Lukostřelba - posilování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
lukostřelba - posilování
Ahoj, je tady prosím nějaký lukostřelec..? střílím zrhuba měsíc.. posiluji záda.. ale když střílím.(.tak ruku ve které mám luk)když střílím..tak mám pokrčené zápěstí..a nějak se mi při výstřelu skříví.. prostě si šíp tím strhnu do strany..takže máte tip na posílení zapěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@claire2 píše:
Ahoj, je tady prosím nějaký lukostřelec..? střílím zrhuba měsíc.. posiluji záda.. ale když střílím.(.tak ruku ve které mám luk)když střílím..tak mám pokrčené zápěstí..a nějak se mi při výstřelu skříví.. prostě si šíp tím strhnu do strany..takže máte tip na posílení zapěstí
to už je dávno, co jsem střílela, ale popis, že ruku s lukem pokrčíš v zápěstí, to si nedokážu představit. Ty tu ruku navíc při výstřelu zkřivit nesmíš, jinak tě tětiva pěkně praští…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promin jsem to asi blbě napsala.. spíš jakoby to zápěstí úplně nepropnu..jakoby když mám natáhly luk (natahuji pravou ruku tětivu..) a v levačce ho držím..no a když vypustím šíp tak zápěstí nemám úplnš narovněné..ale jakoby mírně zvednuté(pokrčcené) já si to neuvědomuju..ale upozorňuje mě na to trenér..tím pádem nemám zápěstí rovně..jakoby když vystělím tak zápěstí to neudrží a vychýlí se do strany.. šíp mi pak letí bokem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@claire2 píše:
Promin jsem to asi blbě napsala.. spíš jakoby to zápěstí úplně nepropnu..jakoby když mám natáhly luk (natahuji pravou ruku tětivu..) a v levačce ho držím..no a když vypustím šíp tak zápěstí nemám úplnš narovněné..ale jakoby mírně zvednuté(pokrčcené) já si to neuvědomuju..ale upozorňuje mě na to trenér..tím pádem nemám zápěstí rovně..jakoby když vystělím tak zápěstí to neudrží a vychýlí se do strany.. šíp mi pak letí bokem..
nenajdeš ten postoj někde na youtube? já to moc neumím vysvětit, ale ruku s lukem držet stejně i po výstřelu, ruku s tětivou - tětivu pouštět plynule a pomalu, když ji pustíš, ruku dát dolů pozvolna, jakoby v prodloužení /nemajnout s ní ihned dolů.). no hlavně nepropínej ruku s lukem v lokti, to je fakt hodně nepříjemná a velká šlupa. tak dobrou
Příspěvek upraven 14.04.16 v 22:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle..vím jaký mám mít postoj..ale mám slabé zápěstí a prostě ten luk neudžím po vystřelu rovně..tak jsem ho chtěla posílit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@claire2 píše:
Takhle..vím jaký mám mít postoj..ale mám slabé zápěstí a prostě ten luk neudžím po vystřelu rovně..tak jsem ho chtěla posílit..
existují různé, teda existovaly, dnes nevím, různé tíhy luků. tak se měj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cviky na mezilopat. svaly - obnova tématu
Ahoj prosím o radu na cviky jak posílit mezilopat. svaly + další které jsou potřebné k lukostřelbě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@claire2 píše:
Ahoj prosím o radu na cviky jak posílit mezilopat. svaly + další které jsou potřebné k lukostřelbě
Těch je nespočet.. nejlepší bude, když zajdeš třeba do fitka a trenér ti je ukáže, vysvětlí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@minoe něco málo cvičím s fitness gumou.. ale chtělo by to více..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@claire2 píše:
ale chtělo by to více..
Je fajn, že sportuješ
jen tak dál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@claire2 píše:
ty máš nějakou zkušenost s lukem?
Tak já jsem pro každou „srandu“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Věnuje se vaše dítě lukostřelbě? jak finančně náročný sport to je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit