Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@katyna1984 je to minimální čas, ideál by byl alespon 2 - 2 a půl hodky, ale dá se, nemsíte mít velké zpoždění ale
@katyna1984 Tady jsem našla, co hledáš. Podle toho záleží, jestli máš rezervaci na celý let a nebo máš dvě různé letenky. Podle toho se musíš řídit. https://www.cestujlevne.com/…p-na-letisti
Je to v rámci jedné letenky? My kvůli zpožděnému letu stihli přesun v Bangkoku za 40minut a to je fakt velké letiště. Jen nám dorazily později zavazadla a ty nám přivezli do hotelu.
@katyna1984 takže máš dvě separátní letenky? Dle mého by se to teoreticky stihnout dalo, ale s jazykem na vestě a ty nervy… Neriskovala bych to. Proto je i ta letenka asi cenově dobrá, moc lidí do toho nejde.
Běžně takové přesuny stíháme bez problémů. Samozřejmě, pokud se ti zpozdí letadlo z Prahy, tak máš problém ![]()
Já bych do toho asi nešla, už se mi stalo, že byl první let zpožděný a druhý navazující uletěl. Popř. se mi stalo, že já to sice s jaykem na vestě stihla, ale zavazadlo ne, takže jsem pak strávila x hodin na cílovém letišti čekáním na něj. Ale pokud jsi odvážná, tak šance je tam solidní.
@katyna1984 Ahoj, je to cesta v rámci jedné letenky? Pokud ano a necháš se odbavit až do cílové destinace, pak ano, dá se to s přehledem stihnout. Klidně napiš konkrétní lety.
Ano, vše by bylo zakoupeno v rámci jedné letenky. Tak si právě říkám, že by to snad ta letecká společnost nenabízela, pokud by se to nedalo reálně stihnout.
@vjerunqa mohla bych napsat sz?
Děkuji
Kazde letiste ma nastaveny svuj “minimalni” cas na prestup. Hodina a 40 min by na madrid mely bohate stacit, zjisti si na webu letiste, na ktery terminal priletis / ze ktereho odletas. Na Barajasu je mezi terminaly vlak. A poznamka na okraj - zavazadla jsou vetsinou rychleji v letadle nez cestujici.
@katyna1984 píše:
Ano, vše by bylo zakoupeno v rámci jedné letenky. Tak si právě říkám, že by to snad ta letecká společnost nenabízela, pokud by se to nedalo reálně stihnout.@vjerunqa mohla bych napsat sz?
Děkuji
Přesně tak.
Napiš.