Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A jinak je cajk? Dělalo to moje postižené dítě a dělá to dodnes ![]()
Můj nevlastní, manželův syn to dělá. Taky při radosti. Má to jako tik, vyvalí oči, mává rukama a zatřepe hlavou. Občas mu u toho škubne celým tělem.
Jinak mi přijde v pořádku. Je mu pět a kus, taky jde příští rok do školy. Já to neřeším, koneckonců není můj, myslím, že by si to měli vyřešit rodiče. Ale nějaký takový tik při radosti, mám pocit, má každé druhé dítě. Já bych to nechala plavat, jestli je jinak v pohodě.
Syn to dělá taky, jinak se zdá být v pořádku. Je mu 3,5 roku a je to chytré a šikovné dítě. Jenom je trochu přecitlivělý a všechno víc prožívá, tak si myslím, že proto mává. Známých syn to dělá taky, ale on je autista a opravdu si nelze té jeho „jinakosti“ nevšimnout, mávání je u něj ta nejmenší zvláštnost.
Já osobně si při radosti mávám a poskakuju dodnes, samozřejmě na tajňačku
Můj skoro tříletý syn má tiky odmala, je výrazně emoční. Nepochybuji o tom, že se ho to bude držet minimálně ještě několik let. Je, myslím, normální
Jen ta emotivnost a reaktivita je u něj úplně jinde než u většiny jiných dětí. To sama poznáte, jestli je to povahou a nedozrálostí CNS, nebo je tam větší problém.
@Anonymní píše:
Hezký večer,najde se tu někdo kdo má dítě, které intenzivně mává rukama? U nás je to při radosti, pozitivních emocích, tak šermuje rukama, mává pažema, poskakuje, je mu téměř 6 let.. půjde do školy.. má to doma někdo podobně? Přešlo to někdy? Mám obavy jak na to budou reagovat děti ve škole.. někdy chce abychom mávali s ním![]()
![]()
Dela to jenom pri radosti? Pokud by to delal i mimo pozitivni reakce, tak navstivit neurologa. Muze mit neurologicky problem
Znám pár dospělých, co to takhle mají, jedním z nich je můj 60 letý strejda, který má 3 doktoráty ![]()
Dekuji za reakce, syn chodi na neurologii i k psychologovi, je inteligencne trochu napred pred vrstevniky a zaroven ma emocni obtize (afekty, vyssi senzitivita), je takovy zrychlený… bala jsem se aby to nebylo soucasti nejake diagnozy… a nevim jak na jinakost reagují vetsi deti… ![]()
@Anonymní píše:
Dekuji za reakce, syn chodi na neurologii i k psychologovi, je inteligencne trochu napred pred vrstevniky a zaroven ma emocni obtize (afekty, vyssi senzitivita), je takovy zrychlený… bala jsem se aby to nebylo soucasti nejake diagnozy… a nevim jak na jinakost reagují vetsi deti…
U nás to stejné, i když jestli je inteligenčně napřed, to nevím, myslím, že normál. Jen prostě vnímavější. Na neuru jsme byli také. Asi to mají podobné typy dětí, nebavíme-li se o nějaké diagnóze.
Kolicek95 tohle to mavani co dela syn je u skoro 6ti letyho ditete kdyz se klati hodne napadne, nevidela jsem jeste nikoho takoveho a obcas to deti zarazi, ptaji se co dela ![]()
ale sranda je, ze nas nabada at mavame s nim…
a kdyz sme to zkouseli.. tak to bylo takovy vtipny, jakoze to cloveka nabudi a rozesmeje jeste vic k vetsimu prozitku
![]()
Můj devítiletý syn to má taky, nedělá to už tak často jako dřív, ale při radosti v to dělá.
Lolink pri predstave ze mává 60ti letý člověk - to mě fakt rozesmálo
nedovedu si to představit ![]()
@Anonymní píše:
Dekuji za reakce, syn chodi na neurologii i k psychologovi, je inteligencne trochu napred pred vrstevniky a zaroven ma emocni obtize (afekty, vyssi senzitivita), je takovy zrychlený… bala jsem se aby to nebylo soucasti nejake diagnozy… a nevim jak na jinakost reagují vetsi deti…
Tak urcite neurolog doporucil medikaci. Vim, ze se to leci leky na zmirneni a postupne vysazuje. Muze se stat, ze se muzou deti za to posmivat, jestli to je ve stadiu kazde reakce. Porad se s neurologem a nasadte vyssi davku
Hezký večer,
najde se tu někdo kdo má dítě, které intenzivně mává rukama? U nás je to při radosti, pozitivních emocích, tak šermuje rukama, mává pažema, poskakuje, je mu téměř 6 let.. půjde do školy.. má to doma někdo podobně? Přešlo to někdy? Mám obavy jak na to budou reagovat děti ve škole.. někdy chce abychom mávali s ním