Luivac - kůra na imunitu

6747
30.3.12 07:54

LUIVAC - kůra na imunitu

Ahoj,
mám 4letou dceru a dětská doktorka nám doporučila v létě nasadit kůru Luivac, bere se 28 dní, pak 28 dní pauza a pak zase 28 dní. Léčba vyjde asi kolem tisícovky co jsem koukala na netu a je na předpis. Dcera tuto zimu hodně marodila, podstoupila vyndání nosní mandle, ted je zdravá - klepu na dřevo :) Budu ráda za podněty a zkušenosti pokud některá máte, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
30.3.12 08:12

Záleží,zda má dcera oslabenou iminutu.Luivac jí dokáže zvednout,pokud je snížená.Ale pokud je normální,tak je bez efektu.
Je i možný,že dcera marodila díky zvětšené nosní mandli a po vyndání už bude zdravá.
Luivac bych nedala jen jako „berličku“ pro jistotu,ale opravdu jen v případě nutnosti.Je to vždy zásah do organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6747
30.3.12 10:12

@lasička1 malá měla ještě cca měsíc po vyndání potíže, ted je to dobré. Jestli má sníženou imunitu, to netuším. Počkám tedy a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.3.12 10:33

Ono kdyby to mělo být dle správných postupů,tak by se měla nabrat krev na vyšetření imunity,ideálně i sliny,aby bylo vidět,jak je na tom slizniční uminita-a dle výsledku léčit.
Kamarádky dcera měla po luivacu zánět kyčelního kloubu-její tělo nezvládlo nápor imunitního systému.Tak měsíc nesměla chodit a kamarádka jí jen nosila.I když je to komplikace výjmečná,tak přesto se vždy snažím říkat,zda je to opravdu nutné a zbytečně alibisticky necpat léky stylem-třeba zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
30.3.12 17:26

Synek bere momentálně od konce října BRONCHO-VAXON - je to lék ze stejné řady jako Luivac nebo Ribomunyl - směs bakteriálních lyzátů. Je v něm obsaženo nejvíc těch bakterií - jak jsem srovnávala složení (jako jediný ten Bronchovaxon obsahuje i nějakou Neiserria cattharalis - a ta prý způsobuje ty „školové“ žlutozelené rýmy - v jiných lyzátech není).

Syn to dostal na alergologii ještě předtím než byly známy výsledky z krve na imunologické vyšetření. Na tu krev jsme byli objednaní až začátkem prosince a žádný defekt mu nevyšel. Myslím si, že ty bakteriální lyzáty se nedávají vyloženě jenom a pouze při snížené imunitě - na to existují jiné léky (jak jsem četla).

Kamarádky dcera měla Broncho-vaxon taky - kvůli opakovaným zánětům průdušek a slabému astmatu - vyloženě ji to udrželo ve školce, jinak by vůbec nemohla chodit do kolektivu, imunitu sníženou taky neměla.

Syn bral první balení 30 sáčků každý den večer, teď bere obden a vychází nám to do konce května. Dle alergoložky ho bude prý brát ještě další 2 sezony, uvidíme…

Syn byl v polovině září trhat nosní mandli a právě byl okamžitě marod hned 2× v říjnu, z toho opět další atb., takže dr. nám napsala doporučení na alergo a imunologii. Vloni byl marod leden - červenec v podstatě pořád…Letos od ledna marod taky bývá, ale zdá se mi, že aspoň odstupy už jsou delší a určitě je daleko lépe doléčený a vyléčený z každé nemoci než před rokem - to jsem měla pocit, že je pořád „načatý“… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
30.3.12 17:27

Jo a na recept je ten doplatek poloviční - čili celé 1 balení stojí 450 Kč a přes recept (a to lze pouze takto) je doplatek poloviční.....225 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6747
30.3.12 18:40

holky a myslíte že se mám alergologa zeptat? Máme za sebou alergo vyšetření, je to asi 3 měsíce zpetně a máme potvrzenou alergii na trávy a bojínek, dítě bere Aerius a v květnu jdeme na další návštěvu. To on by mi zjišťoval jakou má imunitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.3.12 18:46
@anngie píše:
holky a myslíte že se mám alergologa zeptat? Máme za sebou alergo vyšetření, je to asi 3 měsíce zpetně a máme potvrzenou alergii na trávy a bojínek, dítě bere Aerius a v květnu jdeme na další návštěvu. To on by mi zjišťoval jakou má imunitu?

