Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
syn (4 roky) má zánět průdušek a teď z toho kašle začal zvracet.
Poprvé vyhodil něco málo v noci, ráno si dal suché piškoty, zapil to vodou a všechno šlo během několika minut ven.
Celé dopoledne bylo v klidu, dostala jsem do něj asi 2-3 dcl vody, což vypil asi v rozmezí od 9 do 11 hodin.
Ve 12 hodin dostal vývar.
A ve 14.15 šlo ven trochu polívky.
Dal si pár slaných sucharů, pár doušků vody, ale při kašli to šlo za chvilku taky ven.
Teď trošku sem tam po douškách popíjí…
Jde mi o to, že od rána nečural, naposledy byl ráno před tím prvním dnešním zvracením.
Za celý den nebyl.
Říkám si, že si tekutiny „nechal“, když je tělo potřebovalo, protože asi těžko ve čtvrt na tři odpoledne vyzvracel to, co vypil mezi devátou a jedenáctou. To v něm určitě zůstalo.
Jak byste toto řešili? Docela se bojím dehydratace, i když je tedy v pohodě, je veselý, má sliny atd…
Myslíte, že i přesto, že celý den nečural, může být v pohodě, že mu tekutiny, které do sebe dopoledne dostal, a ten sem tam doušek pití, stačí?
Mám sice doma Kulíška, ale to nedá
To už jsme zkoušeli.
@Fircon píše:
Zdravím,syn (4 roky) má zánět průdušek a teď z toho kašle začal zvracet.
Poprvé vyhodil něco málo v noci, ráno si dal suché piškoty, zapil to vodou a všechno šlo během několika minut ven.
Celé dopoledne bylo v klidu, dostala jsem do něj asi 2-3 dcl vody, což vypil asi v rozmezí od 9 do 11 hodin.
Ve 12 hodin dostal vývar.
A ve 14.15 šlo ven trochu polívky.
Dal si pár slaných sucharů, pár doušků vody, ale při kašli to šlo za chvilku taky ven.
Teď trošku sem tam po douškách popíjí…Jde mi o to, že od rána nečural, naposledy byl ráno před tím prvním dnešním zvracením.
Za celý den nebyl.Říkám si, že si tekutiny „nechal“, když je tělo potřebovalo, protože asi těžko ve čtvrt na tři odpoledne vyzvracel to, co vypil mezi devátou a jedenáctou. To v něm určitě zůstalo.
Jak byste toto řešili? Docela se bojím dehydratace, i když je tedy v pohodě, je veselý, má sliny atd…
Mám sice doma Kulíška, ale to nedá
Myslíte, že i přesto, že celý den nečural, může být v pohodě, že mu tekutiny, které do sebe dopoledne dostal, a ten sem tam doušek pití, stačí?To už jsme zkoušeli.
Děláš to skvěle, pokračuj. Určitě nemá dostatek tekutin, ale jsi skvělá, že do něj aspoň něco dostaneš. Kdyby to tak trvalo celý týden, tak by to byl problém - ale neboj, za chvíli se mu uleví a hydrataci dožene.
Černý čaj, osladit, vychladit a po lžičkách. Kdyby se ti něco nezdálo, raději k lékaři.
Tak cca od půl páté do teď dal dalších 250 - 300 ml a zatím to v něm drží.
I kdyby zvracel, tak snad nevyhodí všechno, co za ty 4 hodiny vypil, a něco si už zpracoval.
Na malou šel od odpoledne už dvakrát, moč ani nebyla tmavá.