Lupy u dítěte v pubertě

47
31.8.21 19:06

Lupy u dítěte v pubertě

Ahojky maminy.. Mám dotaz.. Jsem úplně zoufalá.. Máme desetiletou začínající puberťačku :dance: Vytouženou, milovanou prostě úžasnou holku :srdce:
Posledního půl roku se jí neskutečně mastí vlasy (ano chápu hormony šílí, má už i menzes :oops:) a má hrozně moc lupů ale jako fest :cert: potřebuji nějaké rady, zkušenosti jak jí toho zbavit.. Už jsem zkoušela nejdražší i nejlevnější šampony a… nic.. Budu moc ráda za každou pomoc.. Vlasy jsme nechali zkrátit z půli stehen po ramena.. Každé tři měsíce chodíme na prostříhávání, má je strašně husté.. Rady kadeřníka nepomáhají.. Díky předem za tipy Petra :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2276
31.8.21 19:47

@Petrulíno ahoj, jak kdyz byla v puberte, tak jsem mela to stejny a pomohl mi Head & shoulders.

Ted nedavno se mi diky hormonum (asi) zacaly delat zas a koupila jsem si v Havlikovce mydlo na vlasy, ktere pak oplachuju octovou vodou a taky super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
31.8.21 20:35

Zajít na kožní pro vhodný šampon a používat ho jako léčivo - tedy o něco víc šamponu, pořádně napěnit a promasírovat aby se to dostalo k hlavě, zabalit do ručníku a nechat alespoň 20 minut působit a pak opláchnout.

Pak použít nějaký vhodný kondicioner, který je jen do délek, ne k hlavě, důkladně spláchnout. Na závěr použít kysleý oplach - ředěný ocet a nebo kys, citronovou - kvasinky, které budou ty lupy a maštění způsobovat nemají rádi kyselé prostředí - šampony a kondicionéry bývají spíš zásadité a když se to na závěr okyselý, tak se snižuje šance že se pomnoží.

A pak je potřeba vlasy foukat, vlažným vzduchem (horký bude moc dráždit pokožku a ta pak bude produkovat víc mazu) a od kořínku ke konečkům. Nenechávat vlasy vlhké, to vede k množení kvasinek, co dělají lupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
31.8.21 20:52

Mně v pubertě poradila maminka spolužačky, zdravotní sestra, oplachovat vlasy silným černým čajem, dělala jsem si i čajový zábal a tenkrát mi to pomohlo. Fungovat to na každého nemusí, ale za vyzkoušení se nic nedá, jistě to neublíží a není to žádná zbytečná a dráždivá chemie. Jiak bych s dcerkou zašla na kožní, může to být i něco jiného, prostě pro klid duše.
Jinak manželovi zabral šampon Nizoral a to měla slabou formu lupénky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
31.8.21 21:03

Koupila bych nějaký přírodní sampon proti lupum, například Khadi nebo Attitude.

Ale když je hormonální spouštěč, časem se to stejně upraví samo, jen vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
31.8.21 21:07

Děkuji moc za rady.. Vyzkouším určitě.. Po pravdě řečeno, návštěva kožního mě vůbec nenapadla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35924
31.8.21 21:44

Nizoral nebo kožní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
1.9.21 06:19

Sampon Uriage

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
1.9.21 13:27

Mě pomáhá Březová voda z DM.
Mám prelito v lahvičce s rozprašovačem a po každém mytí hlavy nastříkán hlavu a vmasiruju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí