Má tu někdo bígla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
127
27.8.15 21:26
@Eemii píše:
Smarja holky, kdyz to tak ctu, co člověka vede poridit si takového tvora? :mrgreen:

No co asi, je s ním sranda a historky máš až do důchodu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.8.15 21:56
@Eemii píše:
Smarja holky, kdyz to tak ctu, co člověka vede poridit si takového tvora? :mrgreen:

Jaky pan, takovy pes :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.8.15 22:02
@Eemii píše:

neznalost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.8.15 22:11

@afghani tak to je dobře, že jstemu pomohli…
taky máme psinu z útulku ;)
známí mají bígla a pořídili mu kámoše a je to mnohem lepší, ale mají teda domeček se zahradou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
27.8.15 22:14
@afghani píše:
Dik. A co vzit k nemu druheho psa, klidnejsiho, aby ho srovnal?

A zbori vam barak :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
27.8.15 22:17
@evill píše:
@ynax @Moise lezet a funet? To je slabe…nas vrhne a papka dal :*

Jezis :lol:

@Eemii píše:

Sladka nevedomost :lol: Ale bylo to zlato, milovali jsme ho, uz je v psim nebi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
28.8.15 05:56
@evill píše:

Smarja, kdyz si predstavim, jak jis 8o :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
28.8.15 06:55
@Eemii píše:
Smarja, kdyz si predstavim, jak jis 8o :mrgreen: :P

Tak zrovna s s ti jidlem ne e, tomu ja moc nedam. Ale povahove jsem taky sveraz, mam svoji hlavu, poslochat jen tak nebudu… :andel: spis si nas vybral ten pes, nez my jeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.8.15 12:23
@petruše33 píše:
No co asi, je s ním sranda a historky máš až do důchodu :potlesk:
:mrgreen: to je přesné
@evill píše:

to se bohužel mýlíš. Projeď si různá fóra na téma bígl a uvidíš, že to je rasou. To holt není takový ten krysopes, kterého je módou mít teď v každé rodině :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.8.15 12:26
@Malaga píše:
neznalost ;)

k nám se dostal jinak, sami bychom si bígla v životě nevybrali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.8.15 12:33

@ynax známým umřel pejsek a slečnu jejich syna nenapadlo nic lepšího než jim pořídit štěňátko. Sice si o tom nic nepřečetla, ale líbil se jí bígl (je tak roztomiloučkej…), tak dostali bíglíka…všechno okousal, slintá, je těžko vychovatelný, má nadváhu jako prase (sežere i igelit) takže dostává dietní granule, které mu poctivě odvažují…zhubnul, mají ho rádi, ale už by bígla nikdy nechtěli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
28.8.15 12:40

@Malaga mě se taky bígl moc líbí :D Ale ta povaha mě děsí, právě pro to, že už jsme to jednou zažili :lol: Tehdy jsme neměli děti, tak to šlo, teď bych z toho asi zešedivěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
28.8.15 12:50
@ynax píše:
to se bohužel mýlíš. Projeď si různá fóra na téma bígl a uvidíš, že to je rasou. To holt není takový ten krysopes, kterého je módou mít teď v každé rodině :nevim:

Já to nemyslela tak, že bígl se stane takovým, kvůli lidí :). Myslela jsem to spíš tak, že ne nadarmo se k někomu taková rasa dostane. ;) Fora si projíždět nemusím, znám bíglů víc než dost :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
28.8.15 14:20

Já bych to neviděla tak černě, holt některý štěně je divočák a některý funguje už od začátku. Jde o to přežít to jeho dospívání, doporučuju důraznou výchovu a uvidíš, že se nakonec nějak domluvíte. Rozhodně na něj neuplatňovat cvičákovej dril, to platí fakt snad jen na ovčáky. My nemáme přímo bígla, ale křížence s krví honiče, takže vím o čem píšeš. Do 8 měsíců paráda, puberta do 3 let horor, v 5 letech se výrazně zklidnil a od té doby je miliónovej. Jo a chovat se asertivně v každé situaci mě teda naučil perfektně :lol: Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
28.8.15 14:41

Bíglové jsou raplové. Mám fenku, bude jí 5, je po kastraci a stejně se chová jako by jí byly teprve dva měsíce. Je sice krásná a vypadá jak plyšák, ale je to:

1. strašný prase, žere všechno venku od odpadků až po (nejen svoje) hovna. Doma se většinou poblije - následně to opět slízne a vyblije zas. Ne, není to sranda, ale bohužel fakt, se kterým nedokážeme nic dělat. Celých pět let jí zkoušíme převychovat, po dobrým i po zlým.
  2. hysterka; na to, že je to zvíře, tak je fakt dost teatrální. Třeba se urazí, stoupne si mezi dveře zády k nám a čumí do dáli. Po chvíli, kdy to s náma ani nehne, tak se začne vrtět a furt uraženě sedí zády. :D Nebo když zlobí a my ji chceme potrestat, tak začne hrát divadlo a schovávat se. Jindy zase dělá, že neslyší nebo že v místnosti vůbec není. Hysterii předvádí i u veterináře, kdy utíká ze stolu a schávává se kde jinde než za pytlema s granulema.
  3. na jednu stranu je chytrá (vyčůraná), na druhou mi přijde naprosto stupidní :D
  4. přesto přese všechno je to náš miláček. Je fakt boží a má nás strašně ráda. Jen je to žárlivka, děti sice miluje, ale je vidět, že pořád vyžaduje pozornost. Je to fakt rodinnej a společenskej pes. Vždycky, když sedíme s dětma na zemi a kreslíme si, tak přijde, zasedne celej ten papír a vyžaduje hlazení :D

Seznam zajímavostí, co už sežrala: celou kostku másla (kterou posléze vyzvracela a následně 3 dny kadila máslo), celou Lučinu i s obalem (zajímavé bylo, když následně kakala ten obal), mikroténový sáček, mojí antikoncepci, Paralen (na to bacha, bylo jí zle a na veterině mi řekl, že u psů způsobuje deprese; zajímavý je, že antikoncepce psům nevadí), pak samozřejmě spoustu jídla, který jsme - hlavně ze začátku, když byla malá- nechávali na stole bez dozoru (řízky, muffiny, včera štrůdl)

Jojo, dvouletá dvojčata a bígl - jednou budu mít svatozář :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný