Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Mám tělísko již 3 roky. Co ho mám, je MS asi tak o třetinu delší, silnější a chodí si jak chce. Lékař mi řekl, že musím vydržet, že si to sedne. Tvrdí to na každé kontrole, tělísko sedí kde má, tělo ho nevyupuzuje. MS mi ale od té doby trvá cca 14-17 dní, resp.6 dnů špinění, 5 dnů MS a dalších např. 5-6 dnů špinění. V podstatě se můj sexuální život smrsknul na cca 3 dny v měsíci, nelze nic plánovat. Manžel zaplatil drahý wellnes na příští vikend, fakt se překonal, po 4 letech zápřahu bez volna se těším jak malé dítě, no a co myslíte - MS měla přijít 1-4.dubna a jak to bývá, teprve špinit jsem začala dnes ráno, čili dle výpočtů konec někdy 27. dubna.
Lze vůbec nějak průběh MS urychlit? Běhám, každý večer horká vana, ráno citron, večer červený víno. NIC!!! Klidně vezmu za vděk i nějakou chemií/injekcí, cokoli. Víc rozharašený, než je to poslední 2 roky už to stejně být nemůže.Nějaké tipy?
Vyndat telisko. To mas nehormonalni? Já mám nějakých 8-9 měsíců mirenu a stále spinim, ale tak obden jednou až dvakrát trochu při utreni a nijak me to neomezuje. Proste ti telisko nesedi. Doktor evidentně nechce řešit vracení penez
@Anonymní píše:
@hospodki myslím, že mám taky Mirenu
Tak ti proste nesedi. Stát se to muže, akorát ta stojí cca 4,5-5 tisíc a doktor by s tím měl papirovani. Já to mám jak jsem psala a kamoska třeba je úplně bez, takže ona je v pohodě. Doktor nám to zaváděl stejný.
3 roky???
Nech si ho hned vyndat, tady už fakt není na co čekat. A klidně bych vyměnila doktora. Mně si Mirena sedala půl roku, pak už pohoda. Menstruace se mi smrskla na třídenní špinění. Tři roky to seš teda frajerka, že jsi to vydržela…
Mám tělísko již 3 roky. Co ho mám, je MS asi tak o třetinu delší, silnější a chodí si jak chce. Lékař mi řekl, že musím vydržet, že si to sedne. Tvrdí to na každé kontrole, tělísko sedí kde má, tělo ho nevyupuzuje. MS mi ale od té doby trvá cca 14-17 dní, resp.6 dnů špinění, 5 dnů MS a dalších např. 5-6 dnů špinění. V podstatě se můj sexuální život smrsknul na cca 3 dny v měsíci, nelze nic plánovat. Manžel zaplatil drahý wellnes na příští vikend, fakt se překonal, po 4 letech zápřahu bez volna se těším jak malé dítě, no a co myslíte - MS měla přijít 1-4.dubna a jak to bývá, teprve špinit jsem začala dnes ráno, čili dle výpočtů konec někdy 27. dubna.
Lze vůbec nějak průběh MS urychlit? Běhám, každý večer horká vana, ráno citron, večer červený víno. NIC!!! Klidně vezmu za vděk i nějakou chemií/injekcí, cokoli. Víc rozharašený, než je to poslední 2 roky už to stejně být nemůže.
Nějaké tipy?