Má VŠ význam?

6945
16.5.15 18:23

Má VŠ význam?

Ahojky lidi, čím dál více se zamýšlím, zda má v dnešní době VŠ význam? ¨JElikož spustu mých spolupracovníků, má vystudouvanou VŠ a pracuje tam, kde ani VŠ být nemusí a spoustu jich právě říká, že si nemohou najít práci v tom daném oboru co vystudovali. Tak si říkám, oni studovali VŠ, ale bylo jim to vlastně na nic, zbytečně ztracený čas, nevím, no. Co si myslíte o tom vy? Proto tu píši diskusi, má pro dnešní mladí lidi VŠ význam či ne? Pokud Ano, tak s jakým obore na VŠ se dá najít práce hodna vysokoškoláka? Nemyslím farmacii i medicinu, nebo pefagogii, prost+ ty které jsou důletité, ale takové kde se to tak uplně nevyžaduje?? :) Je to jenom prosím k zamýšlení.

Příspěvek upraven 16.05.15 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
16.5.15 18:28

Osobně si myslím, že VŠ smysl má. Ale není to patent na rozum, spiš v některých situacích může hledání vhodnýho zaměstnání usnadnit. :nevim: Práci středoškoláka vysokoškolák dělat může, ale opačně je ten postup o hodně těžší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
16.5.15 18:30

Jde o to jaká VŠ. Já mám pedagogickou a bez VŠ bych práci v oboru hledat nemohla. Takže za mě taky má, ale chce to vybrat si obor, který je k něčemu, ono když má hromada lidí cestovní ruch nebo něco podobného tak to se pak práce v oboru hledá těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Treba farmacie, medicina, biomedicina, architektura pro tyto a dalsi je VS nezbytna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

Z mého pohledu VŠ smysl má. Když nic jiného, tak mně studium přináší uspokojení a nikdy nevíš, kdy se objeví volné místo, kde ten titul bude třeba.
Proč by si jinak spousta lidí na vedoucích funkcích tu školu dodělávala…
A zase pokud někdo na to má (myslím hlavu), tak mi přijde škoda si tu školu neudělat.
Další věc je, pokud někdo studuje obor, který mu nic neříká jen proto, že ho na něj vzali a že chce mít to lejstro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100

Záleží na profesi, dobrý manažer podle mě VŠ mít nemusí, když to po něm nikdo nevyžaduje. Ovšem ve státní sféře si bez VŠ téměř „nevrzneš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.5.15 18:31

@Šarlota4 to máte pravdu asi jsem to špatně formulovala, myslela jsem ekonomická a podobné školy, mimo učitelů, doktorů atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.5.15 18:35

No manželka má dvě vš(obě na prd) a bere míň než prodavač v elektru. takže pro ni smysl škola má, protože může dělat svoji práci, ale ekonomický smysl to nemá protože kdyby šla dělat nekvalifikovanou práci prodavače tak si vydělá víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11190
16.5.15 18:35

Tak asi záleží na zaměření, ne? Chápu, že v mnoha humanitních oborech se uplatnění nenajde, ale třeba IT a podobné obory bych nezatracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
16.5.15 18:36
@tumpach píše:
@Šarlota4 to máte pravdu asi jsem to špatně formulovala, myslela jsem ekonomická a podobné školy, mimo učitelů, doktorů atd..

tak to je v dnešní době úplně na prd… ve většině případů

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
16.5.15 18:38

Tak já mám právě takovou VŠ, bez které v oboru pracovat nejde, takže za mě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
16.5.15 18:39

Mám ekonomkou, zatím jen Bc. Práci si zatím nehledám, chystám se vycestovat do ciziny, takže s hledáním práce nemůžu posoudit. Ale podle mě to smysl má. Mám vážně radost, že mám ten titul, mám z toho dobrý pocit. Maturitu má dneska každý, nevím jak to vyjádřit, ale připadám si líp s tím titulem. Taky doufám, že pro moje budoucí dítě budu vzorem, a taky na tu vejšku půjde. Ale samozřejmě, na vejšce jsou i blbci :D Taky jsem jich pár potkala, asi pak při hledání práce záleží na více okolnostech, na štěstí, na známostech atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
16.5.15 18:40

Myslím ze systém školství v ČR je uz úplně mimo realitu. pokud přesně víte co chcete dělat a pro výkon povoláni je VŠ nezbytná tak to význam samozrejme ma ( učitel, doktor, logoped atd) ale u mnoha jiných oboru nevim- ekonomie, sociální, různé humanitní obory… Mam pocit ze po vystudovaní neni lehké najít práci. Kluka bych kdyz bude šikovný mnohem radši dala na učební obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.5.15 18:40

Ve státní správě je VŠ potřeba, takže lituju, že jsem ji nedokončila na RD a teď si ji musím dodělat.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
16.5.15 18:43
@tumpach píše:
Ahojky lidi, čím dál více se zamýšlím, zda má v dnešní době VŠ význam? ¨JElikož spustu mých spolupracovníků, má vystudouvanou VŠ a pracuje tam, kde ani VŠ být nemusí a spoustu jich právě říká, že si nemohou najít práci v tom daném oboru co vystudovali. Tak si říkám, oni studovali VŠ, ale bylo jim to vlastně na nic, zbytečně ztracený čas, nevím, no. Co si myslíte o tom vy? Proto tu píši diskusi, má pro dnešní mladí lidi VŠ význam či ne? Pokud Ano, tak s jakým obore na VŠ se dá najít práce hodna vysokoškoláka? Nemyslím farmacii i medicinu, nebo pefagogii, prost+ ty které jsou důletité, ale takové kde se to tak uplně nevyžaduje?? :) Je to jenom prosím k zamýšlení.

Dneska má vystudovanou školu každý neschopa, význam vysokošolského vzdělání tak značně poklesl. Nicméně to také znamená, že bez vysoké školy se uchazeč o práci zdá být ještě neschopnější než ten neschopa s vystudovanou VŠ.

Takže ano, spousta oborů na VŠ jsou sice pěkné, ale zcela zbytečné. Co si vybrat a vystudovat něco užitečného?

Příspěvek upraven 16.05.15 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko