Lucidní snění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
260
19.9.15 15:55

A jaký je rozdíl v astrálním cestování a LD? Znamená to, že v LD nemůžu cestovat tak daleko, jen po okolí? Že mě to prostě dál nepustí? :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
19.9.15 15:58
@korast píše:
A jaký je rozdíl v astrálním cestování a LD? Znamená to, že v LD nemůžu cestovat tak daleko, jen po okolí? Že mě to prostě dál nepustí? :lol: ;)

Lucidní snění znamená že si ve snu můžeš dělat co chceš (je to takové probuzení ve snu, kdy si uvědomíš že pouze sníš a můžeš sen ovládat).Kdežto astrální cestování - „duše“ se odpoutá od těla a můžeš cestovat na různých místech, do minulosti atd..Prostě tělo ti spí v posteli a ty na něj třeba shora koukáš a pak se vzdaluješ. Tvá duše je jinde a přitom tělo stále v posteli. Laicky řečeno. Tudíž je to úplně něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
260
19.9.15 16:15

Aha, takže když mě v paralýze něco vytáhlo z těla a letěla jsem směrem ke stropu nebo když jsem taktéž v paralýze cítila jak stoupám nad tělo a pak jsem prošla např. zdí tak to bylo co? Oobe, paralýza nebo AC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
19.9.15 16:20
@korast píše:
Aha, takže když mě v paralýze něco vytáhlo z těla a letěla jsem směrem ke stropu nebo když jsem taktéž v paralýze cítila jak stoupám nad tělo a pak jsem prošla např. zdí tak to bylo co? Oobe, paralýza nebo AC?

OOBE je totéž co astrální cestování ;) „Out of body experience“ :kytka:

• Citovat
  • Upravit
260
19.9.15 16:23

Ou :oops: děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
19.9.15 16:58
@korast píše:
Ou :oops: děkuji :)

Není zač :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4.6.16 11:26

Oživení diskuze

Dobrý den,

já měla LD za svůj život tak 2×. Nicméně teď jsem si koupila knihu o LD a zkouším si to natrénovat a dostat se do toho.

O AC jsem se v minulosti zajímala hodně. Spánkovou paralýzu jsem zažila a dost mě to vyděsilo. Taky na mě jednou křičela žena, byla to má matka. Hučelo mi nepříjemně v uších, vibrovalo, nepříjemné pocity, strach…rozhodla jsem se, že se tentokrát nepokusím probudit a uvidím, co se stane. Objevila se přede mnou hlava mé matky a plná zloby a agresivity na mě křičela: Probuď se! Hned!!
Jednou jsem i slyšela, jak někdo píská. Taková pěkná, zvučná melodie. Čas od času to vibrování a hodně nepříjemné hučení v hlavě mám. Ale vždy dostanu strach a snažím se co nejdříve probudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.1.18 15:43

Ahoj, já jsem jako malá uměla lucidně snít snad každý den. Mamka mě nutila jít spát brzy, ale mě se ještě nechtělo a tak jsem měla spoustu času na přemýšlení (většinou o věcech co by se nikdy nestaly..létání, telekineze :D (hýbání s věcmi jen pomocí své mysli) a právě to mi to lucidní snění (podle mě) zajistilo. Mohla jsem si ten sen jakkoliv ovlivnit, vždycky jsem o tom věděla, že je to sen, na cokoliv jsem jen pomyslela, to se stalo, díky tomu jsem ani nikdy neměla noční můry - když se objevilo něco, čeho jsem se bála, použila jsem na to nějakou tu „magii“ a bylo to v pohodě. :D :palec: Bohužel to tak od 13-ti let nedokážu (je mi 17). :,( Chtěla bych to změnit, znovu mít LD ale nejde mi to, nemáte někdo nějaký tipy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
20.1.18 16:18

@TheNiky Zkus hathajogu - v ní postupně prodlužovaný stoj na hlavě může probudit všelijaká centra v mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.18 21:51

