Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak dnešní děcka si na nějaké vložky ani nevzpomenout, toho bych se nebala ![]()
@Tarinka píše:
Tak dnešní děcka si na nějaké vložky ani nevzpomenout, toho bych se nebala
Vložky Lidie existují dodnes.
Libi se mi. Jmenovala se tak partnerova babicka - skvela zenska, modrooka blondynka. Velmi ji sluselo a k vlozkam jmeno nikdo neprirovnaval, sama bych si na ne nevzpomnela a to je mi pres 30 (mimochodem mi to prijde velmi infantilni). Na VS jsem zase mela spoluzacku Ludmilu (to jmeno se mi v zakladnim tvaru az tak nelibi) a moc se mi libilo, jak jsme ji rikali Lido, Lidusko.
Je plno co pouzivaji jmrno na své výrobky. ADAM, BELLA, RIA(taky je to jmeno), DIANA, NATALLY… Spousta dalších.
@Anonymní píše:
Je plno co pouzivaji jmrno na své výrobky. ADAM, BELLA, RIA(taky je to jmeno), DIANA, NATALLY… Spousta dalších.
Tojo ale zrovna ty vložky… ale jak píšu, bez ohledu na to se mi to jméno nelibi. Ale zas mas spousta lidi kterým se líbí, a tak je to se všemi jmény. Rid se tím co se líbí tobě.
A myslíš, že okolí jí bude říkat Lýdie? Bude to Lída a pak bude všem vysvětlovat, že není Ludmila ale Lýdie ![]()
Osobne se mi to jmeno zda hodne tvrde, takze se mi nelibi.
Mela jsem na stredni spoluzacku s timto jmenem - rikali jsme ji jedine Lida(vsichni vcetne kantoru). Az v dospelosti o ni obcas mluvime jako o Lydii (spise pouzivame Lidka).
@Helen78 píše:
A myslíš, že okolí jí bude říkat Lýdie? Bude to Lída a pak bude všem vysvětlovat, že není Ludmila ale Lýdie
Kamarádka má dceru Karolínu, které všichni říkají Kájo (mě se to teda vůbec nelíbí), a nikomu nevysvětluje, že není Karla ale Karolína. Tady se mi právě líbí, jak je to tvárné v oslovení, Lído, Lidko, Lidunko, Liduško, Lýdie ji zcela určitě bude říkat málokdo.
@Beata.xy píše:
Kamarádka má dceru Karolínu, které všichni říkají Kájo (mě se to teda vůbec nelíbí), a nikomu nevysvětluje, že není Karla ale Karolína. Tady se mi právě líbí, jak je to tvárné v oslovení, Lído, Lidko, Lidunko, Liduško, Lýdie ji zcela určitě bude říkat málokdo.
Ja si vzdy myslela, ze Kaja je zkraceni Karolina… Karla by me nikdy nenapadlo.
@Maartina7 píše:
Osobne se mi to jmeno zda hodne tvrde, takze se mi nelibi.
Mela jsem na stredni spoluzacku s timto jmenem - rikali jsme ji jedine Lida(vsichni vcetne kantoru). Az v dospelosti o ni obcas mluvime jako o Lydii (spise pouzivame Lidka).
Kamarádka se jmenuje Štěpánka a všichni jí říkají Stěpo (otřes), jiná je Markéta a všichni jí říkají Maky (hrůza), Karolíně říkají doma Kájo (nelíbí se mi), Lýdii by říkali krásně Lído, Lidko. Mě tedy přijde důležitější, jak se člověk oslovuje mezi kamarády a rodinou, než co je psané v rodném listě.
Urcite lepší než Ludmila.