Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak se ti tohle povedlo? ![]()
Nikdy jsem tohle nezažila, ale zkusila bych vzít nějaký krém nebo gel, třeba sprchový, a ten tampón po obvodu trochu pomazat, aby klouzal a dal se vytáhnout. ![]()
Zavádění bych už znova nezkoušela, a když, tak zkus spíš tampóny s aplikátorem.
Pred cca dvaceti lety se mi s OB tamponem stalo něco podobného, pomohlo to okolo promastit klasickým olejem, doporučuju použít zrcátko, mně tenkrát zachránila starší sestra ![]()
Když na ten obvod dostanu prst tak snad ano už jsem chvíli seděla i ve vodě aby se nasákl ale to nepomohlo ![]()
@Anonymní píše:
Když na ten obvod dostanu prst tak snad ano už jsem chvíli seděla i ve vodě aby se nasákl ale to nepomohlo
Tak to asi logicky nepomůže - tampón nasákne vodou a ještě víc se šprajcne. Fakt to chce spíš promazat.
@Anonymní píše:
Dobrý večer
Já bych vás chtěla požádat o pomoc s tamponem
Je mi 16 a kamarádky mi říkali jak je tampon dokonalá věc a že to mám taky zkusit tak jsem to dnes ráno dostala a měla jsem už doma koupené OB mini hodinu zpět po sprše jsem si vzala jeden tampon a začala ho zavádět chvíli to šlo hladce a po čtvrtce ukazováčku co jsem tam měla se to šprajclo takže je teď ve stavu kdy jeho první bílý kousek vidím po 2cm kamarádka žádná na mobilu není které bych se svěřila a v poradnách mi teď taky neodpoví proto se radím tu a opravdu potřebuji pomoci!![]()
Zkoušela jsem rady jak ho zavést dál i polohy jsem střídala prostě nic nejde tam a zpátky taky ne jenom to strašně bolí![]()
Bolí a tlačí!
Prosím žádám o rychlou pomoc jak se toho tamponu na půl cesty zbavit?!![]()
ja jsem tohle zazila 2×. Jsi panna? V blane jsou male otvory pro odtok menstruace, kterymi tampon normalne projde. Pokud ho ale trefis do nejake mensi, tak tvuj prst, abys ho dostala dal, projit nemusi (nemuzes ho dostat dal), ale tampon je zkrz otvor a nemuze kvuli svemu tvaru ani ven. Mne se to stalo dokonce 2× jako vdane, takze panne ani nahodou, ale i tak mohou u vchodu do pochvy zustat zbytky hymenu a ja se tenkrat trefila do najakeho otvoru na tom zbytku.
zkus zachovat klid, uvolnit se, strcit do sebe dva prsty (idealne necim lubrikovane) a tampon vytahnout ne za snurku, ale za tampon samotny. Jakoby ho otocit zpet a z otvoru vyvleknout.
drzim palce
Stalo se mi totéž asi v 17ti letech a pamatuju si, že mi segra rekla, ať si dřepnu, zkusím ho vytlačit a přitom tahat za šňůrku. Nakonec to šlo, ale trochu to fakt bolelo(panna jsem uz nebyla). Držím palce!
Já si tedy myslím, že je to tím, že jsi po sprše a je „tam“ sucho.. Zkusila bych ho chvilku nechat a jsem převědčená, že pak půjde vyndat dobře.. Zavádění není moc dobré „naucho“ pak to fakt nejde tam ani ven ![]()
Dobrý večer

Bolí a tlačí!

Já bych vás chtěla požádat o pomoc s tamponem
Je mi 16 a kamarádky mi říkali jak je tampon dokonalá věc a že to mám taky zkusit tak jsem to dnes ráno dostala a měla jsem už doma koupené OB mini hodinu zpět po sprše jsem si vzala jeden tampon a začala ho zavádět chvíli to šlo hladce a po čtvrtce ukazováčku co jsem tam měla se to šprajclo takže je teď ve stavu kdy jeho první bílý kousek vidím po 2cm kamarádka žádná na mobilu není které bych se svěřila a v poradnách mi teď taky neodpoví proto se radím tu a opravdu potřebuji pomoci!
Zkoušela jsem rady jak ho zavést dál i polohy jsem střídala prostě nic nejde tam a zpátky taky ne jenom to strašně bolí
Prosím žádám o rychlou pomoc jak se toho tamponu na půl cesty zbavit?!