Londýn rady a tipy na cestu

Anonymní
2.2.23 08:06

Londyn rady a tipy na cestu

Ahoj,

Prosim anonym, segra pritele sem chodi, mam darek pritelovi, na Valentyna Londyn.
Je to prekvapeni.

Odjezd mame v pondeli, resp. odlet. Na Heatrow, googlemaos minukazuje, ze do centra se da dojet metrem, mame ubytko ve ctvrti Hammersmith. Dokáže mi nekdo poradit, jak se tam dostat? Letela jsem jen 1× a to uz je davno.

Jak to chodi na letisti, kolik casu po priletu je treba nez projdeme kontrolou?

Mame jen prirucni zavazadlo, je to na 3 dny..takze odbaveni netreba..

Co do prirucni tasky, napoje jen 100 mk a plastovy pruhledny sacek je ok?

Jak treba s lekem co je ve forme sirupu a lahev ma 120 ml, ten se musi teda prelit do nejake lahve 100ml?

Nejaky tip na afternoon tea v Londyne? Pritelovi se to hrozne libi, chtela bych udrlat rezervaci nekde, ty 3 schodovy stojanky, to vypada fakt krasne..ale aby to nestako 120 liber, tamze v tech hotelech jsem koukala je to treba 65 liber na osobu..to je moc, stacila by hezka kavarna, kde to delaji..

Budu rada za kazdy nevsedni tip, takovy to centrum pamatky, to vim kam..

Plus mam listek do studia Harryho Pottera, to je pro me, miluju HP :srdce:
Nicmene listky uz nikde nebylo, tak jsem koupila id nejake cestovky nebo proste na webu Musement, pekne drahe, recenze byly ok, tak snad to nebude smelo..mame to s odvizem z centra, ale je tam 4 hod cas a pak odviz zpet, kdBy jsme se zdrzeli, jak se odtamtud da dostat na vlastni pest?

Plus posledni, odlet mame z letiste Stansed, tam se da dostat jak? Kolik casu tak mit pred odletem?

Diky za tip a rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
647
2.2.23 08:38

Stahni si aplikaci citymapper, najde ti vsechny cesty v podstate kamkoliv. Kterym busem/metrem, kolik stoji, jak se na nej dostat atd. Doporuceny cas, kdy dorazit na letiste, budete mit napsany u letenky. Check in udelejte dopredu online. Co muzes mit v prirucni tasce najdes na strankach letecke spolecnosti. Cajoven a kavaren, ktere stoji za to, je spoustu. My mame radi The Berkeley, The Bloomsbury, The Sanderson, One Aldwych, Aqua at the Shard, je toho hodne. Myslim, ze jezdi i afternoon tea bus a vsadila bych se, ze je i nejaky Harry Potter afternoon tea. Kdybyste promeskali bus, pojedete desitkou do Watfordu a pak uprimne nevim, ale ta aplikace vam to kdyztak najde.
Kdyby te neco zajimalo, urcite se muzes doptat, tady nebo mi klidne napis. V Londyna byvame nekolikrat do roka, docela to tam zname😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vi.tani
2.2.23 08:59

Dobrá aplikace na metro je Tube Map - London Undeground.
Z Heatrow jede linka metra - tuším modrá… pěkně se v něm orientuje, chce to jen se dívat a myslet.

Na Stansted jezdí vlaky (Liverpool Street) a autobusy (z Victoria Station).. vlak cca 30 minut, autobus asi hodinu a třičtvrtě, v podstatě přes hodinu se jede přes Londýn, pak už to frčí…

• Citovat
  • Upravit
3139
2.2.23 09:16
@Anonymní píše:
Ahoj,

Prosim anonym, segra pritele sem chodi, mam darek pritelovi, na Valentyna Londyn.
Je to prekvapeni.

Odjezd mame v pondeli, resp. odlet. Na Heatrow, googlemaos minukazuje, ze do centra se da dojet metrem, mame ubytko ve ctvrti Hammersmith. Dokáže mi nekdo poradit, jak se tam dostat? Letela jsem jen 1× a to uz je davno.

Jak to chodi na letisti, kolik casu po priletu je treba nez projdeme kontrolou?

Mame jen prirucni zavazadlo, je to na 3 dny..takze odbaveni netreba..

