Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím mám na vás takový dotaz. Loni jsem měla Boreliozu deset dní jsem ležela v nemocnici a dnes jsem si vytáhla zapité klíště. Pravděpodobně zapité od včerejšího odpoledne kdy jsem byla v lese. Když mě loni doktor z nemocnice propouštěl řekl mi že budu muset po každém klíštěti na odběr krve. A já teď nevím co s tím za jak dlouho jít na odběr? Mám nemocné srdce tak možná proto to tak doktor loni řekl. Jo a brala jsem loni atb Zinnat 500mg. Takto to po vyndání vypadá.
Takový pupínek máme po každém klíštěti.
Může být klidně i měsíc.
Co se týče té krve, tak asi bych počkala tu dobu, co se tvoří protilátky, dříve to nemé cenu, ale poptej se raději u doktorky.
Syn měl loni také boreliozu a letos krom včas zachycených klíšťat měl taky jedno napité.
Včera večer jsem děti kontrolovala a ráno jsem na nich našla tři.
Borelioza se sz krve pozná až po několika týdnech, zagoogluj, určitě to někde najdeš. Dřív nemá smysl chodit na testy.
Ahoj u Boreliozy platí že když už máš protilátky tak je na léčbu pozdě,
navíc testy na protilátky jsou velmi často falešně negativní. A flek se tvori jen v 50% případů.
Vem to klíště a nech ho otestovat na boreliózu. Do týdne po infikaci stačí CCA 2 týdny na ATB pokud už máš protilátky tak jses ve stádiu kdy samotná Antibiotika nepomáhají protože ATB zabírají jen na nekteré životní fáze boreliózy, Loni jsi mněla dostat MIX dvou ATB a k tomu třeba Entizol a minimálně na 6 týdnů, doktor to posral a teď máš chronickou boreliózu.
Já bych to ani neřešla a čekala na případný flek ale skrz to srdce se bojím to nechat tak a už jsem si našla klíštata tři
@katula9 píše:
Já bych to ani neřešla a čekala na případný flek ale skrz to srdce se bojím to nechat tak a už jsem si našla klíštata tři
Asi bude nejlepší se zeptat doktorky.
Mám pocit, že letos bude velká úroda klíšťat. Mírná zima, deštivo.
Za tento víkend jsem sundávala 10 klíšťat a počítám, že jako obvykle poslední klíště z víkendu najdu v úterý. (dovoz zlínsko)
Radši to řešte, na boreliózu fungujou ATB pouze pokud jste čerstvě infikovaný.