Lumbální punkce u kojence

10
24.1.13 20:47

Lumbální punkce u kojence

Dobrý den, moje dcerka 6 a půl měsíce leží už druhý den na JIP po lumbální punkci :( všimla jsem si včera vypouklé fontanely a už nás paní doktorka hned hnala do nemocnice. V nemocnici mi ji i přes moje nadávání a přemlouvání, abych s ní mohla zůstat vzali :( a dělali jí lumbálku jestli nemá zánět mozkových blan naštěstí mi pan primář řekl, že nemá… byl to prý tlak z teplot… jsem strachy bez sebe prý musí ležet 24 hod. tak jsem k ni nemohla ani dnes jen mi ji ukazali kdyz spinkala :( Máte s tím někdo u takhle malého dítěte zkušenosti?? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
575
24.1.13 20:51

Cože? a to ti nedali podepsat souhlas? Lumbalka by se hned neměla dělat byla jsem na to dvakrat v 15 letech a byla to volena až posledni možnost i pro dospělého člověka to není dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.1.13 20:56

A v jaké nemocnici malá leží? Já jsem měla taky malou na JIP, nemohla jsem tam sice být přes noc, ale jinak jsem tam mohla být celý den. Věřím, že to člověku moc nepřidá, když s dítětem nemůže být, když je nemocné :(. Ať je malé co nejdříve dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
24.1.13 21:02

No, na JIP s ditetem proste nemuzes…na to nejsou zarizeni asi nikde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.1.13 21:04

Dávali mi to podepsat a taky, že mi řekli že to budou dělat jako poslední možnost a když sem tam o hodinu dýl volala jak to s ní vypadá řekli, že už jí lumbálku udělali :(… Leží v Liberecké, já jsem jim taky říkala, že klidně budu na chodbě ale že tam prostě chci být… :( oni mi říkaly že to nejde že nemajímísto a malá kdyby mně viděla chtěla by ke mně :( pak mi primář řekl, že je hodná, ale kdyby prej byla uplakaná tak bych tam s ní mohla zůstat jenže jamam zlaticko co se porad smeje :( zítra ji už mají dát na normální dětské odděleni a rekli mi že pro mně nemají postel, ale zítra už se nedám!!! neodejdu ani náhodou :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.1.13 21:04

@mroe Tak ve FN Olomouc to jde, sice jen přes den, ale jde to. A v Pardubicích taky mohla kamarádka být s malým přes den na JIP..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
24.1.13 21:08
@Katuskka píše:
@mroe Tak ve FN Olomouc to jde, sice jen přes den, ale jde to. A v Pardubicích taky mohla kamarádka být s malým přes den na JIP..

Mozna, ale vsude to rozhodne nejde a vzhledem k tomu, ze se tam davaji deti jen v opravdu vaznych pripadech, tak se proste neda nic delat, nez to respektovat. Hned jak se to zlepsi( stejne jako u zakladatelky), jde dite na normalni oddeleni a tak uz by to melo jit vsude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barcas11
24.1.13 21:10

Já jsem byla s prckem(18m) na Karláku, taky mu dělali lumbálku, jestli nemá zánět mozkových blan. Měl vysoké horečky a CRP. Mě tam s ním nechali přes noc, dokonce mi doktor zařídil lékařský pokoj, kdybych si chtěla jít v noci odpočinout.

Myslela jsem, že je to normální a pak mi kámoška říkala, že na JIPce nenechávají rodiče, tak nevím, asi jsem narazila na super doktora.

Nakonec zjistili, že to byl zánet ledvin a za pár dní jsme jeli domů.

Tak držím palce, at je malá v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
10
24.1.13 21:11

Já jsem hotová volám každý dvě hodiny jestli jí, spí jesti se jí nepřitížilo :,( hlavně mi nic pořádnýho nevysvětlí, to to budemít jako pokaždý když bude mít teploty?? navím co mám dělat až nás pustí nic :( nevím ani jak dlouho tam bude muset být prý se to dozvim včas to je jediný co mi řekli :(
:,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.1.13 21:14

@Lamatova91 Já myslím, že to určitě u teploty běžné není, tak se neboj. Doktoři asi taky ještě sami neví, jak dlouho tam bude malá muset být, záleží, jak se bude lepšit, ale určitě tě budou informovat, až budou něco vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
24.1.13 21:15
@mroe píše:
No, na JIP s ditetem proste nemuzes…na to nejsou zarizeni asi nikde…

manžel byl na JIP s tehdy 4letou, dostal křeslo k postýlce a byly jsme u ní 24hod denně, přijímali ji večer, přes noc tam byl manžel, ráno jsme se vystřídali a jel se domů najíst a odpočinout si a večer zase přijel na střídačku. Takže to jde, být s dítětem na JIP :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.1.13 21:15

Mi jsme mněli ledviny vpořádku, on měl službu zrovna primář :( a ještě mně tam přemlouval at povolim aby ji některá vyšetření mohli dělat nejaky skolaci :x to určitě ještě by ji neco provedli :( je to tam hrozný :( aspon ze ty sestry jsou hodny a ukazali mi ji kdyz spinkala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 21:17

@Katuskka Dnešní informace z DK FNOL: Na JIPku mohu jen přijít dítě nakojit, jinak tam nesmím.

• Citovat
  • Upravit
10
24.1.13 21:18

@cimbík mně říkají že prý musí ležet nesmí se po tý lumbálce hýbat tak proto tam prý nemůžu být protože by chtěla ke mně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.1.13 21:19
@Anonymní píše:
@Katuskka Dnešní informace z DK FNOL: Na JIPku mohu jen přijít dítě nakojit, jinak tam nesmím.

Možná kvůli chřipkové epidemii? :nevim: Já si to nevymýšlím, byli jsme tam v září a píšu jen moji zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí