Jazykový kurz Malta

132
17.4.15 20:22

jazykový kurz Malta

Ahoj,
před týdnem přišel můj 15letý syn s tím, že by chtěl jet na prázdninový kurz angličtiny do Velké Británie. Mně osobně to přišlo jako docela dobrý nápad, vzhledem k tomu, že my letos do zahraničí asi nepojedeme a mu by to mohlo pomoct v angličtině. Jenže v Anglii jsou ty kurzy hrozně drahé a spousta z nich je už obsazená, a tak si našel jakýsi kurz na Maltě. Prý by to tam bylo levnější a taky by tam jel raději než do Anglie. Já mu nechci bránit, ale mám docela strach, veřím, že by to zvládl, ale Malta mi na patnáctiletého kluka přijde hrozně daleko. Jel by sice s agenturou Intact a ta má prý velmi dobré recenze, ale i tak… Proto se ptám, jestli nemá některá z vás podobné zkušenosti s tím, že jim dítě jelo takhle do zahraničí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
98
17.4.15 20:43

Ahoj,
Maltu znam velmi dobre, zila jsem tam nejakou dobu. Pokud bych tam sve dite poslala, tak urcite ne v obdobi prazdnin. Pokud je to mozne, volila bych spis zimni obdobi. O prazdninach se toho podle me v jazykovce moc nenauci.

• je silene vedro uz od brzkeho rana a ani klima to moc nezachrani
  • o prazdninach je Malta plna turistu a podle toho to i vypada. Proste se tam zije vetsinou nocnim zivotem a hlavne mladi brazdi vsechny nocni podniky a diskoteky az do rannich hodin
  • urcite se mu bude chtit travit cas radeji u more, bazenu nez se potit v ucebne.

Ja bych poslala jedine pokud bych chtela ratolesti doprat opravdu „cool“ dovolenou a pocitala bych s tim, ze v ucebne toho opravdu moc nenastuduje, ale urcite se dost rozmluvi a udela si spoustu kamaradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
17.4.15 20:55

Já byla v Anglii i na Maltě na kurzech, ale už jako dospělá. Malta je celkem bezpečné místo. Ostrov Gozo je naprosto bezpečný, prý tam ani nezamykají baráky nebo auta. To je pozitivum. Ale já byla spokojenější v Londýně. Já si na kurzy musela vydělat a našetřit, tak jsem se poctivě učila. Byla jsem tam se spoustou studentů 16-17 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
17.4.15 21:01

@jana anička
Malta je skvělá, mluví se tam spisovnou anglinou. Ničeho se neboj, je to bezpečná země a je tam krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
17.4.15 21:28

@jana anička já na maltě byla před deseti lety s intactem na jazykovém kurzu.. :mrgreen: přesně jako chce tvůj syn, mě poslali naši..musím za sebe říct, že to bylo super, hrozně jsem si to užila.. :pankac: je to tam ale jedna velká pařba, je tam jedna velká ulice plná barů, kde se všichni scházejí po akcích školou povinných.. :mrgreen: ale neboj, odstupem času můžu říct, že jsem tam fakt dělala kraviny, ale rozhodně tam není nebezpečno..na druhou stranu jsem se opravdu hodně rozmluvila, určitě to bylo i tím že jsem bydlela v rodině, to určitě doporučuju víc než ubytování pro studenty na té jejich koleji..tam se sejde hodně čechů, mluví spolu česky a z učení je prd..takže jestli chceš aby si syn užil fakt super prázdniny a naučil se anglicky, určitě ho tam pošli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
18.4.15 15:27

Malta je krásná a zdá se být i bezpečná. Byli jsme tam nedávno a litovala jsem, že jsme si to tenkrát o dva dny neprodloužili. Co se ale týče jazykových kurzů na Maltě, byla bych trochu skeptická. Co jsem tak slyšela od lidí, tak ten kurz je veden rodilým mluvčím (z Británie), ale z mojí zkušeností všichni domorodci, které jsme tam potkali, anglicky bohužel moc neuměli, nebo mluvili s hroznou, takřka nesrozumitelnou výslovností. Takže podle mě by Británie byla lepší v tom, že by tu opravdovou angličtinu slyšel i mimo kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.4.15 12:54
@Ververka77 píše:
Co jsem tak slyšela od lidí, tak ten kurz je veden rodilým mluvčím (z Británie), ale z mojí zkušeností všichni domorodci, které jsme tam potkali, anglicky bohužel moc neuměli, nebo mluvili s hroznou, takřka nesrozumitelnou výslovností. Takže podle mě by Británie byla lepší v tom, že by tu opravdovou angličtinu slyšel i mimo kurz.

