Loni borelióza, teď zapité klíště

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1917
9.6.13 16:49

Loni borelioza teď zapité klíště

Zdravím mám na vás takový dotaz. Loni jsem měla Boreliozu deset dní jsem ležela v nemocnici a dnes jsem si vytáhla zapité klíště. Pravděpodobně zapité od včerejšího odpoledne kdy jsem byla v lese. Když mě loni doktor z nemocnice propouštěl řekl mi že budu muset po každém klíštěti na odběr krve. A já teď nevím co s tím za jak dlouho jít na odběr? Mám nemocné srdce tak možná proto to tak doktor loni řekl. Jo a brala jsem loni atb Zinnat 500mg. Takto to po vyndání vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
9.6.13 17:09

Takový pupínek máme po každém klíštěti.
Může být klidně i měsíc.
Co se týče té krve, tak asi bych počkala tu dobu, co se tvoří protilátky, dříve to nemé cenu, ale poptej se raději u doktorky.

Syn měl loni také boreliozu a letos krom včas zachycených klíšťat měl taky jedno napité.
Včera večer jsem děti kontrolovala a ráno jsem na nich našla tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
9.6.13 18:16

Borelioza se sz krve pozná až po několika týdnech, zagoogluj, určitě to někde najdeš. Dřív nemá smysl chodit na testy.

• Citovat
  • Upravit
1103
9.6.13 18:26

Ahoj u Boreliozy platí že když už máš protilátky tak je na léčbu pozdě,

navíc testy na protilátky jsou velmi často falešně negativní. A flek se tvori jen v 50% případů.

Vem to klíště a nech ho otestovat na boreliózu. Do týdne po infikaci stačí CCA 2 týdny na ATB pokud už máš protilátky tak jses ve stádiu kdy samotná Antibiotika nepomáhají protože ATB zabírají jen na nekteré životní fáze boreliózy, Loni jsi mněla dostat MIX dvou ATB a k tomu třeba Entizol a minimálně na 6 týdnů, doktor to posral a teď máš chronickou boreliózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
9.6.13 18:30

Já bych to ani neřešla a čekala na případný flek ale skrz to srdce se bojím to nechat tak a už jsem si našla klíštata tři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
9.6.13 20:48
@katula9 píše:
Já bych to ani neřešla a čekala na případný flek ale skrz to srdce se bojím to nechat tak a už jsem si našla klíštata tři

Asi bude nejlepší se zeptat doktorky.
Mám pocit, že letos bude velká úroda klíšťat. Mírná zima, deštivo.
Za tento víkend jsem sundávala 10 klíšťat a počítám, že jako obvykle poslední klíště z víkendu najdu v úterý. (dovoz zlínsko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
9.6.13 21:44
  • Evka- tak to jsi mě moc nepotěšila já bydlím ve Zlíně. Dělala jsem si dnes s kámoškou srandu že jsme si snad tu deku( nenapadlo nás nic lepšího než udělat piknik v lese)natáhly do klíštěcího hnízda
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
10.6.13 00:24

Radši to řešte, na boreliózu fungujou ATB pouze pokud jste čerstvě infikovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí