Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Amys píše:
Nerozumím otázce. Co v čem?
v čem spatřuješ, že se to tříleté dítě chová špatně.
@hanka.br. Tak třeba já bych s dítětem u rybiček rozumnou dobu postála, ale nebudu tam stát půl dne. Taky dítěti sem tam koupím něco nového, i něco bezúčelného, co se mu líbí, ale ne desátou takovou tretku, která stejně za chvíli omrzí a bude se doma jen válet.
Máme tady kusé vyjádření od zakladatelky, která není schopná se ani podepsat. A toto jsou nic neříkající situaci. I to na zadek může zakladatelka zveličovat jako jemné plácnutí dítěte, které přes opakované upozornění neuposlechlo(a takových dětí je).
Ani odborníkovi by vyjádření jedné osoby nestačilo, nejlíp pracovat s celou rodinou.
Mám kolem sebe dost matinek, které své jediné dítě(hlavně dceru),vnímají jako velmi šikovnou, chytrou a bůh ví co ještě, ale podle nezávislého hodnocení okolí jde jen o rozmazlené, navíc matinkou podporované dítě. A nejhorší je, že si to myslí i otec(ve většině případů tedy druh matky, který do výchovy moc zasahovat nemůže) a pokud přijde nějaký konflikt na veřejnosti, tak ten muž odchází, nemá na to nervy a stejně by ho žena umlátila argumenty.
Netvrdím, že to tak nutně musí být z zakladatelky, ale mám víc dětí, z toho tři dcery a vím, jak dokáže být holčička kolem tří let umanutá, protivná, vzteklá, vynucující si, na druhou stranu ale krásná, hodná, šikovná, spolupracující. Neobhajuji bití dítěte a žádné nepřiměřené tresty. Jen si myslím, že by to zakladatelka měla rozvést(když už se nevyjádří druhá strana).
@Jana206 dobře, může to být rozcapenec a to dospělého chlapa omlouvá v tom, že tluče tříleté dítě?
@BloomingGorgeous píše:
Presne tak. Podle me je agrese vuci detem tezko omluvitelna i v situacich, kdy jsou deti opravdu na zabiti, coz proste obcas jsou. Ale mlatit dite na vylete u akvaria atd., to nejen ze povazuju za neomluvitelne, ale v kombinaci s popisem partnera zakladatelky jako nebezpecne psychopaticke chovani. Nemohla bych tomu prihlizet, te holcicce jsou tri roky! Zakladatelko, preju Ti hodne sily a odhodlani malou uchranit pred domacim nasilim ze strany otce. Je to Tvoje povinnost a to dite si to nezaslouzi.
Zřeba ten nebezpečný psychopat neví jak na to a pomohlo by mu aby věděl jak se stát lepším rodičem než rozvod, střídavka a masakr v životech všechnzůčastněných…
A aby se toho zas někdo nechytl, bití dětí je na blotí a moje děti nedostávali ani to plácnutí. Jen mi prostě příjde, že spousta chlapů milují své děti a neví jak na to a jsou v tom sami protože manželka nepomůže. Spojte se buďte partneři a zvládněte to SPOLU. Jste rodina!
@terinka4444 píše:
to si děláš srandu? I kdyby malá byla skřet rozcapený, to ho snad neomlouvá, nebo je normální vřeštět na dítě a tlouct ho nebo s ním třást? Jako to snad ne.
A kdo tady píše, že ten otec s ní třese, tluče a bůhví co ještě?
To sis domyslela ty.
Proč bych si měla dělat srandu?
Nejsem z těch, které dovolí, aby s ním dítě cvičilo, se skřetem rozcapeným bych byla hotová raz dva. Kolikrát hledím, s jakým dítětem jsou rodiče schopní vyjít na veřejná místa a nedokáží ho ani přiměřeně usměrnit. To je ale na jinou diskuzi.
Ani odborníkovi by pár vět, které napsala zakladatelka, navíc stylem, že ona a holčička jsou Ti největší chudáci, nestačilo.
Taky jsme byli s dětmi na testech, u syna (před pár lety) k vůli mimořádnému nadání, ale kromě testů syna ho zajímala nejen moje výpověď, ale i výpověď nejlépe dalších dvou rodinných příslušníků(otec a babička).
U jedné dcery řešíme určité problémy, dotazník jsem dostala pro celou rodinu a i pro blízkou kamarádku, jak se dítě jeví jim.
Takových dětí, kterým matinka hraje do noty a obhajuje jeho chování, je hodně. Ono se často stává, že muž bývá ve výchově střízlivý a vidí vše s odstupem(už proto, že s dítětem netráví tolik času).
Příspěvek upraven 20.07.17 v 08:46
@Pipilota Citrónie píše:
Zas internetové hrdinky, co by se hned rozváděli a odcházeli od tyrana
Jste rodiče vyřešte to spolu posilní vás to, pokud byl manžel bit v dětvství je to blbý ale ne nepřekonatelný, mluvte o tom, jak se cítil, jestli chce, aby se takto cítila dcera, zkus mu koupit knihu jak mluvit aby děti poslouchaly.
Někdy chlap lépe slyší na to, že ho miluješ chápeš a chceš mu pomoct jak na dceru než na to že je neurvalec a na ultimáta
Tak ja jsem nenapsala, ze bych automaticky odesla. Ale tezko si dovedu predstavit, ze bych necemu takovemu prihlizela. Ty ano? Tak lide jsou ruzni a a co je pro jednoho zcela nepripustne, pro druheho neni duvod k rozchodu. Mne by treba vadilo, ze manzel je agresivni vuci diteti, stejne tak bych nesnesla, kdyby tyral zvirata. Takoveho cloveka bych si nevazila, prestal by me pritahovat a zajimat. Ze bych mu v reakci na to rikala, „ze ho miluju a chapu ho“? To je fakt absurdni, promin.
