Lyžování v SR - dětský pas

2398
13.3.12 14:22

Lyžování v SR - dětský pas

Máme možnost jet na 1 den lyžovat na Slovensko (CCa 20km za hranice) - ráno tam, odpoledne zpátky.
Chceme sebou vzít i naši 4letou holčičku,ale nemáme pro ni vyřízený pas a kvůli jednomu dnu se nám ani vyřizovat nechce.

Máme ji oba zapsanou v občankách, pojištění bychom samozřejmě vyřídili.
Je nějaké riziko,postih, kdyby jela bez pasu? Kdo na to může přijít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
13.3.12 14:39

Tak může na to přijít policie při případné kontrole a můžete narazit na blbce, který vás bude držet dvě hodiny na stanici, aby zjistil totožnost dítěte a ověřil si, že jste ho neunesli. Ale Slovákům by v rámci přítelských vztahů ten zápis v OP stačit mohl, i když OP rodiče neslouží jako cestovní doklad dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
13.3.12 14:49

Na Slovensku mit dite pas do peti let nemusi. Tady staci mit dite v pase zapsane. Samostatny pas musi mit az od peti let. Takze problem muzes mit spis s ceskym policajtem, protoze v Cechach se asi pas pro takhle male dite vyzaduje a bez nej by nemelo vycestovat z republiky.
Podle me normalni policajt nema po tobe pas vubec co chtit. Navic ty pas mit nemusis, staci ti obcanka pri ceste do SR a tam dite zapsane mas. Podle me ti nikdo problem delat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
13.3.12 14:55

Jinak mozna by nebylo od veci se informovat primo zde:

http://www.minv.sk/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
13.3.12 15:32

já fakt nechápu, proč stále tolik lidí nedokáže pochopit, že dítě zapsané v OP nemůže vycestovat do zahraničí. OP je doklad pouze pro jednoho rodiče a nikoliv pro dítě. Proč lidi nechápou, že dítě musí být zapsané buď v pasu rodiče (do letošního června), nebo musí mít svůj vlastní pas nebo občanku. Taky nechápu, jak tu může pořád někdo radit, že to je v pohodě, nebo že to projde, nebo že se dá jet na RL… dokonce v jedné diskuzi se matky chlubily, že jezdí na kartičku z Ikey… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
13.3.12 20:38
ynax píše:
já fakt nechápu, proč stále tolik lidí nedokáže pochopit, že dítě zapsané v OP nemůže vycestovat do zahraničí. OP je doklad pouze pro jednoho rodiče a nikoliv pro dítě. Proč lidi nechápou, že dítě musí být zapsané buď v pasu rodiče (do letošního června), nebo musí mít svůj vlastní pas nebo občanku. Taky nechápu, jak tu může pořád někdo radit, že to je v pohodě, nebo že to projde, nebo že se dá jet na RL… dokonce v jedné diskuzi se matky chlubily, že jezdí na kartičku z Ikey… :nevim:

Kdybychom měli v plánu jet na dovolenou na delší dobu,samozřejmě bych pas vyřídila,jenže co jsem zjišťovala, vyřizení pasu trvá cca 14 dnů, my můžeme jet příští týden,ale ještě to není jisté, takže se mi nechce vyřizovat pas,kdy nevím, zda pojedeme, navíc se to do týdne nestihne a na zahraniční dovolenou taky nemáme v úmyslu jet,že bychom pas ještě využili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Damini
14.3.12 12:26

Dieťa do 5 rokov môže byť zapísané v pase rodiča. Robia to na počkanie, stojí to pár korún.

Teoreticky na to nemusí prísť nikto - na hraniciach sa málokedy kontroluje. Ale neriskla by som to. Pri nehode, nešťastí, zranení by som radšej mala papiere na poriadku. To by mi nestálo za to.

• Citovat
  • Upravit
7182
14.3.12 12:36
Damini píše:
Dieťa do 5 rokov môže byť zapísané v pase rodiča. Robia to na počkanie, stojí to pár korún.Teoreticky na to nemusí prísť nikto - na hraniciach sa málokedy kontroluje. Ale neriskla by som to. Pri nehode, nešťastí, zranení by som radšej mala papiere na poriadku. To by mi nestálo za to.

Ale v České republice se už do pasu nezapisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Damini
14.3.12 13:06
Raduš.ka44 píše:
Damini píše:
Dieťa do 5 rokov môže byť zapísané v pase rodiča. Robia to na počkanie, stojí to pár korún.Teoreticky na to nemusí prísť nikto - na hraniciach sa málokedy kontroluje. Ale neriskla by som to. Pri nehode, nešťastí, zranení by som radšej mala papiere na poriadku. To by mi nestálo za to.
Ale v České republice se už do pasu nezapisuje.

Jááj…no to som nevedela. To je škoda. :? Tak potom by som si asi vybavila pas. Hm..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix