Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@afghani chovatelka štěnata naučila tak aby byla zvyklá na suché granule a žere je bez problémů ![]()
Od 8. týdne, kdy jsme si ji přivezli domů. Dostávala samozřejmě štěněcí granule, takže to bylo v pohodě
Ale nemá od malička problém ani s masem a zeleninou a ani s ovocem.
My jsme davali macene a obcas jsem mu soupla suchy aby se naucil a bylo mu 8 tydnu. A netrvalo to dlouho a jedl jen suchy plus jsem mu teda varila maso s ryzi a treba s vajickem…
Když jsem předávali štěnata, tak vždy byla už naučena na suché granule…
Kolik je štěněti?
Od chovatelky byla zvyklá na granule pro štěňata, později jsme přešli na granule pro dospělé psy ![]()
Nenamaceli jsme jim granule vubec, stene, ktery sis prinesla domu, by uz melo jist normalne samo nemaceny granule. Davali jsme a davam cube co jsem si nechala, steneci granule pro maly psy, jsou malinky, ale pokousala i dospelacky co jsme davali dospely fene.
Já třeba dávám namočené pořád. Resp. trochu zalité vodou, ochucené ždibínkem másla, rozmočené nejsou. A našim to tak jednoduše chutná
Je uplně jedno, jak budete štěně krmit, někomu vyhovuje suché, někomu namočené. A klidně můžete suchýma krmit štěně už od začátku - za předpokladu, že ty granule nehltá a nedusí se tím ![]()
Náš pejsek byl na suché grantule pro štěňátka naučený už od chovatelky, takže nebyl vůbec žádný problém. Občas je ale proložím konzervičkou nebo masíčkem, aby to neměl tak jednotvárný ![]()
Akorat nase ma jak granule, tak konzervu(vzdy pulku), takze mi to prijde zbytecne, ale takto to ma od roka, prvni rok to mela jine ![]()
Jeden cas dostavala ryzi s mrkvickou ![]()
@afghani Jakmile jsme se našeho přivedli od fenky domů, hned jsme najeli na granule a vše ok, bez namáčení..Jen jsme občas koupili ze strachu, aby mu to stačilo, kapsičku, ale bylo to zbytečné..Stačily granulky..
Od začátku měl granule suché, ale ten pakůň je hltal bez kousání, tak bylo jedno, jestli by byly namočené nebo ne.