Lukostřelba - posilování

313
23.4.15 21:09

lukostřelba - posilování

Ahoj, je tady prosím nějaký lukostřelec..? střílím zrhuba měsíc.. posiluji záda.. ale když střílím.(.tak ruku ve které mám luk)když střílím..tak mám pokrčené zápěstí..a nějak se mi při výstřelu skříví.. prostě si šíp tím strhnu do strany..takže máte tip na posílení zapěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
23.4.15 21:21
@claire2 píše:
Ahoj, je tady prosím nějaký lukostřelec..? střílím zrhuba měsíc.. posiluji záda.. ale když střílím.(.tak ruku ve které mám luk)když střílím..tak mám pokrčené zápěstí..a nějak se mi při výstřelu skříví.. prostě si šíp tím strhnu do strany..takže máte tip na posílení zapěstí

to už je dávno, co jsem střílela, ale popis, že ruku s lukem pokrčíš v zápěstí, to si nedokážu představit. Ty tu ruku navíc při výstřelu zkřivit nesmíš, jinak tě tětiva pěkně praští…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.4.15 21:41

Promin jsem to asi blbě napsala.. spíš jakoby to zápěstí úplně nepropnu..jakoby když mám natáhly luk (natahuji pravou ruku tětivu..) a v levačce ho držím..no a když vypustím šíp tak zápěstí nemám úplnš narovněné..ale jakoby mírně zvednuté(pokrčcené) já si to neuvědomuju..ale upozorňuje mě na to trenér..tím pádem nemám zápěstí rovně..jakoby když vystělím tak zápěstí to neudrží a vychýlí se do strany.. šíp mi pak letí bokem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
23.4.15 21:51
@claire2 píše:
Promin jsem to asi blbě napsala.. spíš jakoby to zápěstí úplně nepropnu..jakoby když mám natáhly luk (natahuji pravou ruku tětivu..) a v levačce ho držím..no a když vypustím šíp tak zápěstí nemám úplnš narovněné..ale jakoby mírně zvednuté(pokrčcené) já si to neuvědomuju..ale upozorňuje mě na to trenér..tím pádem nemám zápěstí rovně..jakoby když vystělím tak zápěstí to neudrží a vychýlí se do strany.. šíp mi pak letí bokem..

nenajdeš ten postoj někde na youtube? já to moc neumím vysvětit, ale ruku s lukem držet stejně i po výstřelu, ruku s tětivou - tětivu pouštět plynule a pomalu, když ji pustíš, ruku dát dolů pozvolna, jakoby v prodloužení /nemajnout s ní ihned dolů.). no hlavně nepropínej ruku s lukem v lokti, to je fakt hodně nepříjemná a velká šlupa. tak dobrou

Příspěvek upraven 14.04.16 v 22:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.4.15 22:05

Takhle..vím jaký mám mít postoj..ale mám slabé zápěstí a prostě ten luk neudžím po vystřelu rovně..tak jsem ho chtěla posílit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.4.15 07:38
@claire2 píše:
Takhle..vím jaký mám mít postoj..ale mám slabé zápěstí a prostě ten luk neudžím po vystřelu rovně..tak jsem ho chtěla posílit..

existují různé, teda existovaly, dnes nevím, různé tíhy luků. tak se měj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.1.16 20:22

cviky na mezilopat. svaly - obnova tématu

Ahoj prosím o radu na cviky jak posílit mezilopat. svaly + další které jsou potřebné k lukostřelbě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
23.1.16 20:26
@claire2 píše:
Ahoj prosím o radu na cviky jak posílit mezilopat. svaly + další které jsou potřebné k lukostřelbě :D

Těch je nespočet.. nejlepší bude, když zajdeš třeba do fitka a trenér ti je ukáže, vysvětlí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.1.16 20:38

@minoe něco málo cvičím s fitness gumou.. ale chtělo by to více..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
23.1.16 20:44
@claire2 píše:
ale chtělo by to více..

Je fajn, že sportuješ :palec: jen tak dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.1.16 21:04

@minoe ty máš nějakou zkušenost s lukem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
23.1.16 21:06
@claire2 píše:
ty máš nějakou zkušenost s lukem?

Tak já jsem pro každou „srandu“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.1.16 21:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
23.10.16 20:41

Věnuje se vaše dítě lukostřelbě? jak finančně náročný sport to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze