Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj u nás ta samá situace synovi je dva a půl a včera se dvakrát za sebou počůral a dnes mě učitelky hubovali že kdyby to takhle dělalo každý dítě mohli by koberec vyhodit tak jsem jim tam dala oblečení a řekla jim že ho mají častěji vodit na záchod a aby ho dávali jako posledního že se stydí měla jsem ráno strašný vztek myslím že se to prostě stane a vůbec takhle že začátku třeba neteř si ve školce ucuravala dva měsíce Segre nic neřekli nachystali balíček a hotovo a to už chodila do školky přes rok nechápu to a to je to stejná školka akorát jiné učitelky
@Jana206 muze, pokud nekdo dorazi a taha to z ditete nevhodnym zpusobem. Jinak nevidim duvod, proc z cehokoli delat tabu. Podal mi to jako veselou historku a ja mu doporucila, nechat si to priste na plaz, at to ucitelky nemusi uklizet, zadne drama ![]()
@kačka121 píše:
Ahoj u nás ta samá situace synovi je dva a půl a včera se dvakrát za sebou počůral a dnes mě učitelky hubovali že kdyby to takhle dělalo každý dítě mohli by koberec vyhodit tak jsem jim tam dala oblečení a řekla jim že ho mají častěji vodit na záchod a aby ho dávali jako posledního že se stydí měla jsem ráno strašný vztek myslím že se to prostě stane a vůbec takhle že začátku třeba neteř si ve školce ucuravala dva měsíce Segre nic neřekli nachystali balíček a hotovo a to už chodila do školky přes rok nechápu to a to je to stejná školka akorát jiné učitelky
No, pokud je to státní školka, tak tam může být problém, že mu je 2,5.. Že si ty učitelky rekly, že si jim tam dala 2,5lety, nepřipravený dítě, který mohlo bejt ještě pul roku doma a trénovat
@a12 jenže před tím než jsem ho přihlásila jsem tam byla a domlouvala jsem se s ředitelkou zda ho mám přihlásit ta mě ujistovala že ho mám přihlásit že už několik let přijímají i dvouleté děti a mají stim dobře zkušenosti že se rychle učí atd proto jsem ho přihlásila je pravda že je nejmladší ale druhý po něm je jen o měsíc starší
Neblazni, nam uci rekly, at ma dite sebou dvoje az troje nahradni obleceni, ze se to muze stat i vicekrat za den. Kdyztak bych se domluvila s pani ucitelkou, aby tolik nepil u obeda.
Mě ještě napadlo, jestli mu nedělá problém ten záchod… Jestli je doma zvyklí na nočník…
jinak pokud jsou učitelky alespoň trochu inteligentní, tak by se měli na tyto děti zaměřit a dávat je častěji… I bez ptaní. Sama jsem učila a teď mám doma holčičku, která když si hraje, tak chození na záchod je až to poslední, jí trápí… Ale ťukám, protože sice jde na poslední chvíli, ale kdyby to pustila, tak by byla hrozná scéna… ![]()
@kačka121 píše:
@a12 jenže před tím než jsem ho přihlásila jsem tam byla a domlouvala jsem se s ředitelkou zda ho mám přihlásit ta mě ujistovala že ho mám přihlásit že už několik let přijímají i dvouleté děti a mají stim dobře zkušenosti že se rychle učí atd proto jsem ho přihlásila je pravda že je nejmladší ale druhý po něm je jen o měsíc starší
Tak určitě, ono zas jako v květnu nejde dělat závěry, ikdyby byl plně na plinach, tak do září spousta času a u tehlech prcku je těch par měsíců hodně znát.
Ale je to hodně o učitelkach tak si dokážu představit, že si řeknou, že jste tam soupli 2,5lety nepřipraveny dítě, je to trochu jiný než uz toho víc jak triletyho.
Ale záleží jak častý ty nehody jsou, jak tu někdo psal, oni poznaj jestli to je nehoda, nebo to to dite ještě nedává. Ale po třech dnech těžko dělat závěry v obou případech.
Syn je 17.9 a loni nastoupil poprve do školky v necelych 3letech. Občas se stalo, že mel „kolečko“ přes den, ale to se vetšinou vyřeší převlečením. To se prostě stává, děti jsou zabrané do her, nebo se bojí jít sami na wc… chce to čas.
Syn spí tvrdým spánkem a počurával se často hlavně při spaní. I když učitelky dohlížely na pitny režim, šly s ním po obědě, po čtení pohádky, jakmle se začal vrtět hned k němu běžely stejne to moc nepomohlo. Koupila jsem mu takové kraťase na noční pomočování. Nosil je celý loňský školní rok. Nehody byly sem tam a postupně ustavaly na pár nehod za měsíc. Dobré bylo, že ty kratase nepropustily nic do postele a ucitelka mi dala jen ty kratase.
Tento školní rok je ještě dostal. Říkala jsem si, že mu je kolem Vánoc třeba už vezmu. Zatím nikomu nevadí a jsou taková pojistka.
Nebojte ono to přejda, za to se snad ve školkách nevyhazuje. Znám případy, co se počuravají ve spaní i v mnohoem vyšším věku. Hlavně se nestresujte a nepřenášejte to na dítě. Držím palečky. ![]()
Matně si vzpomínám, že jsem jako předškolák(!) měla takových školkových nehod celou řádku - děsně mě obtěžovalo dojít si na záchod a… no, pak už bylo pozdě
. A taky mě nevyhodili
.
Domluvila bych se s učitelkou, ať ho třeba před svačinou pošlou na záchod preventivně, ale jinak si myslím, že to je problém, který má spousta dětí, hlavně mrňat. A učitelé si tím umí poradit… Nevím, jak ve státních školkách, ale já teď třeba řeším u stejně starého syna, že se počůrává při odpoledním spánku, takže to je ještě na plenu, aspoň pro jistotu - naši učitelé nemají problém ani s tím.