Nevím, jestli tuhle diskusi ještě někdo čte, ale ráda bych tu popsala jednu věc, co se mi děje.
Bývala jsem na internátě a učívala jsem se brzo ráno, takže nejdřív jsem si dala kafe, pak dvě hodiny usilovného soustředění a pak jsem chtěla ještě na chvilku usnout, jenomže jsem spala napůl a odehrávaly se různé příběhy.
Teď ale se mi stává, že když si jdu ráno ještě lehnout, tak usnu, pak se probudím, bezpečně vím, že jsem vzhůru, podívám se na hodinky a tam odpolední čas, do mobilu mi chodí různé smsky a dějí se s ním netypické věci. Tak vstanu, ale chodím jako opilá, najednou se vědomě odrazím a lítám po místnosti, ale pořád vím, že jsem vzhůru, přitom definice ld říká, že si člověk uvědomí, že spí a pak v reálu zjistím, že jsem vůbec nevstala z postele. Ale je to tak reálné… Co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
17.8.18 21:54
@axinka1358 píše:
Nevím, jestli tuhle diskusi ještě někdo čte, ale ráda bych tu popsala jednu věc, co se mi děje.
Bývala jsem na internátě a učívala jsem se brzo ráno, takže nejdřív jsem si dala kafe, pak dvě hodiny usilovného soustředění a pak jsem chtěla ještě na chvilku usnout, jenomže jsem spala napůl a odehrávaly se různé příběhy.
Teď ale se mi stává, že když si jdu ráno ještě lehnout, tak usnu, pak se probudím, bezpečně vím, že jsem vzhůru, podívám se na hodinky a tam odpolední čas, do mobilu mi chodí různé smsky a dějí se s ním netypické věci. Tak vstanu, ale chodím jako opilá, najednou se vědomě odrazím a lítám po místnosti, ale pořád vím, že jsem vzhůru, přitom definice ld říká, že si člověk uvědomí, že spí a pak v reálu zjistím, že jsem vůbec nevstala z postele. Ale je to tak reálné… Co to je?

Pokud spíš a nejsi vzhůru,tak to může být lucidní snění nebo astrální cestování anebo já tomu říkám „stav“,to je odpojení od těla,jsou lidi co se jim to stává i v bdělém stavu,nemusí spát, mi se to stává ve spaní,bud' za přítomnosti duchovní bytosti - nejčastěji anděla anebo mě to jakoby „vysává“ z těla,říkám tomu nebeský výtah :D V hlavě je takový „přepínač“ kdy se jde odpoutat ale je to na hranici jakoby bdění a spaní a mi se to strašně těžko udržuje,většinou se vždycky vzbudím,nikdy to dlouho neudržím a pak si nadávám jaké jsem jelito :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
18.11.19 15:27

OŽIVENÍ DISKUZE:

