Magnetická rezonance hlavy

Anonymní
16.7.23 16:57

Magnetická rezonance hlavy

Ahoj holky, byla jsem magnetické rezonanci hlavy a chtěla bych se zeptat, nevíte některá zda při magnetické rezonanci hlavy jsou vyšetřeny i krční tepny? Odhalilo by to zúžení nebo ucpávání? Nebo je zábrana jen hlava? Moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66423
16.7.23 17:02
@Anonymní píše:
Ahoj holky, byla jsem magnetické rezonanci hlavy a chtěla bych se zeptat, nevíte některá zda při magnetické rezonanci hlavy jsou vyšetřeny i krční tepny? Odhalilo by to zúžení nebo ucpávání? Nebo je zábrana jen hlava? Moc děkuji :kytka:

Podle toho, co delali. Dela se zvlast mozek a zvlast krcni pater. Muze se to delat naraz, ale prenastavuje se pristroj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.23 17:04

MR mozku a MR bederní páteře. Já se zapomněla zeptat, zda se i při tomto vyšetří i ty krční tepny.

• Citovat
  • Upravit
8002
16.7.23 17:44
@Anonymní píše:
MR mozku a MR bederní páteře. Já se zapomněla zeptat, zda se i při tomto vyšetří i ty krční tepny.

nevyšetří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12434
16.7.23 19:28

Tohle se dělá sólo.

Kdysi jsem byla na MR mozku a oční chtěl, aby udělali i zrakové nervy a také to nešlo. Musel být zadaný další požadavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
17.7.23 07:50

Mozkove tepny vidi jen tu cast, co je v hlave a vidi jen velke anomalie, protoze vysetreni tepen se dela jinak. (tepny jsou videt jako direcky, kdyz se dela MRAg, pocitac zrekonstruuje 3D obraz reciste) A stejne je na tepny lepsi CT. Z ceho jsi usoudila, ze jde o problem tepen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 09:56
@Pudloslava píše:
Mozkove tepny vidi jen tu cast, co je v hlave a vidi jen velke anomalie, protoze vysetreni tepen se dela jinak. (tepny jsou videt jako direcky, kdyz se dela MRAg, pocitac zrekonstruuje 3D obraz reciste) A stejne je na tepny lepsi CT. Z ceho jsi usoudila, ze jde o problem tepen?

Mám na pravé straně krku takový divný pocit jak je tepna, takové škubání a tlak.

• Citovat
  • Upravit
43053
17.7.23 13:31
@Anonymní píše:
Mám na pravé straně krku takový divný pocit jak je tepna, takové škubání a tlak.

obvykle jsou to svaly, ale jinak se toto velmi hezky vysetri sonograficky. Tvuj lekar rozhodne, co je potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí