Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, snad ještě někdo napíše…malá (4roky) má slabou rýmu a udělal se jí bolaček v nosní dírce těsně za hrankou - mozna to má souvislost i se strkáním prstů do nosu
No ten boláček vypadá jako zduřena kůže a má lehce bílou čepičku, je to celkem citlive - nenapadá vas čím to vyléčit ať neletíme ztr k doktorce? Zatím jsem to lehce potřela Betadynem a mázla nosní ošetřujici mastí při rýme. Me se to také při rymne občas udělá a po par dnech to vymizi. Vim ze je to citlivé.
Ještě mě napadla ta zelená vodička…tu kdyžtak ztr koupim
Předem dík za příspěvek. ![]()
@mumisek79 dle popisu moc tedy nevim co tam mala ma
ale celkem spolehlive funguje na vatovou tycinku 100% tea tree oil a tim to poptrit. Neni to nic proti nicemu a me to pomaha na kde co ![]()
Mě se to taky občas udělá, neřeším to, nepotírám ničím, bolí to, ale za pár dní to zmizne. k dr bych s tím nešla teda ![]()
Malemu se jednou udelal jakzaschnuty rozmokvany stroupek, pry to byl stafylokok, dostal na to spesl mast.
To se mi dělá každou chvíli. Bolí to při dotyku, tj. bolí ji to jistě při smrkání. Já to natírám tee tree olejíčkem, za pár dní to praskne a přestane bolet. Nic to není, taky bych s tím k doktorovi nešla.
Ještě v lékárně poradily Betadyn mast ta i leci, tee tree jen dezinfikuje. Paaa a dik
@mumisek79 píše:
Ještě v lékárně poradily Betadyn mast ta i leci, tee tree jen dezinfikuje. Paaa a dik
Mně se na to Betadyne moc neosvědčil, protože jak je to vlastně vřídek, tak mi přišlo, že do sebe ten mastný krém ještě trochu „nacucne“ a moc se to nezlepší, spíš až potom, co praskne. Ten tee-tree to naopak docela dost vysušuje, což mi v tomto případě vyhovuje.
Nejprve si vatovou tycinkou namocenou do Alpy, vytru kde je bolak, a pak namaznu indulonou, samozřejmě u dětí tea try olej