Lupénka? Jen na loktech?

134
30.4.17 22:21

Lupénka? Jen na loktech?

Prosím, víte někdo co je to :think:? A popřípadě, čím mazat, léčit.
Na kožním jsem byla už 2× a po 3hodinách čekáním​ :zed: jsem to vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65162
30.4.17 22:32

Nevim, co to je. Nemuzete jit jinam na kozni? Dcera mela lupenku taky jen na loktech (to jsme si mysleli), doktorka ji objevila i v hlave. Az pozdeji se udelala i na kolenou a stehnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.4.17 23:08

Mám v okolí 2, a ty jsem zkusila :-(…na prd ty směny, si tedy asi budu muset udělat dovču na dr. :? Což nebude tak snadné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
30.4.17 23:15

Mazat dermovate nebo diprosalic, ale oboje je na předpis, takže se stejně musí na kožní. Případně zkusit bez předpisu hydrokortizon nebo něco s dehtem. (pokud je to lupenka)

Příspěvek upraven 01.05.17 v 00:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75692
30.4.17 23:41

@Petusii Znám jenom z doslechu, ale docela to na ni vypadá.
Viz tohle. Tu kožní bych nevzdávala, psoriáza je sice úplně nevyléčitelná, ale léčitelná.
Nenechala bych to rozjet nebo zkoušet něco laicky. :think:

http://www.epaderm.cz/…aky-lupenky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.5.17 00:37

Je to lupénka. Spoustu let jsem ji měla jen na loktech.Pak se mi objevila na dlani, na hlavě, uších a v intimních oblastech, teď se mi začíná dělat na kloubech prstů..Nenech to rozjet. Zaléčenou mám dlaň, jinak nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.5.17 00:41
@sirikit píše:
@Petusii Znám jenom z doslechu, ale docela to na ni vypadá.
Viz tohle. Tu kožní bych nevzdávala, psoriáza je sice úplně nevyléčitelná, ale léčitelná.
Nenechala bych to rozjet nebo zkoušet něco laicky. :think:http://www.epaderm.cz/…aky-lupenky/

Takové, jak je to na obrázku to opravdu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75692
1.5.17 00:57
@arada píše:
Takové, jak je to na obrázku to opravdu nemám.

Na obrázku hrozný, že? :zed: :zed:
Stejně bych se ale ke kožní probojovala… nebo zkus aspoň obvodní, pokud máš osviceneho doktora.
Naše kožní je taky, jak bych to jenom… :think:.. poněkud zvláštní, a s vysevem atopickeho ekzemu na zádech i s divnym loupajicim se flickem na očním vicku jsem vyrazila rovnou za obvodní - a v obou případech mi predepsala masticku, která okamžitě zabrala. :dance: :dance:
Třeba to klapne i u Tebe. Držím palce moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.5.17 01:21

@sirikit Novidíš,já zase své obvodní ukázala loket a prý si to mám potírat citronem, aby to vybledlo. V létě to mám dost tmavý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.5.17 06:36

Sestra ji ma teda ve vlasech a pod prsama. Jinde jsem nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.5.17 06:38
@arada píše:
@sirikit Novidíš,já zase své obvodní ukázala loket a prý si to mám potírat citronem, aby to vybledlo. V létě to mám dost tmavý. :nevim:

Sestra se leci uz dlouho, ma jakesi masti na predpis. A ja slysela, ze na to za ira laser zjistili. Tak rikam, rekni si o nej dr. A segra rika, jo ale na to kazdy nema narok :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.5.17 07:45

Jediný co u mě spolehlivě na rukách zabralo je daivonex a daivobet - lokální kortikoidy. Ostatní věci jako slunce, moře, sůl, laser…- bez úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
1.5.17 07:47

Je spousta druhů ložisek lupénky, ale taky bych to na ni viděla.. promazávej co nejčastěji, třeba kokosovým olejem, bambuckým máslem apod. a hlavně zkus vypozorovat po jakém jídle ložisko rudne, nebo se zvětšuje. Vyhni se pikatnímu, kořeněnému, kečup, alkohol apod. „agresivní“ věci. A samozřejmě zajdi na kožní, předepíší ti kortikoidy, pro které já osobně teda nejsem.. držím palce :)

• Citovat
  • Upravit
24002
1.5.17 10:36

@ZuzaMi Byla bys, kdybys měla problémy. Jsem za ně ráda, ušní boltce mívám i oteklé, hodně bolestivé, pokud mám dlouhý rukáv bolí i lokty, jak se dřou o látku. Obyčejné promaštění nestačí, bo neléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
1.5.17 10:43
@arada píše:
@ZuzaMi Byla bys, kdybys měla problémy. Jsem za ně ráda, ušní boltce mívám i oteklé, hodně bolestivé, pokud mám dlouhý rukáv bolí i lokty, jak se dřou o látku. Obyčejné promaštění nestačí, bo neléčí.

Lupénku mám desátým rokem. Za poslední tři roky - těhotenství, porod, kojení, těhotenství, potrat, těhotenství a předemnou porod a kojení… snad si umíš představit co tyhle hormon. změny s lupénkou dělají. Takže i já s ní problémy mám…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek