Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, víte někdo co je to
? A popřípadě, čím mazat, léčit.
Na kožním jsem byla už 2× a po 3hodinách čekáním
jsem to vzdala.
Nevim, co to je. Nemuzete jit jinam na kozni? Dcera mela lupenku taky jen na loktech (to jsme si mysleli), doktorka ji objevila i v hlave. Az pozdeji se udelala i na kolenou a stehnech.
Mám v okolí 2, a ty jsem zkusila
…na prd ty směny, si tedy asi budu muset udělat dovču na dr.
Což nebude tak snadné
Mazat dermovate nebo diprosalic, ale oboje je na předpis, takže se stejně musí na kožní. Případně zkusit bez předpisu hydrokortizon nebo něco s dehtem. (pokud je to lupenka)
Příspěvek upraven 01.05.17 v 00:45
@Petusii Znám jenom z doslechu, ale docela to na ni vypadá.
Viz tohle. Tu kožní bych nevzdávala, psoriáza je sice úplně nevyléčitelná, ale léčitelná.
Nenechala bych to rozjet nebo zkoušet něco laicky. ![]()
Je to lupénka. Spoustu let jsem ji měla jen na loktech.Pak se mi objevila na dlani, na hlavě, uších a v intimních oblastech, teď se mi začíná dělat na kloubech prstů..Nenech to rozjet. Zaléčenou mám dlaň, jinak nic moc.
@sirikit píše:
@Petusii Znám jenom z doslechu, ale docela to na ni vypadá.
Viz tohle. Tu kožní bych nevzdávala, psoriáza je sice úplně nevyléčitelná, ale léčitelná.
Nenechala bych to rozjet nebo zkoušet něco laicky.http://www.epaderm.cz/…aky-lupenky/
Takové, jak je to na obrázku to opravdu nemám.
@arada píše:
Takové, jak je to na obrázku to opravdu nemám.
Na obrázku hrozný, že?
![]()
Stejně bych se ale ke kožní probojovala… nebo zkus aspoň obvodní, pokud máš osviceneho doktora.
Naše kožní je taky, jak bych to jenom…
.. poněkud zvláštní, a s vysevem atopickeho ekzemu na zádech i s divnym loupajicim se flickem na očním vicku jsem vyrazila rovnou za obvodní - a v obou případech mi predepsala masticku, která okamžitě zabrala.
![]()
Třeba to klapne i u Tebe. Držím palce moc!
@sirikit Novidíš,já zase své obvodní ukázala loket a prý si to mám potírat citronem, aby to vybledlo. V létě to mám dost tmavý. ![]()
Sestra ji ma teda ve vlasech a pod prsama. Jinde jsem nevidela.
@arada píše:
@sirikit Novidíš,já zase své obvodní ukázala loket a prý si to mám potírat citronem, aby to vybledlo. V létě to mám dost tmavý.
Sestra se leci uz dlouho, ma jakesi masti na predpis. A ja slysela, ze na to za ira laser zjistili. Tak rikam, rekni si o nej dr. A segra rika, jo ale na to kazdy nema narok
![]()
Jediný co u mě spolehlivě na rukách zabralo je daivonex a daivobet - lokální kortikoidy. Ostatní věci jako slunce, moře, sůl, laser…- bez úspěchu.
Je spousta druhů ložisek lupénky, ale taky bych to na ni viděla.. promazávej co nejčastěji, třeba kokosovým olejem, bambuckým máslem apod. a hlavně zkus vypozorovat po jakém jídle ložisko rudne, nebo se zvětšuje. Vyhni se pikatnímu, kořeněnému, kečup, alkohol apod. „agresivní“ věci. A samozřejmě zajdi na kožní, předepíší ti kortikoidy, pro které já osobně teda nejsem.. držím palce ![]()
@ZuzaMi Byla bys, kdybys měla problémy. Jsem za ně ráda, ušní boltce mívám i oteklé, hodně bolestivé, pokud mám dlouhý rukáv bolí i lokty, jak se dřou o látku. Obyčejné promaštění nestačí, bo neléčí.
@arada píše:
@ZuzaMi Byla bys, kdybys měla problémy. Jsem za ně ráda, ušní boltce mívám i oteklé, hodně bolestivé, pokud mám dlouhý rukáv bolí i lokty, jak se dřou o látku. Obyčejné promaštění nestačí, bo neléčí.
Lupénku mám desátým rokem. Za poslední tři roky - těhotenství, porod, kojení, těhotenství, potrat, těhotenství a předemnou porod a kojení… snad si umíš představit co tyhle hormon. změny s lupénkou dělají. Takže i já s ní problémy mám…