Příspěvek upraven 20.07.17 v 08:45
@terinka4444 píše:
@Jana206 dobře, může to být rozcapenec a to dospělého chlapa omlouvá v tom, že tluče tříleté dítě?
Za prvé nevíme, zda ho skutečně tluče (já tedy tříleté dítě ani neplácnu, ale tohle každý může mít nastavené jinak) a za druhé @Jana206 píše, že neobhajuje bití dítěte, ani nepřiměřené tresty. To tu asi neschvaluje nikdo, takže to přestaňte podsouvat.
@Jana206 Jasně, ale i kdyby dítě bylo rozmazlený spratek, tak to přece rodiče neomlouvá, že sahá zbytečně často k agresivním donucovacím prostředkům. Třeba s mým synem by tímhle způsobem nepochodil. Jakýkoliv projev netrpělivosti či agrese u něj hysterický záchvat ještě vygraduje. Musel by ho ubít do bezvědomí. Chvilku trvalo než jsem manželovi vysvětlila, že trochou trpělivosti dosáhne víc než studenou sprchou. A hlavně ty vzorce chování, které tím dětem ukládáme!
Zakladatelko, není manžel trochu hysterik? Někde jsem četla, že dětský pláč a vzdor nesnášejí právě ti, kteří nemají v sobě vyřešené křivdy z dětství. Porada s odborníkem je určitě na místě. Riskuješ, že se dcera nechá v dospělosti mlátit od partnera anebo bude třískat svoje děti. Uf! Já bych to nedala. Vztáhnout manžel bezdůvodně ruku na naše děti, nebudu s ním ani mluvit ani spát.
@Jana206 a jak to tvoje raz dva vypadá???
Dítě potřebuje lásku, ti rozcapení skřeti dvojnásob! Mimochodem nazvat děti takto urážlivě o tobě něco vypovídá
@Jana206 Já asi počkám na další příspěvky zakladatelky, protože takhle je to jen zbytečné nekonstruktivní tlachání.
@Amys píše:
Za prvé nevíme, zda ho skutečně tluče (já tedy tříleté dítě ani neplácnu, ale tohle každý může mít nastavené jinak) a za druhé @Jana206 píše, že neobhajuje bití dítěte, ani nepřiměřené tresty. To tu asi neschvaluje nikdo, takže to přestaňte podsouvat.
Díky, ale to je tady normální, že když někdo nepoplácá zakladatelce po rameni, tak je mu hned podsouváno, co si ani nemyslí a co ani nenapsal ![]()
Navíc sama zakladatelka situaci nijak nerozvádí a ani nepíše, že by s dítětem hystericky třásl. Nevíme ani, co tomu předcházelo. Taky mě spíš zaráží, jak tu psala jedna uživatelka, že každá „internetová hrdinka“ by se hned rozváděla a odcházela od tyrana, který ani tyranem být nemusí.
Taky jsem psala, že pokud je muž cholerik a nezvládá běžné výchovné situace, je vhodná návštěva odborníka.
@BloomingGorgeous píše:
Tak ja jsem nenapsala, ze bych automaticky odesla. Ale tezko si dovedu predstavit, ze bych necemu takovemu prihlizela. Ty ano? Tak lide jsou ruzni a a co je pro jednoho zcela nepripustne, pro druheho neni duvod k rozchodu. Mne by treba vadilo, ze manzel je agresivni vuci diteti, stejne tak bych nesnesla, kdyby tyral zvirata. Takoveho cloveka bych si nevazila, prestal by me pritahovat a zajimat. Ze bych mu v reakci na to rikala, „ze ho miluju a chapu ho“? To je fakt absurdni, promin.Příspěvek upraven 20.07.17 v 08:45
Překrucuješ. Chápu člověka který vyrůstal v rodině kde ho bili, že nemá moc představu jak se chovat k dítěti, což neznamená že schvaluju jeho chování.
@Pipilota Citrónie píše:
A aby se toho zas někdo nechytl, bití dětí je na blotí a moje děti nedostávali ani to plácnutí. Jen mi prostě příjde, že spousta chlapů milují své děti a neví jak na to a jsou v tom sami protože manželka nepomůže. Spojte se buďte partneři a zvládněte to SPOLU. Jste rodina!
Rozumim Tvemu postoji a v necem se mi libi. Akorat pro me je ta predstava, ze je manzel agresivni a bojim se ho nechavat s dcerou o samote, proste odpuzujici a strasidelna. Nemuzu si pomoci. Souhlasim, ze rodina se ma snazit prekonat problemy spolu.
@Pipilota Citrónie píše:
@Jana206 a jak to tvoje raz dva vypadá???Dítě potřebuje lásku, ti rozcapení skřeti dvojnásob! Mimochodem nazvat děti takto urážlivě o tobě něco vypovídá
To napsala Terinka, já jsem to jen citovala, nic víc.
Svoje děti odmala vychovávám tak, abych se za ně nemusela nikde stydět. Nemám hlídání, chodí se mnou k lékaři, na úřady i na zkoušky do školy, asi tak.
Co ale kde vidím, jsou děti, které bych nevzala ani na oběd do zahradní restaurace, natož tam, kde musí chvíli v klidu vydržet.