Mám povinnost nahlásit, že mám předškoláka?

8.9.20 07:18

předškolák - nutnost nahlásit ??...

Ženy, synovi bylo 5 v lednu, tudíž by teď měl být předškolák. Ale když procházím informace na stránkách MŠ, tak se dočítám, že se to musí nahlašovat?! :nevim: Nikdo mi nic neřekl, tak jsem z toho teď jelen. Toto je psané na stránce MŠ.:

Povinnosti zákonných zástupců

Zákonní zástupci dětí a jsou povinni:
a) přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání v kalendářním roce, ve kterém začíná povinnost předškolního vzdělávání dítěte (tj. od začátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhlo pátého roku věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21726
8.9.20 07:22

No samozřejmě že jsi s ním měla jít na jaře k zápisu. Docházka je povinna od 1. září. To to řešíš hodně brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
8.9.20 07:22

Nejsem si uplne jista, ale myslim, ze tohle plati pro deti, ktere jeste MŠ nenavstevovaly. Takze pokud je jim 5 let, musi je rodice prihlasit do MŠ na povinnou dochazku predskolaku.
Pokud syn predtim do MŠ chodil, tak nic resit nemusíte.
Radeji se ale poptejte ve vasi skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
8.9.20 07:23

No a dítě do školky chodí nebo nechodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
8.9.20 07:25

@Lidus27 vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že dítě už do školky mohlo chodit. Jsou takové maminky, které posílají až na poslední rok do předškoláků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.20 07:29

@Lidus27
Ano, chodí do Mš od svých 2,5 let. Zítra mame rodicovskou schůzku, tak se na to zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
8.9.20 07:31

@Daniela.Novohradska tak pokud nechodil tak honem rychle začít řešit. Pokud chodil předpokládám, že by tě už nějak urgovali, aby buď nastoupil nebo abys ho omluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36167
8.9.20 07:39

Jestli do skolky chodí tak nic hlásit nemusíš, to je pro ty co nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.20 07:40

@marinka5
On chodí pořád právě, už od svých 2,5 let.
Ale v lednu mu bylo 5, tak jsem myslela že automaticky teď od září bude předškolák, ale teď čtu todle na stránkach MŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.20 07:42

@JancaS84
Je, tak to mě vůbec nenapadlo :oops:
Asi to tedy opravdu tak bude. Mockrát děkuji :potlesk: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
8.9.20 07:43
@Daniela.Novohradska píše:
@Lidus27
Ano, chodí do Mš od svých 2,5 let. Zítra mame rodicovskou schůzku, tak se na to zeptám

Pokud do skolky chodil a chodí, tak nemusíš nic řešit.. Jen se teda neplatí skolkovny, platíš ho? Jestli jo, tak to se pak ve skolce domluv..
Pokud je teda státní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.9.20 07:45

Pokud je ve klasicke statni skolce, nebo v soukrome, ktera ma akreditaci na predskolni vyuku, tak nic resit nemusis…jen si over se skolkou, jestli nepotrebuji vyplnit nejaky extra papir. My predskolaka hlasili az letos, myslim ze jeden z tech formularu byl pro predskolni vyuku :think: Ale skolka by tohle mela mit osefovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.9.20 07:58
@Daniela.Novohradska píše:
@Lidus27
Ano, chodí do Mš od svých 2,5 let. Zítra mame rodicovskou schůzku, tak se na to zeptám

A ty myslíš, že učitelky jsou blbé a nevědí, kdo má kdy narozeniny a spadá tedy do předškoláků? :roll: Samozřejmě, že je tvoje dítě teď předškolák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
8.9.20 08:11

U nás měly učitelky už 1. září nachystaný seznam letošních predskolaku a jejich rodičům rozdávaly příslušné papíry. Podle mě nic hlásit nemusíš, učitelky to ví. U nás má přehled i hospodarka, kuchařka, skolnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3928
8.9.20 08:35

Naší bylo pět v srpnu a nic jsem nikde nehlasila 8o Školka přece ví, kdy má dítě narozeniny, sami ji dali do predskolaku a kdyby něco potřebovali, jistě se ozvou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí