Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, mám už cca 2 měsíce menstruaci každých 14 dnů, dříve to bylo 28-32 dnů. Nevíte, čím by to mohlo být? Na prohlídce jsem byla nedávno, než to začalo a prý jsem v pořádku, žádná cysta. Měřím si bazální teplotu a podle té u mě ani nedochází k ovulaci. Myslíte, že to bude jen problém s hormonama? HA jsem nikdy nebrala a ani se mi do sebe cpát hormony nechce…myslíte, že bude nutné to řešit? Dítě zatím neplánuji, ale bojím se, aby to pak jednou šlo, když to teď nebudu léčit. Jinak mi to ani k ničemu nevadí. Ještě dodám, že ta menstruace je hodně slabá, jen třeba 3 dny špinění, dříve byla normálně silná. Budu ráda za jakékoliv názory a třeba jestli jste některá zažila to samé. Děkuji
Jsem ráda za toto téma, já už poměrně šílím. Mám syna, 15m, MS začala cca 3m po porodu a to tak že joooo hodně a pořád, cca 4m v kuse. Pak se to „usadilo“ a mám ji nyní přesně jak píšeš, co 14dnů s tím rozdílem že hodně a vlastně tedy už skoro rok v kuse takto - krom toho období co byla furt. Dr řekl že dokud kojím, nejde s tím nic dělat, že při kojení to víceméně nejde ovlivnit (pokud nechci přijít o mlíko). Nicméně moje máma má to co píšeš v podstatě celý život a aby vůbec MS ukončila musí užívat nějaký lék (kecala bych s názvem). Tedy doporučuji vyplnit MS kalendář a mazat na gyndu pro ten prášek, popř. pomáhá citronová šťáva na ukončení, popř. oddálení…
Jen špiníš, protože sliznice dostatečně nenatroste, a tak nemá co pořádně odejít..
Kamarádka měla tenhle problém, když jí špatně vycházela cytolka a něco jí našli na čípku… už má po konizaci.. u dr jsi s tim byla?
@anicka0004 Může o být i ovulační krvácení. Já jsem si taky jednu dobu myslela, menstruuju co dva týdny, většinou byla jedna menstruace silnější a jedna slabší, někdy byly skoro stejné. A pak jsem zjistila, že ta jedna „MS“ je ovulační krvácení. Není to časté, ale není to nic škodlivého. Prý se tomu říká bouřlivá ovulace. Já jsem s tím i normálně otěhotněla.
To mě také napadlo, že by to mohlo být ovulační, ale teplota je stále stejná, předtím i potom krvácení…krvácení trvá tak 4 dny, ale spíš špinění. U dr. jsem zatím nebyla..ale koukám, že se tam co nejrychleji objednám, doufám, že nic s čípkem mít nebudu ![]()
Ještě dodám, že mi je 19 a sexuálně žiji půl roku, to by náběh na rakovinu spíš neměl být ne? ![]()
Zdravím
poprvé se mi stalo, že mám menstruaci po 14 dnech, je hodně slabá, spíš krev je jen narůžovělá, ale je… nevíte, čím by to mohlo být? já mám problém s otěhotním, nemívám ovulaci, jen hrozně moc výjimečně. teď zrovna dítko neplánuju. měla jsem sice nechráněný styk, ale on si dával pozor a u mě se to dokonce nepovedlo ani po IVF, takže pochybuju, že by se něco takovýho zadařilo. asi tak před 5-6 dny mě bolely prsa, ale to přestalo.. nějak to nechápu, co se děje.. asi mi blbnou hormony
máte s tím někdo zkušenost? díky ![]()
@allluck Pokud je to poprvé, co máš MS po 14 dnech, tak bych to neřešila, pokud se to bude opakovat, zavolala bych doktorovi a objednala se. Jen tak pro jistotu.
Může to být hormonální výkyv, špinění při ovulaci nebo příznak nemoci. Já jsem začala špinit v půlce cyklu a u mě to byl jeden z příznaků endometriózy. Ale neděs se, fakt to nemusí nic znamenat. Zkrátka to sleduji a uvidíš v dalším cyklu
.
Také by to mohlo být i zahnizďování vajíčka, ale to si spíš nemyslím.
@Veverka X jo, tak snad to bude ok. je to opravdu jen špinění, tak prostě uvidím
děkuju za reakci ![]()
@allluck když se mi to stalo poprvé tak jsem to taky neřešila, ms nebyla nikterak pravidelná ale kolem těch 30 dnů měla plus mínus pár dní…když se mi to ale stalo po několikátý tak jsem to už řešila, protože to je i dost otravný..akorát u mě to byla opravdu menstruační krev, nic narůžovělého. Dr mi zjistila že to souvisí s polycystickými vaječníky a nasadila na 3 měsíce Orgametril, už s ním se mi to srovnalo a po dokončení léčby ms běžela jak má ![]()
@sokolova.marticka aha, já právě mám polycystický vaječníky, tak je možný, že mi to s tím taky souvisí
ale mám to fakt opravdu hooodně malinko. no uvidím, jestli se mi to bude někdy v budoucnu opakovat, kdyžtak zajdu na gyndu.
Dobrý den, pokud se zeptám, že možná v květnu do 2 měsíců nezískala menstruaci, a příští měsíc v červenci dostala menstruaci od prvních do 20 dnů končících..v pořádku? (je 23 let, váha 87, 165 cm.) = související je v pořádku nebo musím zhubnout?
Pořád si myslím, že je problém?
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, pokud se zeptám, že možná v květnu do 2 měsíců nezískala menstruaci, a příští měsíc v červenci dostala menstruaci od prvních do 20 dnů končících..v pořádku? (je 23 let, váha 87, 165 cm.) = související je v pořádku nebo musím zhubnout?
Pořád si myslím, že je problém?![]()
Napiš to česky
Holky sos!!! Jsem vyděšená! Před 15 dny jsem normálně menstruovala, no a dnes ráno krev!!! Nic mě nebolí, cyklus mám pravidelný už spoustu let a nikdy se mi to nestalo, nic neberu. Těhotná určitě nejsem. Na gyndu půjdu 9.7. Jen teď mám trochu víc stresu, začala jsem v nové práci, dítě čerstvě ve školce. Stalo se to někomu z vás? Gynekolozka má dovolenou. Tak se tam ani nedlvolam.
Ahojte, chci se zeptat, jestli někdo z vás má podobné zkušenosti a byl by schopný alespoň trochu poradit. 2.-7. února jsem měla běžnou očekávanou menstruaci, ale potom o 7 dní později 14.-19. jsem ji dostala znovu, poté 27.-6., 11.-17. opět a teď jí mam zase od 24. a má trvat asi do 30. Mezi krvácením je jen 5-8,, volných,, dní. Nikdy jsem pohlavní styk neměla, menstruaci mám teprve rok a nikdy se mi ještě tohle nestalo, jen jednou v létě jsem ji měla,, očekávaně,, a pak asi pětidenní o 10 dní později ale od té doby to bylo v pořádku. Nejde o to že bych měla jen špinění, ale regulérní menstruaci včetně křečí. Napadá mě možná tak jen stres nebo to, že než se mi to takhle vychýlilo, tak jsem poprvé letěla letadlem v únoru na dovolenou… Budu vděčná za cokoli, na gynekologii jsem již byla, doktorka říkala že nejspíše hormony v průběhu dospívání…