Určitě se na alergu zeptej,jako vstupní vyšetření se dělá vždy i imunologické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6747
30.3.12 18:50
@lasička1 píše:
Určitě se na alergu zeptej,jako vstupní vyšetření se dělá vždy i imunologické.

aha, tak to ho asi máme za sebou a já to nevím, ale mám zprávu, tam bych to našla asi co? juknu na to, díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
30.3.12 19:06

Anngie,
my jsme byli u alergoložky, na první návštěvě mu dělala takové ty testy na kúži (prach, směs travin, kočka, pes, bříza - už nevím přesně, co všechno) - vše mu vyšlo negativní.

Pak jsme byli objednaní na Klinice imunologie v nemocnici na odběr irve na imunitu + na zjištění případné alergie z krve (ty testy na kůži někdy nemusejí „stačit“, jestli dítě opravdu je nebo není alergické). To jsem mluvila s jinou doktorkou - imunoložkou a ten Broncho-vaxon nám taky schválila. Výsledky byly asi za 14 dnů a žádný defekt imunity nevyšel ani nějaká alergie, jenom „mírně podlimitní železo“. Někde dělají ty odběry krve přímo na alergologii (třeba v soukromých ordinacích či jak to mají zařízeno, naše alergoložka je na poliklinice - na krev se chodí jinam).

I když mu alergie vyšly negativní, tak prý může být ještě nějaká „nespecifická“ alergie či tak nějak a syn bere taky Aerius 2,5 ml na noc dlouhodobě - prý je dobrý na sliznice.

Jinak ty bakteriální lyzáty se většinou nasazují od podzimku do jara - na zimní sezonu. Na to léto - nevím, ale možné to je asi taky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6747
30.3.12 19:39

@Gerberka nám dělal taky na kůži a pak jsme šli ještě na odběry, protože na kůži jí právě vyšla docela „pěkně“ na ty trávy. A krev to potvrdila ale zda dělal i imunologické vyšetření krve, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6747
30.3.12 19:40

Jdeme tam v květnu takže rozhodně se ho na jeho názor na ten Luivac zeptám, dětská mudra ho chce opravdu nasadit v létě, aby měla tu imunitu srovnanou před další zimou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
30.3.12 20:21

Luivac jsem brala pár let zpátky, protože jsem opakovaně trpěla nachlazeními, angínami apod. Doktor mi ho předepsal bez jakéhokoli předchozího vyšetření (a nikdy jsem o jeho rozhodnutí nepochybovala, je to skvělý lékař). A pomohl mi dokonale. Od té doby jsem snad měla 1× rýmu. Neměla jsem žádné vedlejší účinky, vše v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6747
30.3.12 20:39

děkuji všem za zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.11.12 00:31

zkušenost s Luivac u dítěte pod 2 roky

Ahoj, chtěla bych se přidat.
Alergoložka nasadila mému mladšímu synovi (necelé dva roky) Luivac. (vyšetření na téměř vše má za sebou, imunita mírně snížená v některých aspektech je).

Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenost s užíváním tohoto přípravku u takto malých dětí. Máte někdo zkušenost s více preparáty (ribomunyl, bronchovaxom) a můžete srovnat, jaké účinky měly (samozřejmě, subjektivně)?

Díky.

(mmchodem, Neisseria catharalis dříve patřila pod Branhamelu a pak moraxelu, manžel mi tvrdí, že je to v podstatě Branhamela catharalis, která je právě v Luivacu. Rozdílem mezi preparáty je jedině Klebsiela ozenae navíc v Bronchovaxomu a pak proteoglycan navíc u Ribomunylu a pak samozřejmě celkový obsah)
jinak syn bral na podzim bronchovaxom a ve výtěru z nosu měl právě moraxellu catharalis.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí