Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, nemáte prosím někdo odborné znalosti ohledně možnosti dávat kravské colostrum nejmenším dětem? Syn má teď 13,5 měsíce a něco na něj leze, má i teplotu. My jsme začali colostrum brát na radu známého imunibiologa, který se zabýval jeho výzkumem, a máme s ním výborné zkušenosti. Jen se uvádí, že není vhodné pro děti do 3 let a těhotné/kojící ženy. Když jsem ho chtěla brát při kojení a ptala jsem se na to dětské doktorky, říkala, že se to tam píše proto, že k tomu u těchto skupin nejsou provedené testy.
Výborně to podporuje imunitu a léčí i začínající nachlazení a chřipku apod., je škoda, že to nemůžu dát malému.
Nemáte k tomu něko bližší (odborné) informace?
ahoj,tak to nemám ale mlezivo beru taky a co se týká chřipek jsem v celku hodně zdravá.
Také bych to chtěla dát malé ale opravdu je prásno že do 3let nevhodné.ale zase na druhou stranu očko je daleko horší a to pícháme dětem.Tak asi by se nic stát nemohlo.jen to není testováno.
možná zkusit mnohem menší dávku.
Od jaké firmy ho berete?
@helenkanai píše:
ahoj,tak to nemám ale mlezivo beru taky a co se týká chřipek jsem v celku hodně zdravá.
Také bych to chtěla dát malé ale opravdu je prásno že do 3let nevhodné.ale zase na druhou stranu očko je daleko horší a to pícháme dětem.Tak asi by se nic stát nemohlo.jen to není testováno.
možná zkusit mnohem menší dávku.
Od jaké firmy ho berete?
ahojky, jj, přemýšlím, že bych třeba do UM rozpustila půlku kapsle…Na mléko alergický není a dlouhodobě by to taky nebral.....Mám tu Biocolostrum od fy Biocol, manžel má v práci colostrum od Symbiotics a měli jsme i od Smarte Brand Laboratories… Já se na značku moc nedívám, spíš na poměr ceny a koncentrace ![]()
@La kofola píše:
My jsme dávali dítěti mladšímu než rok.
Jo? A kolik, jak dlouho a neměl třeba průjem nebo něco?
@Tesska píše:
Jo? A kolik, jak dlouho a neměl třeba průjem nebo něco?
Ne průjem neměla. Ted už to dávkování přesně nevím (přece jen je to dýl jak dva roky), ale bylo nastavené podle váhy.
Každopádně díky za něj.
Kdyby nebylo tak drahé, dávám jako prevenci pořád.
@La kofola píše:
Ne průjem neměla. Ted už to dávkování přesně nevím (přece jen je to dýl jak dva roky), ale bylo nastavené podle váhy.Každopádně díky za něj.
Kdyby nebylo tak drahé, dávám jako prevenci pořád.
Já jsem sehnala na internetu 90 tablet za cca 400 Kč, to se mi zdá v pohodě…
Tak fajn, asi zkusím jednorázově taky. Podle váhy jste se radili s doktorem nebo to bylo na krabičce?
@Tesska píše:
Já jsem sehnala na internetu 90 tablet za cca 400 Kč, to se mi zdá v pohodě…
Tak fajn, asi zkusím jednorázově taky. Podle váhy jste se radili s doktorem nebo to bylo na krabičce?
Nedávala jsem tablety, ale tekuté.
my máme doma colostrum od coral clubu http://www.coralclubprague.cz/…lostrum.html
sice je drahé ale hodně kvalitní
Ahoj, nám se podařilo dostat čisté kolostrum od jené české firmy, která vyrábí doplňky stravy. Tenkrát jsme jej dávali chvilku našemu staršímu dítěti, které bylo po chemoterapii a měl něco málo přes rok. Musím říct, že pak nebýval vůbec nemocný a nijak mu to neublížilo
Teď už chodí do školky a je nemocný tak 2× do roka a kolostrum teda už nedáváme…
Ahoj, mám zjištěno, že colostrum může š podávat dítěti od 0,5roku života, jde o mlezivo, takže je to stejné jako by jsi kojila, je to doplněk stravy, plný imunoglobulínů, takže dle názorů doktorů je to výborná věc, která neublíží. Já to dceři dávala, kžyd v 7měc. měla zápal plic.