Chci vám popsat rysy svého a snění a zajímá mě, jestli je to podle vás LD, čili cosi vzácného, nebo jestli takhle sní každý druhý:
Nedávno jsem zjistil, že LD je celkem dar, který nemá každý :) přišlo mi normální, že všichni sní stejně jako já, ale pomalu zjišťuji, že to tak asi není. S nikým jsem to předtím neřešil, až teď se ženou… nepřišlo mi to nijak abnormální, ale asi to abnormální je, asi sním kvalitněji, než jiní kolem mě. Co je zajímavé: Jako dítě jsem měl velmi živé sny, kde jsem se hodně zapojoval do děje. Na SŠ, VŠ se to vytrácelo (probděné noci, jiný režim). Teď cca od 26-ti se to zase vrací – hodně dějové sny – ale takové jiné, mnohem více si sám sebe uvědomuji, vše trochu více řídím. Jsou méně chaotické, než v dětství. V dětství bylo taky hodně snů děsivých, teď už zlé můry v podstatě nemám. Rysy mých snů:
Co mě opravdu baví – neustále se vracím na různá místa, která jsou pořád stejná. Mám už ustálených asi 15 „světů“, které jsou pořád stejné. Jsou obrovské a představují dostatečný prostor pro všechny děje. Občas mezi nimi můžu volně přecházet, když chci a tyto přechody se časem taky ustálily (spojují je dálnice, metra apod.) Moje světy jsou různé – velká města, volné krajiny, lesy, obrovské domy, paláce, jeskyně… Asi polovina z nich je z počítačových her, jen jsem si je trochu „přetvořil“, některé jsou zase založené na reálných místech z mého života. Obzvláště kvalitně jsem si „předělal“ Ostravu, moje studentské město – ale tuhle Ostravu byste nepoznali :D je fakt vytuněná a strašně mě baví. Klidně bych mohl popsat některé její části, ale moc se mi nechce, je to dost komplikované. Dá se tam dostat vlakem nebo BUSem, jako v reálu, akorát jsem si vytvořil spoje z míst, odkud to normálně do Ostravy nejezdí, včetně jednoho města z počítačové hry.
V dětství se mi ve snech často stával ten nepříjemný pocit, že chcete někam běžet a nemůžete apod. To už se mi moc nestává, naopak se pohybuji mnohem rychleji, než v reálu – většinou můžu létat, skákat jako spiderman nebo mám různá letadla, rogala, padáky… Naopak doprava MHD, vlakem a BUS je porod, zpravidla to přeroste do jiného děje uvnitř toho prostředku a dlouho to trvá. Někdy už ani nedojedu do cíle. V prostředcích často ztrácím kontrolu nad snem. Ale baví mě. Často pokračuji tam, kde jsem někdy předtím přestal. V jednom městě jsme se ženou koupili gigantickou rozpadlou vilu. Jednu polovinu jsem luxusně opravil a potom jsme šli na procházku, ze které jsem se probudil. Do toho města jsem se vrátil asi po týdnu a našel jsem vilu ve stejném stavu, tak jsem ji dodělal.
Zajímavé prvky napříč sny:

• V mých snech nemá násilí moc a násilné prostředky žádný účinek. Občas chce někdo někoho bodnout, zastřelit, zbít (někdy i já), ale nejde to – až na výjimky nejde nikoho zranit.
  • Často ztratím kontrolu nad snem tím, že se najednou stane, že jsem nahý. Všichni na mě čumí a já se stydím :D celý děj se potom zvrhne ve snahu najít něco na sebe.
  • Často musím na něco nepřekonatelného vylézt (hladký tovární komín, hladká skála, obrovský hrad…) a potom z toho skočit… skok je nepříjemný, ale vždy dobře dopadne. Je to děsný adroš a já jdu znovu.
  • Často se mi zdá o kvantech pavouků. To je taky ztráta kontroly nad snem. Já je tam nechci.

Nejvíce mě baví, že ty světy jsou stejné, můžu si je dotvářet a pohybovat se mezi nimi, jen lidé se mění. V dětství se měnili lidé několikrát za sen, teď zůstávají většinou stejné postavy po celý sen. Jako bych od dětství dostal sny více pod kontrolu.
Jsem výborně vyspaný. Mozek podle mě odpočívá. Na podnět se bez problémů probudím (bouřka, když brečí děti, budík apod.)
Tak co :) je to abnormální nebo se takhle zdá každýmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
11.1.20 23:21

Ahoj, mám velice zajímavé, živé sny, často létám…ale teď se mi zdálo, že jdu ve snu spát a zdál se mi sen v tom snu…pamatovala jsem si ho po probuzení v tom snu a pak jsem se cíleně vzbudila…bylo to velice skutečně…, Zažil někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.11.21 17:27

Já si vždycky přála umět lucidně snít a hodně se o to snažím, ale zatím se mi to povedlo jenom jednou. Bylo to super, většinu času jsem strávila létáním a skákáním z výšky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.11.22 15:26

Lucidní snění

Ahoj všichni. Mám dotaz ohledně lucidního snění už se o to nějaký ten týden zajímám a rád bych to chtěl vyzkoušet. Nemáte nějaké pomůcky pomocí kterých bych se tam mohl dostat budu vděčný za odpověď 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat