Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem teď 12+2tt. Doktor mi řekl, že mi byly při kultivaci z pochvy nalezeny nějaké bakterie co tam nemají být a předepsal mi Macmiror Complex vaginální mast. I když jsem se zeptala jaké bakterie, řekl jenom že tam namají být a že by se to mělo přeléčit. V příbalovém letáku je ale napsáno, že by se první 3 měsíce těhotenství brát nemělo. Navíc nemám žádný zánět ani infekci, tak je to podle mě zbytečné a nechci do sebe cpát chemii. Moje mamka mi radila, ať radši místo toho jím česnek a bílý jogurt, že to většinou pomůže. Co byste mi radily, nemáte některá zkušenost?
Jo a následná rozvinutá bakteriální infekce posléze vyvolá potrat nebo předčasný porod. Doktor řekne zaléčit a ty s mamkou se rozhodnete pro česnek a bílý jogurt
proč potom k těm doktorům chodíš?
@Korexada
Rozhodne bych to uzivala-tento lek se v tehotenstvi bezne dava a bakterie tezko jogurtem zalecis. Naopak by se ti mohly ty bakterie premnozit jeste vice a pak by jsi mohla mit jeste vice komplikaci a treba i atb…sama jsem to v tehotentvi brala, ani by me nenapadlo ty bakterie nezalecit…napad sjogurtem a cesnekem vazne nechapu
klidne to ber jako prevenci, ale az budes ok
Macmiror se dává celkem běžně, já ho taky měla, při prvním těhotenství. jestli chceš dostat zánět, který se dostane až k miminku, a ohrozí ho, tak si dej česnek s jogurtem, radím tzatziky, tam je obojí, a je to moc dobrý
jinak si dej klidně i to tzatziky, ale do pochvy si předtím zaveď macmiror. akorát má nevýhodu, že často část vyteče, a je to dost nevzhledně žlutý, tak si dej do kalhotek vložku. ![]()
@Korexada mam. Macmuror jsem brala pri obou tehotenstvich uz v prvnim trimestru a v pohode. Zadby problemy nebyly. Dr riksl ze ten prvni trim pisou skoro vsudr. Horsi je to neprelecit navic mimino je dost dobre chranene, takze macmiror neublizi.
Jogurt a cesnek je dobry akorat na kvasinky, ne na bakterie. Macmiror jsem taky brala, behem tehu 2×.
Ahoj holky obnovuji tuto diskuzi jrem ve 12+2 tt podle steru mam bakterie pry Pry nic vazneho dr.rekl,ze hodnoty jsou hranicni, ale nasadil mi Macmiror. Prvni sok ze se nema uzivat v 1.trimestru, to uz jsem nacetla a verim, ze by to melo byt ok. Ale mam za sebou 2zamlkle potraty a tak se ted silene bojim aby ty bakterie nijak neohrozily plod. Mate zkusenost? Dekuju
Ahoj děvčata jsem ůplným nováčkem možná poprvé těhotná nedostala jsem 10 dní lékař mi napsal macmioor na opakované záněty močáku a bakterii ecolu mám s tím dlohodobé potíže doktor zatím nic neví o případném těhotenství tady je asi každá rada drahá viďte hned zítra musím zavolat svému ginekologovi nebo mi poradíte dítě si totiž moc přejem a nechtěla bych ho ohrozit
@pavlínka 1987
Určitě zavolej dr., Ale můžu te uklidnit, psala jsem dotaz, kdyz jsem byla ve 12+2tt, teď nam v cervenci budou 2 roky
a tenkrát jsem ho uzivala, lepší vse prelecit nez ohrozit mimco ![]()
Tak hodně štěstí ![]()