Pocit nedostatku vzduchu

Anonymní
9.2.22 16:48

pocit nedostatku vzduchu

Dobrý den, tento rok mi bude 15 let a chtěla bych se zeptat.. Každý den mám pocit nedostatku vzduchu při nadechování a tlak mezi lopatkama. Sama o sobě vím, že mám problém být narovnaná a mám špatné držení těla. Zkoušela jsem i cvičit poslední tři dny, ale při cvičení na ty záda se mi dýchá ještě hůř. Když si večer lehnu a jdu spát, spí se mi dobře a nic mě nebudí. Jen občas se mi stane, že při usínání mě vždy vzbudí pocit, jako že jsem “zapomněla” dýchat. To se stane několikrát.. Vyřešila jsem to většinou tak, že jsem si zvýšila pozici mé hlavy, tudíž jsem si pod ni dala další, větší polštář. U doktorky jsem byla, ta si mě poslechla, změřila saturaci a podívala do krku, a vše mám v normě. Dala mi prášky na úzkost, které mám brát před spaním. Beru je teprve druhý den, ale zatím to nějak moc velký účinek nemělo. Už z toho začínám bláznit jak na to pořad myslím.. nemůžu se smát, v klidu jíst a ani posilovat, na což jsem byla zvyklá. Nevíte někdo, co by to mohlo být??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
9.2.22 17:25

To mi přijde jako blokáda hrudní páteře, chtělo by to fyzoterapeuta a srovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76938
9.2.22 17:30
@Anonymní píše:
Dobrý den, tento rok mi bude 15 let a chtěla bych se zeptat.. Každý den mám pocit nedostatku vzduchu při nadechování a tlak mezi lopatkama. Sama o sobě vím, že mám problém být narovnaná a mám špatné držení těla. Zkoušela jsem i cvičit poslední tři dny, ale při cvičení na ty záda se mi dýchá ještě hůř. Když si večer lehnu a jdu spát, spí se mi dobře a nic mě nebudí. Jen občas se mi stane, že při usínání mě vždy vzbudí pocit, jako že jsem “zapomněla” dýchat. To se stane několikrát.. Vyřešila jsem to většinou tak, že jsem si zvýšila pozici mé hlavy, tudíž jsem si pod ni dala další, větší polštář. U doktorky jsem byla, ta si mě poslechla, změřila saturaci a podívala do krku, a vše mám v normě. Dala mi prášky na úzkost, které mám brát před spaním. Beru je teprve druhý den, ale zatím to nějak moc velký účinek nemělo. Už z toho začínám bláznit jak na to pořad myslím.. nemůžu se smát, v klidu jíst a ani posilovat, na což jsem byla zvyklá. Nevíte někdo, co by to mohlo být??

co vím, tak prášky na úzkost fungují až po delší době užívání, druhý den nemůžeš očekávat úlevu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
9.2.22 17:42

Některé léky na uzkosti nezabírají hned. Chvilku trvá tělu než si vytvoří „hladinku“. (Cca 7-14 dní) samozřejmě ale záleží o jaké léky jde.
Jinak, důležité je najít příčinu. Pokud máte blokádu hrudní páteře - což bych řekla že je nejpravděpodobnější, pak by bylo dobré aby PL napsal žádanku k fyzioterapeutovi. Ten pak zvolí vhodné rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
9.2.22 18:03

Tohle mě opravdu vytáčí :zed: nechápu, proč tě prvně neposlala na rehabilitace, fyzio, nebo tak něco,… Jakmile má člověk problém, automaticky se píšou léky na úzkost, aniž by se problém řešil, to je šílený, :zed: byla jsem v podobné situaci, občas se mi to vrací doteď, kdysi jsem prodělala poranění hrudníku a páteře. To co popisuješ mi vždy způsobují zablokována žebra a hrudní páteř. Pokud jsi zvyklá cvičit, občas stačí že si třeba špatně šlápneš, dva dny tě bolí noha, ale už tím jak na ni najednou jinak došlapuješ, tak už to má vliv i na ty záda :nevim: Měla jsem úplně stejné pocity, jaké popisuješ, včetně toho spaní,… Opravdu doporučuji co nejdříve zajít například na masáž (já nedám dopustit na shiatsu masáž, bolí to, ale opravdu je to jediné, co mi pomáhá) a uvidíš, jestli se ti uleví :) přeji, ať je ti brzy líp, vím jak je to otravné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.2.22 15:37
@stinga píše:
co vím, tak prášky na úzkost fungují až po delší době užívání, druhý den nemůžeš očekávat úlevu

@stinga To je mi jasné, jenže doktorka mi řekla, že pokud se to do pátku nezlepší (tudíž bych brala 5 tabletek guajacuranu) mám se tam zastavit.. to mi také nepřijde jako úplně dlouhá doba na tu úlevu. Navíc tyto prášky beru před spaním, takže nevim, jak dlouho to zabírá.. Myslím tím to, že kdybych šla spát v deset jak chodívám a probudím se ráno v šest hodin, tak jestli ty účinky toho léku potrvají ještě přes den😀 Úzkosti jsem možná měla, bylo to v pondělí. Psala jsem si o tom s mým kamarádem který je v maturitním ročníku a učí se psychologii, a prý to mohl být i panický záchvat. Jak jsem psala výše, už mi to poradně leze krkem. Bojim se jist, pít a dělat cokoliv co je spojené s tím dechem. Ale děkuji Vám, za Váš názor😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.24 16:27

Může mít tenhle problém čtyřleté dítě z psychiky? Neustále se tak zvláštně zhluboka nadechuje, občas řekne že má málo vzduchu… :think:.Ale jinak mu nic není, nemá kašel, teplotu, nic. Dělá to i v klidu při klidných aktivitách.

• Citovat
  • Upravit
1833
11.12.24 16:36

Jako pět tablet quajacuranu denně?
A srdce je v pořádku? Třeba tam je nějaká vada. Zadýchávání v klidu je něco trochu jiného, než při běhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
11.12.24 16:41
@Pe.M.1 píše: Více

všimla sis, že odpovídáš na dva roky starý příspěvek
edit skoro tři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1833
11.12.24 17:53

Nevšimla.😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76938
11.12.24 21:19
@Anonymní píše: Více

a co na to říká dětská doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3001
12.12.24 00:21

Ačkoliv to nejsou úplně typické příznaky, zkusila bych pořešit, jestli za pocit nedostatku vzduchu nemůže i nedostatek železa. Ty potíže fyzické mohou být prostě jen souběžné od potíží s pohybovým aparátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.24 07:58

S doktorem jsem to ještě nekonzultovala. dělá to pár dní, a měl teď zlomenou ruku v lokti, ale to nevím jestli může nejak souviset. Spíš mě taky napadlo to železo. Nebo psychika.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA