížil?? Nemyslím, že by to bylo špatně. Když hodí s hračkou a nechce chápat, že se to nedělá, proč tuhle metodu nezkusit.Jinak zakladatelko taky bych asi zkusila promluvit s ucitelkami v MŠ. Můžou vám poradit, možná poradí i konkrétního odbornika. Držím palce.

Proč by nemohl házet hračkou? Jediný důvod mě napadá, že se hračka zničí (pokud je křehká, ale co třeba plyšáci?) a nebo aby nerozbil něco jiného. Ale jinak, proč by tím nehodil. Omlouvat se věci je u 3,5 letého kluka podle mě trochu úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
3.7.17 19:34

@Imamother No je házení a házení. Já to pochopila tak, že s tou hračkou mrskne jakože ve vzteku, schválně, aby ji rozbil. To myslím v pořádku není. Jinak normální házení fakt neřeším. Nejsem blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
3.7.17 19:36

@nini77 Já to taky pochopila, že ve vzteku, a kdyby se to mělo rozbít, tak by mi to taky nepřišlo OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.7.17 19:41

Něco Ti sděluje, potřebuje na sebe upozornit. Komunikujete s ním?
děti jsou naše zrcadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
3.7.17 19:41

Tak to nechápu. Přišlo mi, že jsme to pochopily každá jinak, když jsi reagovala proč by se mel omlouvat. Já myslím, že i když je to plyšák a on mu chce záměrně ublížit, v pořádku to není. Musí se naučit chovat k věcem i lidem bez agrese.
Ale to je fuk, to už není úplně k tématu a nechci to tady plevelit.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
3.7.17 19:42

Vidím v tom náznaky autismu, případně ADHD, a to také nestřílím diagnózy na každou nevychovanost. Ale tady mi přijde, že dítě má evidentně nějakou poruchu, určitě bych kontaktovala odborníka. U autistů - děti si neumí hrát s hračkami, nemluví nebo špatně, špatně rozeznávají emoce (nepochopí, že někoho to bolí), vztek, protože jim nerozumíte, agresivita, vidím tam ty náznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí