Akce ve školce pro rodiče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.6.17 19:49

Akce ve školce pro rodiče

Mám otázku pro učitelky z mateřských škol, případně pro rodiče dětí školkových.

Fungují ve vaší školce odpolední akce pro děti a rodiče? Například mikulášské odpoledne nebo nějaké dílničky? A jaký máte na takové aktivity názor a proč? Případně i nějaké info jak akce probíhá?
Pracovala jsem ve školce, kde bylo několik odpoledních akcí na zahradě školy, kde se mohli zúčastnit rodiče s dětmi a od nového školního roku nastupuji do školky, kde žádné takové akce nefungují a já bych to chtěla navrhnout, ale zajímá mě i jak to je v jiných luzích a hájích :) Děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5418
27.6.17 19:54

U nás párkrát do roka jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
27.6.17 19:57

U nás ve školce jsou velikonoční, vánoční a podzimní (dlabání dýní) dílničky plus ke Dni matek besídka a pak opékání špekáčků na zahradě školky.
Upřímně- besídka je krásná, ty dílničky moc nemusím (nejsem moc manuálně zručná), ale děti to měly rády, tak jsem tam chodívala.
Opékání špekáčků bývalo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.6.17 19:58
@Anonymní píše:
Mám otázku pro učitelky z mateřských škol, případně pro rodiče dětí školkových.Fungují ve vaší školce odpolední akce pro děti a rodiče? Například mikulášské odpoledne nebo nějaké dílničky? A jaký máte na takové aktivity názor a proč? Případně i nějaké info jak akce probíhá?
Pracovala jsem ve školce, kde bylo několik odpoledních akcí na zahradě školy, kde se mohli zúčastnit rodiče s dětmi a od nového školního roku nastupuji do školky, kde žádné takové akce nefungují a já bych to chtěla navrhnout, ale zajímá mě i jak to je v jiných luzích a hájích :) Děkuju :)

U nás fungují - hlavně slavnosti, kterých se účastní celé rodiny, jarní Festiválek..rodiče taky hodně vypomáhají v chodu samotné školky, třeba jedna rodina dala nějaké dřevo na topení, jiní zase zajistí třeba nějaký kroužek, výpomoc při úklidu atd. atd..ale je to tedy soukromá lesní školka.
Určitě bych v tom viděla plus, myslím, že tohle prolínání školkového/školního života a života rodinného je dobré, všichni mají větší přehled a pro dítě je to plus, může se lépe reagovat i na příp. problémy atd..a navíc zde krásně vzniká i komunita dospělých, kteří si rozumí, kamarádí se, schází se pak i mimo objekt školky/školy, pořádá různé akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.6.17 19:59

Jsem rodič školkových dětí.
Bydlíme na Praze- západ, kousek od Prahy.
U nás je během roku aspoň 5 takových akcí.
V zimě ve školce, za dobrého počasí venku na obecním hřišti nebo na zahradě.
Je to tam takové domácí, rodiče i učitelé, případně i kuchařky vždycky něco udělají a je toho docela dost.

U nás je 6 tříd po 25 dětech.

Je to skvělé, se všemi rodiči si popovídáme, vždy tam chodí i ředitel školky a školy, což také rodiče ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
27.6.17 20:06

Ano, pro děti navštěvující školku, rodiče a sourozence bývá během roku několi akcí- 2× besídka, 2× nějaké tvoření,1× loučení s předškoláky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.6.17 20:18

Máme dcery v univerzitní školce, dílničky jsou tématické - Velikonoce, Vánoce, Den Matek, je to spojeno s besídkou.
Když školka dostala „stavebnice“ od jedné z fakult, byla speciální dílnička pro tatínky.
Je to většinou do zavíračky a máme k tomu i občerstvení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
27.6.17 20:23

Letos jsme měli 3× akci pro rodiče: vánoční besídka a posezení ve třídě (možnost vyrobit si svícem, lodiču z ořechu), odpoledne na zahradě s úkoly pro děti, kde rodiče asistovali (čarodějnická tématika - nějaké chemické pokusy, kouzla apod.) a zahradní slavnost (vystoupení dětí, loučení se s předškoláky a stanoviště s úkoly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6697
27.6.17 20:37

U nás ve školce probíhají 3× ročně dílničky a na konci roku je na školní zahradě olympiáda pro rodiče a děti. Mám tyto akce ráda, je prima, že se něco takového pořádá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
27.6.17 20:38

U nás jsou zhruba 2 akce za pololetí, což je tak akorát, většinou jedna bedídka, kdy děti předvádějí co si nacvičuly a pak dopoledne s rodiči, kdy probíhá normální rozvrh akorát dítě tam má rodiče. Pak je ještě 1×za pololetí densen, kdy mají děti dopoledne s prarodiči. Mě osobně to vyhovuje, jednak člověk pozná s kým se dítě kamarádí a pozná i rodiče, nemám ráda anonymitu města, takže tyto aktivity oceňuji, asi by mě mrzelo, kdyby nebyla žádná bedídka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.6.17 20:39
@Anonymní píše:
Mám otázku pro učitelky z mateřských škol, případně pro rodiče dětí školkových.Fungují ve vaší školce odpolední akce pro děti a rodiče? Například mikulášské odpoledne nebo nějaké dílničky? A jaký máte na takové aktivity názor a proč? Případně i nějaké info jak akce probíhá?
Pracovala jsem ve školce, kde bylo několik odpoledních akcí na zahradě školy, kde se mohli zúčastnit rodiče s dětmi a od nového školního roku nastupuji do školky, kde žádné takové akce nefungují a já bych to chtěla navrhnout, ale zajímá mě i jak to je v jiných luzích a hájích :) Děkuju :)

Držím palce, aby to vyšlo, protože kolegyním přibude práce a to každý nemá rád… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
27.6.17 20:51

Mame vanocni a velikonocni dilny s rozsvecenim vanocniho stromu, besidku na vanoce a k svatku matek, na konci skolniho roku akademii, kdy na zahrade probiha vystoupeni vsech trid, pasovani predskolaku a pak zabava pri deti, loni byla detska diskoteka, letos skakaci hrad. Rodice pripravi pohosteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.17 20:59

U nás byla vánoční besídka a nyní na konci roku loučení s předškoláky. Osobně tedy toho nejsem moc příznivcem. Vybírali jsme školku, kde rodiče se tolik nezapojují. ;) Třeba teď v červnu toho bylo všude moc - kroužky - závěrečné hodiny pro rodiče, loučení s předškoláky, u druhé dcery školní akademie. A pokud jsou rodiče zaměstnaní, tak v ten čas, kdy to bývá, ani nemohou přijít. Nyní bylo loučení s předškoláky, nádherné vystoupení, my šli s manželem oba dva, ale účast nebyla velká, protože to bylo od půl čtvrté. Těm dětem, kteří tam nemají rodiče, to může být potom líto. To většinou mohou tak maximálně matky na mateřské dovolené. Jeden rok chodila dcera do soukromé, tak to bylo zvykem, ale bývalo to alespoň v rozumnou hodinu třeba od pěti, šesti hodin. A tam při tom malé počtu dětí to bývalo alespoň rodinné, když je dětí 25 ve třídě, tak je to potom taková davová akce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.17 21:17

@Malaga prave to je ten problem ceho se bojim… budu nejmladsi tak se bojim reakce starsich stalych kolegyn…

• Citovat
  • Upravit
26270
27.6.17 21:20

Tak to chvíli nech být, oťukni si je a uvidíš…ale nejdřív se snaž je poznat…a taky záleží jakým způsobem jim to navrhneš…nic neuspěchej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí