Po vyprání prádlo krásně voní, ale po uložení do skříně přestane

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.11.25 13:20

Ložnice a nevoňavé pradlo,vlhko?

Ahoj, nevim, co delat lepe. Kdyz prijedu k nasim nebo i na starou chalupu, tak mamce pradelnik i loznice krasne voni aviváži/cistym pradlem.
My mame satni skrine v loznici. Peru samozrejmne casto, po vyprani pradlo voni, ale jak ho ulozim do skrine, tak za par dni je vune pryc. A to mam ve skrinich mydla/vonicky/odvlhcovac/levanduli… skrine i pravidelne vytiram octem. A kdyz je loznice dele zavrena, tak po otevreni citim takovou,,zatuchlinu”. takovy ten pach, jako kdyz vejdete do sekace.
Barak je novostavba. Jedine co mi vydrzi ve skrini vonet, je pradlo, ktere vyperu v puele.ale neperu v ni pradlo, ktere davam pak do susicky..
mate nekdo radu? Co vylepsit?
Pekny den :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24621
11.11.25 14:17

No a větráš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
11.11.25 14:23

No, díky aviváži se vám v tom prádle asi množí bakterie, zkuste jí na chvíli vyměnit za dezinfekci na prádlo, když to zabere, tak se k aviváži vraťte, ale s rozumkem. Taky to může být tím, že ukládáte prádlo ještě vlhké a v neposlední řadě možná málo větráte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 14:24

@lucad77 samozrejme ze ano :)

• Citovat
  • Upravit
24621
11.11.25 14:25
@Anonymní píše: Více

My máme třeba v ložnici stále stažené topení a aspoň mikroventilaci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 14:26

@z.pepa avivaz pouzivam jen u pradla, ktere nejde pak do susicky. Mame susicku, takze do skrine davame urcite suche pradlo, ne jeste vlhke.
Hodne oblecenk jsem i vytridila, aby nebyla skrin preplnena…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 14:29

@lucad77 vetram casto, ale prijde mi, ze,,zapach”je prave horsi, kdyz je v loznici chladno. Kdyz topime v krbovkach a poustime teplo i do loznice, tak to je lepsi.

• Citovat
  • Upravit
1087
11.11.25 14:32

I ze sušičky může uvnitř prádla být vlhkost.
Ale možná máte doma vlhko, doporučuji koupit něco, co vám změří vlhkost, dneska se dá za pár korun koupit budík, jehož další funkcí je právě měření vlhkosti, stojí od cca 80,– kč
Jasně není to úplně přesné měření, ale pokud vám to bude dlouhodobě ukazovat 60% a více, tak musíte větrat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
11.11.25 14:34

No tak to bude plíseň. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
11.11.25 14:38

Je potřeba větrat ložnici i skříně – i jen občas otevřít okno a nechat vzduch projít. Když je místnost pořád zavřená, vzniká taková ta typická zatuchlina. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 15:20

Dekuji za nazory
Zkusim zmerit tu vlhkost
Skrine vetram-pres den je mam otevrene

• Citovat
  • Upravit
2990
11.11.25 16:56

Novostavba=s velkou pravdepodobnosti vlhkost. Zkontroluj, zda nekde za nabytkem neni i plisen. Jinak zmer, pripadne porid poradny odvlhcovac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
11.11.25 18:00

Já to mám taky doma i u rodičů. Vypozorovala jsem, že je to u oblečení v komínkách, protože jak leží na sobě, tak nedýchá. Třeba šaty na ramínku jsou úplně v pohodě. Po létě vyperu a další léto pořád cítím aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 19:31

@Beruska999999 mame bohuzěl skrin velkou jak kra**,takze co se skryva za ni zjistime az pri malovani 8o. my ji s manzelem nemame sanci odsunout. Ale mame ji dal od zdi, aby to prave dychalo.
Tak uvidime

• Citovat
  • Upravit
12181
11.11.25 19:36

@Quinn7 souhlasim, taky jsem si toho vsimla. Jenze ja nemam moznost vse veset na raminka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný