Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
přeji příjemnou zábavu v dalších letech. Bígl je prostě diagnoza ![]()
Nechce být sám, buď s dalším psem, nebo u lidí. Rozkouše vše, k čemu se dostane, v oblibě má boty. Může lítat, běhat celý den a stejně vypadá, že se ještě nebyl proběhnout. Pokud ho vezmete do lesa, máte o zábavu postaráno, jakmile chytne stopu, budete ho hledat zbytek dne. Základní povely zvládne asi jak který, ale určitě ho dostanete na žrádlo a odměny.
@ynax píše:přeji příjemnou zábavu v dalších letech. Bígl je prostě diagnoza
Nechce být sám, buď s dalším psem, nebo u lidí. Rozkouše vše, k čemu se dostane, v oblibě má boty. Může lítat, běhat celý den a stejně vypadá, že se ještě nebyl proběhnout. Pokud ho vezmete do lesa, máte o zábavu postaráno, jakmile chytne stopu, budete ho hledat zbytek dne. Základní povely zvládne asi jak který, ale určitě ho dostanete na žrádlo a odměny.
Jedna praktická rada, když v lese chytne stopu, rozhodně za ním celý den nelítejte. Vraťte se za dvě hodiny na místo, ze kterého utekl, bude už tam na vás čekat. Dokáže se naučit vše, vše za odměnu
. Začínali jsme tak, že když jsme učili povely, třikrát jsme odměnu dali, jednou ne, pak zase třikrát ano pak postupně odbourávali, dvakrát ano, jednou ne, pak jednou jo, pak jednou ne až z toho vzniklo, že poslouchal pro jistotu - kdyby za to náhodou něco dostal
. Pokud si myslí, že dostane kus žvance umyje Vám i nádobí
.
@evill píše:
Začínali jsme tak, že když jsme učili povely, třikrát jsme odměnu dali, jednou ne, pak zase třikrát ano pak postupně odbourávali, dvakrát ano, jednou ne, pak jednou jo, pak jednou ne až z toho vzniklo, že poslouchal pro jistotu - kdyby za to náhodou něco dostal. Pokud si myslí, že dostane kus žvance umyje Vám i nádobí
.
výborný tip ![]()
Jj, souhlasim, za zradlo totalne vsechno, ja jsem jednu dobu i krmila venku, jen aby se ke mne vracel..
Chovatelka mi rekla, ze je to proste pes, co se prohrabe celou popelnici pro jednu spagetu na dne.
Prvni dva roky to bylo peklo, ted je uz dobrej… ale myslim, ze je to proste smeckovej pes. (Jinak nam doma znicil dvere, rozdrapal zed, znicil x kabelek, ma velmi rad spodni pradlo.. nastesti boty ho moc neberou. U nas sly skody do deseti tisicu.)
Ale na deti je milacek, pokud teda neco neji ![]()
No, nemůžu než souhlasit se vším výše popsaným
Ten náš teda byl ještě tak vychcaný, že poslouchal jenom po tom, co se přesvědčil, že mám u sebe jídlo, když jsem nic neměla, dělal že nerozumí jedinému mému slovu. Zdrhal ze zahrady mezi nohama a vracel se ve tři ráno a štěkáním se dožadoval vpuštění zpátky, chodil za sestrou do školy a za rodiči do práce atd, atd
. Je pravda, že to byl můj první pes a dostala jsem ho ve třinácti, třeba mít víc zkušeností tak ho vychovám líp. Ale k dotazu, můj první ovčák byl extrémně kousavé hyperaktivní štěně a přesně jak píšete, nepomáhalo nic, měli jsme ruce a nohy dorvané do krve, no a pes z toho nakonec vyrostl, zlepšilo se to po přezubení a pak prostě až byl dospělejší tak to přestal dělat úplně.
@kve-tinka píše:
@ynax @Any11 @evill přesně tohle bych chtěla slyšet, když už mám stěně doma![]()
![]()
Já nic špatného nenapsala
. Jen, že když ho dobře namotivuje může za ní mýt nádobí ![]()
@afghani měli jsem dlouhá léta baseta. Hodně podobná povaha.
Bylo to s ním přesně tak, jak píšeš. Jako štěně příšerně divoký, neskutečně paličatý, roha za stopou nám vzal několikrát (a opravdu se vrátí na stejné místo odkud utekl
)
Nevím co poradit - náš se zklidnil až tam po pátém roce, do té doby to bylo neskutečné éro ![]()
@kve-tinka píše:
@ynax @Any11 @evill přesně tohle bych chtěla slyšet, když už mám stěně doma![]()
![]()
neboj, pár let a zklidní se… trochu ![]()
Ale je to miláček. Bude se vám chtít nasáčkovat co nejblíž k vám, když ho budete vyhazovat, bude dělat neviditelného
, umí zrychlit z nuly na padesát během vteřiny, takže je potřeba při otevírání dveří stále hlídat, kde je
Rád hryže, nám se osvědčilo dát mu morkové kosti, starý smeták a obměňovat hračky. Ono to neustále mizí a objevuje se, jak je zahrabává a vyhrabává. U štěněte dávejte pozor na jídlo všeobecně, je schopný se totálně přežrat, že bude jen ležet a funět. Přeskočí cca 1m. Ačkoliv procházel jako štěně výcvikem, na volno bych si ho nikdy nedovolila dát, používám hoooooodně dlouhé vodítko.
@ynax píše:
neboj, pár let a zklidní se… trochu
Ale je to miláček. Bude se vám chtít nasáčkovat co nejblíž k vám, když ho budete vyhazovat, bude dělat neviditelného, umí zrychlit z nuly na padesát během vteřiny, takže je potřeba při otevírání dveří stále hlídat, kde je
Rád hryže, nám se osvědčilo dát mu morkové kosti, starý smeták a obměňovat hračky. Ono to neustále mizí a objevuje se, jak je zahrabává a vyhrabává. U štěněte dávejte pozor na jídlo všeobecně, je schopný se totálně přežrat, že bude jen ležet a funět. Přeskočí cca 1m. Ačkoliv procházel jako štěně výcvikem, na volno bych si ho nikdy nedovolila dát, používám hoooooodně dlouhé vodítko.
to je přesné. Nám se ten baset jednou dostal k pětilitrovému hrnci vařených brambor pro slepice - no jak to říct, zdolal to celé
nafouklej byl ještě několik dní a ležel jak opařenej, až jsme to řešili s vetem. Naštěstí přežil. Copak sežrat, to ještě šlo. On měl talent vyválet se v každém eňu, co kde našel ![]()
Smarja holky, kdyz to tak ctu, co člověka vede poridit si takového tvora? ![]()
@Eemii píše:
Smarja holky, kdyz to tak ctu, co člověka vede poridit si takového tvora?
No co asi, je s ním sranda a historky máš až do důchodu ![]()
@Eemii píše:
Jaky pan, takovy pes ![]()
@Eemii píše:
neznalost ![]()