Co do prirucni tasky, napoje jen 100 mk a plastovy pruhledny sacek je ok?

Jak treba s lekem co je ve forme sirupu a lahev ma 120 ml, ten se musi teda prelit do nejake lahve 100ml?

Nejaky tip na afternoon tea v Londyne? Pritelovi se to hrozne libi, chtela bych udrlat rezervaci nekde, ty 3 schodovy stojanky, to vypada fakt krasne..ale aby to nestako 120 liber, tamze v tech hotelech jsem koukala je to treba 65 liber na osobu..to je moc, stacila by hezka kavarna, kde to delaji..

Budu rada za kazdy nevsedni tip, takovy to centrum pamatky, to vim kam..

Plus mam listek do studia Harryho Pottera, to je pro me, miluju HP :srdce:
Nicmene listky uz nikde nebylo, tak jsem koupila id nejake cestovky nebo proste na webu Musement, pekne drahe, recenze byly ok, tak snad to nebude smelo..mame to s odvizem z centra, ale je tam 4 hod cas a pak odviz zpet, kdBy jsme se zdrzeli, jak se odtamtud da dostat na vlastni pest?

Plus posledni, odlet mame z letiste Stansed, tam se da dostat jak? Kolik casu tak mit pred odletem?

Diky za tip a rady!

nainstaluj si do mobilu aplikaci s londýnskou MHD a použij google maps. Zadej adresu ubytování a dej jak se tam dostaneš z letiště MHD. Kartu na MHD nepotřebuješ, stačí bezkontaktní platební karta - fakt se pípej všude, pokuty jsou velmi vysoké.
Co se tipů týče, najdi si na instagramu kanály o tipech v Londýně, tam je furt něco takového.
A sakra, použij Google, všechno, na co se ptáš najdeš snadněji a rychleji sama, pokud teda umíš anglicky. Jak se dostat na Standsted tam najdeš. Já jezdila EasyBus. Ale naposledy jsem v Londýně byla před 6 lety.
Léky ti možná ve větším objemu projdou, ale chtělo by to nejspíš potvrzení od lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 13:00

Diky za rady, holky a jak s adapter na nabijecku, je treba nebo v hotelech to miva posychrovane, asi spis mit s sebou, ze?

A hodne ctu, ze ranni spicka je masakr, je to fakt tak hrozny?

• Citovat
  • Upravit
Vi.tani
2.2.23 13:19

Některé hotely mají zásuvku na USB koncovku na nabíječku, ale např. fén se tím nevyřeší… Zásuvka stojí 300 Kč, prodávají je i tam :)
Ranní špičku jsem nezaznamenala… my vylézali až v 10 :D

• Citovat
  • Upravit
647
2.2.23 13:20
@Anonymní píše:
Diky za rady, holky a jak s adapter na nabijecku, je treba nebo v hotelech to miva posychrovane, asi spis mit s sebou, ze?A hodne ctu, ze ranni spicka je masakr, je to fakt tak hrozny?

Urcite se nespolehat na to, ze bude mit hotel adaptery, spis mit nebude. Da se nabijet usb koncem, ale adapter si urcite vezmete. Jinak teda tbh da se do vrchni dirky necim zatlacit a pak do tech spodnich dvou strcis i ceskou nabijecku, ale to jen v pripade nejvyssi nouze, radsi si nezahravejte😄 Ranni spicka je masakr vsude, od rana az do nejakych 9-10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.2.23 13:21

Podívej se tady: https://afternoontea.co.uk/offers/

Já osobně bych si vybrala výše zmíněnou Aqua Shard. Famózní výhled, je to něco, co si budete určitě dlouho pamatovat. Osobní zkušenost - byla jsem tam a šla bych znova.
 https://afternoontea.co.uk/…/aqua-shard/

Příspěvek upraven 02.02.23 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
2.2.23 13:47
@Anonymní píše:
Diky za rady, holky a jak s adapter na nabijecku, je treba nebo v hotelech to miva posychrovane, asi spis mit s sebou, ze?A hodne ctu, ze ranni spicka je masakr, je to fakt tak hrozny?

v některých stanicích metra má člověk co dělat, aby nepřepadl do kolejiště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario