Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Maartina7 píše:
Ja si vzdy myslela, ze Kaja je zkraceni Karolina… Karla by me nikdy nenapadlo.
My jsme ve škole říkali Kájo Karlovi.
@Maartina7 píše:
Ja si vzdy myslela, ze Kaja je zkraceni Karolina… Karla by me nikdy nenapadlo.
No vidíš to, mne by zas nenapadlo ze se někde Karolíně říká Kájo, tak říkáme jedné Karle v rodině, a me kamarádce Karolíně se odjakživa říkalo Karčo, nikdy by mne nenapadlo ji říkat Kájo.
Meli jsme na skole slečnu te se doma i venku říkalo Kačeno, Kačo ve skutecnosti byla Andrea. Jako Káča se i představovala.
Moje maminka je Lydie. S jejim jmenem nikdy nikdo problem nemel, takze jestli se ti libi, dej ho
jinak ji vsichni rikaji Lido, Lidunko, Lidko
Já jsem tedy četla povídku, kde Lydii říkali chlamydie Lydie a tak si v souvislosti se jménem vždy vybaví i tu chlamydii.
Ale když si dá holka pozor a chlamydii nechytne, tak to není vůbec špatné jméno
![]()
Bohužel si taky hned vzpomenu na vložky. Jednu Lýdii znám, říká se jí Lidko nebo Maruno
. Já osobně bych dala spíš tu Ludmilu nebo Lidmilu. Ale chápu, že Lýdie zní moderněji.
@veria píše:
No vidíš to, mne by zas nenapadlo ze se někde Karolíně říká Kájo, tak říkáme jedné Karle v rodině, a me kamarádce Karolíně se odjakživa říkalo Karčo, nikdy by mne nenapadlo ji říkat Kájo.
My Karčo říkáme kamarádce Karině ![]()
To, ze se nekdo nějak jnenuje, neznáme, že se mu tak bude říkat, nebo to prostě vypline.
Lýdie mi evokuje vložky, sorry… Ale jinak mi přijde tvrdé, nezní mi příjemně, ake stejně je to na vas… ![]()
…líbí se mi…máme prababičku /skvělou ženu/ Lidmilu…ano s i _ L i dmila
kdyby dcerka nebyla Barborka, byla by Lidmila
Moje oblíbená teta se jmenovala Lýdie, říkali jsme jí teta Liduška, takže já mám k tomu jménu kladný vztah
. Je takové hrdé a dá se i zjemnit.
@Anonymní píše:
Jaký máte názor? Nám se docela libí. Moc se nedává, zároveň neni úplně „nové“.
Nemáte napad na podobné jmeno?
Víc se mi líbí Livie, ale do rodného listu lze zapsat taky prostě jen Lídu, koukala jsem, že se to tak docela i dává. To se mi zdá lepší jak Ludmila.