Aha, a to se tam jako fakt bežně mluví maltsky? Já si právě myslela, že většina lidí tam umí anglicky, když maltsky se jinde než na Maltě nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
19.4.15 16:15

@jana anička @Ververka77 já si to asi už přesně nepamatuju, ale neměla jsem tam problém se anglicky domluvit..ve škole se jinak nemluví, a stejně v době prázdnin tam v zásadě s nikým jiným než se studenty do styku nepřijde (jsou prostě všude) a pochybuju že bude vyhledávat společnost nějakých starých zarytých malťanů..škola má pro studenty v zásadě pořád nějaké akce, dejme tomu škola skončí ve 2, pak je 2 hodiny volna a potom od 5 je zase nějaká akce školy, barbecue nebo něco podobného..a to že mu nebudou rozumět někde v obchodě nebo restauraci, jestli to tak bylo myšleno, tak to asi nevadí ne? v rodině rodiče také mluví perfektně anglicky, takže v tomhle já bych problém neviděla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
14.2.16 13:01

Zdravím!
Plánuju si dovolenou a podle všeho to vypadá, že budu mít celé září volné. Napadlo mě, že bych tento čas mohla využít na jazykovém kurzu např. v Anglii. Nemáte tu někdo zkušenost s takovým kurzem pro dospělé? Bylo by to na 4 týdny, nejspíš tak 20-25 hod/týdně. Nyní mám A2. Myslíte, že by to byl přínos anebo jen jiný způsob trávení dovolené?(přeci jen není to nejlevnější a víc jak 4 týdny nezvládnu).Děkuju, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
14.2.16 13:06

@Malaga Podle mě určitě přínos. Byla jsem na takovém kurzu před asi 12 lety a hodně mi to dalo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
14.2.16 13:08

@Klementyna tak to děkuju za povzbudivou reakci ;), zlepšit Aj by se mi hodně šiklo, ale jazyky nejsou moje hobby, jsem na ně celkem tupá… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
14.2.16 13:13

@Malaga já osobně zkušenost nemám, ale drahouš byl loni v létě. Taky na 4 týdny. Byl přes Student Agency, byl v Irsku, v Dublinu a byl maximálně spokojený. Bydlel v rodině a byl úplný začátečník a přijel a je schopen relativně s angličtinou fungovat. Hlavně teda v práci. Na té škole byly všechny úrovně a říkal, že příště už by si to zařizoval přímo ve škole a na prostředníka by se vyprd a rozhodně doporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
14.2.16 13:16

@Malaga
Přínos, který tu zmiňuje @Klementyna to mít bude, ale často jsou kurzy tak, že seš 8h v jazykovce. A cena docela pálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
14.2.16 13:17

@Malaga Já jela tehdy s minimální znalostí angličtiny, rozdělili nás podle znalostí, takže jsem byla mezi začátečníky, ale opravdu mi to hodně dalo, za ten měsíc jsem se opravdu hodně zlepšila.
Plus samozřejmě konvezace i všude mimo školu, to dá člověku nejvíc, ale přece jen, ta škola to tak nějak „upevní“, dá tomu dobré základy, budeš si jistá v gramatice..

Jsem na jazyky taky tupá, takže jiné se i odmítám učit, když vím, kolik mi ta angličtina dala práce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
14.2.16 13:17

@Elianto74 díky! taky jsem si našla školu a koukám na ubytování poblíž - to vyjde nejdráž. myslím, že mimo zprostředkovatelské agentury by se to dalo pořídit za lepší kačky ;).A práci používá jazyk denně?
Ještě mě napadlo, jít na nějaké kurzy červenec + srpen tady, aby člověk nezačínal od začátku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze