Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mohla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s čištěním fixů na bílou popisovací/magnetickou tabuli? Chtěla bych jí jako dárek pro dceru 3,5 r. Potřebujeme ji spíš na to magnetování, ale když už jí budu objednávat tak bych vzala i ty fixy - ALE - jde to vyprat nebo vyčistit když to „uteče“ mimo tabuli? Co to vlastně je za fix, lihovka asi ne…
Díky všem za info ![]()
Tak to mě zajímá. Chci to holkám taky koupit. Mně by i zajímalo jak to jde z podlahy, ze sedačky a ze zdí ![]()
Kdysi to jako novinka přišlo na střední v době kdy jsem maturovala a tak jsem to ani nijak nestihla prozkoumat, jedna tabule na školu a i když se to mazalo „houbou“ tak to bylo brzo flekatý a dočišťovalo se to lihem (proto myslím že je to lihovka) ale je to už 11 let
Od té doby jsem se s tím do přímého kontaktu nedostala…
Já zas myslím, že to lihovka není, protože tu bys z té tabule vůbec nesetřela. Ta právě drží na všem ![]()
@klarisk prosím tě a jakou tu tabuli kupuješ? Já měla vyhlídnutou a už ji nemají ![]()
Mám najitou tuhle http://www.office2000.cz/…-vb-60x90-cm - a právě pokud platit poštovné tak nevím zda nevzít i ty fixy. Dá se sehnat i levnější, s dřevěným rámem ale ten když se čmárne tak hotovo a líbí se mi víc ten šedý. Jinak spotřebiče jsou vestavěné a futra dřevěná tak volím tuhle velkou aby se magnetky, písmenka a čísílka dobře vešla - počítám s ní i jako s pomůckou do školy…
Magnetickou popisovaci tabuli mame - original fix jsem radsi neriskovala a ihned zabavila. Deti na ni pisou fixy omyvatelnymi vodou (snadno pratelne a omyvatelne) - to mi poradila prodavacka. Jdou snadno vypret i smyt z rukou - jen teda ze zdi jsem to nedostala, holt budeme muset malovat
@monika215 děkuji za tip - mohu poprosit o popis fixy nebo v papírnictví budou vědět? U nás doma jsou fixy tabu
tak ani toto neznám. Pokojíček je vymalován latexovou barvou, malá vydržela 3,5r nikde nic nepočmárat, ale minulý týden nakreslila na zeď obrázek propiskou (prý nenašla papír, který je vždy na stejném místě
) a to už smýt nešlo, no přemalovali jsme to… Jinak je teda pořád záhada co to vlastně je ta origoš fixa na bílé tabule…
@klarisk podivej se v papirnictvi - my mame myslim od centropenu, neco takoveho jen nemame tak velkou sadu - mame min barev. Dulezite je, aby na nich bylo vyslovene napsano, ze jsou snadno pratelne. Jde to pak setrit hadrikem namocenym ve vode - z te tabule, z rucicek deti, z nabytku, z podlahy… a z toho obleceni to pousti samo pod vodou i bez mydla.
Na tu origos fixu se ti zkusim zitra podivat - nevim kam jsem ji dala, jestli ji najdu, juknu se ti
@klarisk tak oprava - mame doma fixy Carioca Superwashable - removable from skin just with water
koupili jsme v normalnim paprinictvi za par korun
Díky moc za tip, objednám jen tabuli a koupím pratelné fixy. Pokud by se Ti povedlo najít fixu a zjistit „co je to zač“ tak by to mě a dalším maminám co uvažují o koupi pomohlo. Hledala jsem složení „origoš fixy“ a nějak nenašla. Třeba někdo tabuli má a zvažuje dokoupit fixy tak mu taky může pomoci, a kor teď před vánocema
díky moc
Tak dnes jsem se po dlouhé době dostala do makra, popisovací fixy mají napsáno že je to popisovač na alkoholové ( nebo teď nevím jestli lihové) bázi a smrdí to hodně podobně jako lihovky… Jinak tabule tam mají za super ceny, nenapadlo mě tam zajít a objednala jsem jí na netu což bude o dopravu dražší