Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Todle mi přijde jako desná blbost…do školky chodí autisti, děti s ADHD atd a nemohlo by tam jít dítě, který se občas pocura
navíc když je to do pěti let ze zdravotního hlediska v pořádku…hlavně na něj nic nehrot, nebo z toho může mít ještě trauma, ono si to zase sedne, myslím že pár počurani nikdo řešit nebude…
Prosimte buď v klidu. Spousta dětí se na začátku několikrát pocura. Syn měl problémy s kakanim, chodil pozdě a často to už nestihl a měl špinavé slipy, to uz chodil druhý rok. Jednou se špatně utrel a museli ho osprchovat. Učitelka mi vždy jen předala špinavé oblečení a nic neřešila. Se synem jsem na tom pracovala jak ja, tak učitelky a teď už je to v pohodě. Neboj se, srovná se to. Snad jen kdyby se celé ty 3 měsíce pocuraval každý den celé ty 3 měsíce, tak by asi fakt musel pryč, ale zatím se to stalo jednou, tak neplas.
Dej mu dost věcí sebou, ať se má do čeho převlékat…a neboj se, nevyhodí ti ho…kvůli tomu, že se občas počůrá fakt ne…to se prostě stává…
Prosím tě normálně jdi do práce a nevyšiluj kvůli takovéhle blbosti. Akorát svou nervozitu přeneseš na dítě.
Dítěti nikdo čárky nedělá, kolikrát se počůralo. Na začátku jsou učitelky na nehody zvyklé - dítě má nové podněty, je třeba i unavenější, „nemá čas“ myslet nebo si dojít včas na záchod.
Ze začátku je to normální u spousty dětí, to se srovná. K vůli tomu ho vyloučit nemohou.
Klid, zabal dítěti víc náhradního oblečení, řekni učitelce, že je má ve skříňce, kdyby bylo potřeba. Pro dítě je to náročné, cizí prostředí, cizí lidé, tolik nového. Učitelky jistě chápou, že začátek je složitý. Hlavně buď v klidu. A jdi do práce. Dítě to zvládne.
Skoda, ze nevis, jak to bylo u ostatnich deti, hned by ses uklidnila.
Ucitelky poznaji, kdo uz umi a ma nehodu a kdo neumi vubec. Na zacatku je to uplne normalni. Proto maji nosit nahradni obleceni.
Tak určitě bych nevolala do práce, že nenastoupim kvuli nakymu coby kdyby.. Jak píšeš, máš tří měsíční zkusebku, tak neřeš.. Nastup, pracuj a kdyby se pocuroval dal, tak to asi budeš řešit během těch tří měsíců..
Je tam tri dny, to je normální, že tam budou nějaký změny..syn byl taky v pohodě a jednou po spaní se počural učitelce na klíně a to se nepocuraval uz dlouho.. Pak uz se zas nepocural vůbec.. Ale loni jsem casto slychala, že se nějaký děti počurali..
Vis co, oni chodej v určitý časy na záchod všichni, je možný, že se sam bál mimo ten čas, neřekl si učitelce atd. Tak mu vysvetli, že si může dojít kdykoliv atd.
Nebo tam třeba pijou nejakej čaj nebo něco, po čem se mu chce víc curat
Nejde se zkusit doptat, proc to udelal? U nas nedavno taky nehoda a vyrozumela jsem, ze ukazoval kamaradovi fontanu
![]()
@Capretta píše:
Nejde se zkusit doptat, proc to udelal? U nas nedavno taky nehoda a vyrozumela jsem, ze ukazoval kamaradovi fontanu![]()
Zaměření se na to může být kontraproduktivní a je riziko, že se vytvoří problém tam, kde není. Pokud se to stane občas, je lepší to přejít v klidu a bez zbytečných řečí.
Klid, tohle se ve školce stane nejspíš každému dítěti. Problém by byl, kdyby se to dělo každý den. Dítěti řekni, ať se nebojí dojít nsi na záchod, kdy chce. A ať se jde zkusit vyčůrat, i když se mu nechce, když učitelka dá pokyn k hromadnému čůrání před procházkou, spaním apod.
Ale prosímtě, nepanikař, tohle se stává spoustě dětem. Mají nové vjemy, jiný režim, zpracovávají to kolikrát velmi intenzivně a na záchod zkrátka zapomenou
Jestli není předškolák, tak nemusíš mít žádné obavy z vyloučení. A pokud je, tak už vůbec ne
Ale tam bych řešila příčinu.
Teda tomu říkám „něco hrotit“.
Vždyť se nic neděje, není to nic zvláštního. U nás ve školce jsou u těch malých věčně nějaké pytlíky pro rodiče
Po třech dnech nedělej zúčtování ![]()
Je normalni, ze se to obcas stane.. syn se pocuraval celej rok, nakonec byla chyba v ucitelce ![]()
Ahoj, syn teď poprvé 1.9 nastoupil do školky a 1 i 2 to bylo top, chodil čůrat jak má, měl sucho a užíval si to a včera se počural ve školce dvakrát za sebou a doma v noci při spaní taky, bojím se že ho kvuli tomu vyhodí a já mám nastoupit už zítra do nové práce
Už víc jak půl roku doma chodí na nočník a v noci to vydržel taky jen když se prostě hodně fakt hodně napije tak to nevydrží tak možná je problém tohle že včera ve školce hodně pil, nevím.. Prosím kolikrát se ještě může případně pocurat dokud ho nevyhodi? Má 3mesicni zkušební dobu takže už teď počítám že mi za tohle řeknou že bohužel není připravený a musí školku opustit.. Nevím zda zavolat do práce že bohužel to místo musím odmítnout a ne nastoupit nebo nastoupit a v mojí 3mescini zkušebce pak odejít.. Jsem nešťastná p. s - 3 roky mu budou za dva týdny.