Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ženy, synovi bylo 5 v lednu, tudíž by teď měl být předškolák. Ale když procházím informace na stránkách MŠ, tak se dočítám, že se to musí nahlašovat?!
Nikdo mi nic neřekl, tak jsem z toho teď jelen. Toto je psané na stránce MŠ.:
Povinnosti zákonných zástupců
Zákonní zástupci dětí a jsou povinni:
a) přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání v kalendářním roce, ve kterém začíná povinnost předškolního vzdělávání dítěte (tj. od začátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhlo pátého roku věku
No samozřejmě že jsi s ním měla jít na jaře k zápisu. Docházka je povinna od 1. září. To to řešíš hodně brzo…
Nejsem si uplne jista, ale myslim, ze tohle plati pro deti, ktere jeste MŠ nenavstevovaly. Takze pokud je jim 5 let, musi je rodice prihlasit do MŠ na povinnou dochazku predskolaku.
Pokud syn predtim do MŠ chodil, tak nic resit nemusíte.
Radeji se ale poptejte ve vasi skolce.
@Lidus27 vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že dítě už do školky mohlo chodit. Jsou takové maminky, které posílají až na poslední rok do předškoláků.
@Lidus27
Ano, chodí do Mš od svých 2,5 let. Zítra mame rodicovskou schůzku, tak se na to zeptám
@Daniela.Novohradska tak pokud nechodil tak honem rychle začít řešit. Pokud chodil předpokládám, že by tě už nějak urgovali, aby buď nastoupil nebo abys ho omluvila.
Jestli do skolky chodí tak nic hlásit nemusíš, to je pro ty co nechodí.
@marinka5
On chodí pořád právě, už od svých 2,5 let.
Ale v lednu mu bylo 5, tak jsem myslela že automaticky teď od září bude předškolák, ale teď čtu todle na stránkach MŠ
@JancaS84
Je, tak to mě vůbec nenapadlo ![]()
Asi to tedy opravdu tak bude. Mockrát děkuji
![]()
@Daniela.Novohradska píše:
@Lidus27
Ano, chodí do Mš od svých 2,5 let. Zítra mame rodicovskou schůzku, tak se na to zeptám
Pokud do skolky chodil a chodí, tak nemusíš nic řešit.. Jen se teda neplatí skolkovny, platíš ho? Jestli jo, tak to se pak ve skolce domluv..
Pokud je teda státní
Pokud je ve klasicke statni skolce, nebo v soukrome, ktera ma akreditaci na predskolni vyuku, tak nic resit nemusis…jen si over se skolkou, jestli nepotrebuji vyplnit nejaky extra papir. My predskolaka hlasili az letos, myslim ze jeden z tech formularu byl pro predskolni vyuku
Ale skolka by tohle mela mit osefovane.
@Daniela.Novohradska píše:
@Lidus27
A ty myslíš, že učitelky jsou blbé a nevědí, kdo má kdy narozeniny a spadá tedy do předškoláků?
Samozřejmě, že je tvoje dítě teď předškolák.
U nás měly učitelky už 1. září nachystaný seznam letošních predskolaku a jejich rodičům rozdávaly příslušné papíry. Podle mě nic hlásit nemusíš, učitelky to ví. U nás má přehled i hospodarka, kuchařka, skolnice…
Naší bylo pět v srpnu a nic jsem nikde nehlasila
Školka přece ví, kdy má dítě narozeniny, sami ji dali do predskolaku a kdyby něco potřebovali, jistě se ozvou, ne?