Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte zkušenosti prosím? Pejsek boloňák..má ránu na bříšku, nevíme z čeho, pořád si vykusoval, tak jsem byli na vyšetření u veter. Dostal atb dezinfekce a límec.
No a límec má od rána a je z toho uplně vyřízený. Jen s tím stojí, třepe se, lehnout s s tím neumí. Jen se mu chudákovi přivírají oči ale nelehne si, kouká stojí a třepe se. Chci se zeptat myslíte že, místo límce např. na noc je možno něčím převázat ať si to neulizuje a límec sundat? Nemá to zašité, nic takového jen ránu, kterou nemá lízat. Nebo bude si moct s tím límcem lehnout? Připadá mi že to ani nejde. Má ten klasický silikonový tvrdý ![]()
Na noc bych to převázala něčím co bude trochu dýchat, ale jen na nezbytně nutnou dobu, ono jak na to nejde vzduch, začne to mokvat a to je průšvih. Takže zavázat na spaní a každopádně být ve střehu, nechat ho tak, aby vás případné lízání břicha vzbudilo.
@Lajla ¨když měl náš pes límec, taky si s tím neuměl lehnout. Ale vzali jsme nůžky a límec trochu přistřihli, takže pak už si s ním mohl lehnout a i hlavu položit na zem. Samo, že zůstal tak velký, aby si nemohl kousat ránu.
Ještě edituji, že misky s vodou a žrádlem jsme museli dávat trochu výš, jinak by se do nic nedostal.
Jde..Zkusila bych pozitivní motivaci, postupně s límcem seznámit. Nejdřív aby byl v klidu, když límec vedle leží (připrav hrooomady dobrot), postupně přibližovat, improvizovat. Nebo ho prostě nechat, on nakonec jednou usne i s tím límcem, ale zas nevíš, co mu tolik stresu napáchá na dušičce ![]()
Naše fenka je teď po kastraci, límec měla, po pár hodinách si lehla, ale protože to nebylo s límcem praktické, dávali jsme ji ho jen pokud jsme u ní byli(hrozně s ním narážela do zdí). Vzali jsme dvě tílka a přišili je k sobě, na konci toho druhého tílka jsme přišili mašle. Když jdeme venčit, tak ji to sundáme a pak zase nandáme, je v tom legrační, ale je to praktický ![]()
předtím měla tričko(nějaký větší) a z druhý strany druhý a uprostřed jsme to přivázali, ale časem se to sundalo, tady to co má teď je jako dětské body
![]()
Já mám právě obavy že když to třeba ovážu nebude rána dýchat..
@Lajla Naše fenka měla problém s okem.
S límcem to zpočátku vypadalo přesně podle popisu, stále, neuměla si lehnout, usínala vestoje. Na postel vyskočila, dolů to zkusila jen jednou
. Na jídlo a pití jsme museli sundávat - jedná se o krátkolebé plemeno.
Límec musela nosit asi měsíc…zvykla si natolik, že od té doby občas spává i na zemi
.
@Lajla Náš pejsek si zvyknul, ale štvalo ho to. Pokud jsme límec sundali, tak zlobil s nandaváním.
Navrhla bych, že pokud jste doma a pejsek je v dohledu, tak mu ho můžete sundat a napomínat ho, když si ránu líže. Možná brzy pochopí, že to nemá dělat.
Pokud u něj nemůžete být, tak asi nezbývá nic jiného než mu ho nechat. Možná má opravdu zbytečně velký a pomohla by měnší velikost
.
Náš psík s ním bez potíží i jedl a pil.
@Lajla My to udelali jako takove body, zkus neco usit
Jak jsem. popisovala..
Vazem to z obou stran, ma to kolem ocasu..kdybych mela fotku tak ji sem dam, ale nemam, pokud chces, muzu ti ji poslat v sz jak presne to mame svazane, neumim to moc popsat..