Mají velká miminka problém s pohybem?

120
11.2.22 17:26

Mají velká miminka problém s pohybem?

Maminky, potřebuji řadu nebo spíš zkušenosti. Máme doma ctyřměsíčního chlapečka, je to velkej chlapík má 8 kg a 66 cm. On už se veliký narodil. Co se pohybu týče, nijak na něho nespěchám, má pěkně svoje tempo. Jenže včera jsme byli na kontrole a doktorka se ptala, jestli už se otáčí na bok. No neotáčí, podle mě má čas, ani jeho ségra to ještě nesvedla. Ale trochu mě ta doktorka znejistila. A potom jsem to říkala sousedce, která mi na to odpověděla, že tyhle velký děti mají s otáčením problém. Tak nad tím tak dumám. Máte zkušenost, že velká miminka se opravdu hůře pohybují? Podle mě je malej šikovnej, pase koníky a bere si hračky, když leží na zádech tak zvedá nohy a sahá si na kolínka, docela žvatlá, jen se teda nesměje nahlas. Já to do teď vůbec neřešila, ale nějak mě ty ženy znejistily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
11.2.22 17:29

Taky jsem měla velké mimčo. Teď je z něj dvouleťák. První otočka v 6 měsících, plazit se začal v 9, lézt po roce a chodit v 17 měsících. A ano fyzio mi i řekla, že to má těžší s tím jak je těžší. V roce měl 12 kg. :D víc ho zajímalo mlíko, než nějaký pohyb a hračky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
11.2.22 17:29
@Sarus21 píše:
Maminky, potřebuji řadu nebo spíš zkušenosti. Máme doma ctyřměsíčního chlapečka, je to velkej chlapík má 8 kg a 66 cm. On už se veliký narodil. Co se pohybu týče, nijak na něho nespěchám, má pěkně svoje tempo. Jenže včera jsme byli na kontrole a doktorka se ptala, jestli už se otáčí na bok. No neotáčí, podle mě má čas, ani jeho ségra to ještě nesvedla. Ale trochu mě ta doktorka znejistila. A potom jsem to říkala sousedce, která mi na to odpověděla, že tyhle velký děti mají s otáčením problém. Tak nad tím tak dumám. Máte zkušenost, že velká miminka se opravdu hůře pohybují? Podle mě je malej šikovnej, pase koníky a bere si hračky, když leží na zádech tak zvedá nohy a sahá si na kolínka, docela žvatlá, jen se teda nesměje nahlas. Já to do teď vůbec neřešila, ale nějak mě ty ženy znejistily.

tak vnouček je taky velký, ve třech měsích 68 cm a 8 kg, velký se narodil. Ted bude mít čtyři měsíce, otáčí se na bříško, zatím na jednu stranu, už si dá i nožičku do pusy. dokonce už má venku i jeden zoubek. Ale asi to má prostě v genech, dcera i zeták byli taky akční mimina. Není to velikostí, jen to udělají, až na to přijde čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
11.2.22 17:36

Synovec je cvalík, v půl roce 10,5kg a v 8mes. už skoro 12. Také jsem od miminka myslela, že musí být nemotora, ale opak je pravdou. Myslím, že na to jak je těžký, je celkem živý. Brzy se přetáčel, podává si věci a hraje si s nimi. Už se i plazí. Asi to těžká miminka mají složitější, ale nebude úplně podstatné. Brzy se bude snažit dohnat sestru a bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
11.2.22 18:12

Nas je opravdu drobecek a dle doktora o měsíc až dva opozdenej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.2.22 18:20

Nene, není to velkým dítětem. Mám dvě děti, které obě od narození jsou na nějakém 95 percentilu. Jedno línější, salámista, je takový dodnes (já si tady sednu a vy se o mě starejte :mrgreen: ) a druhé ultra rychlé, motoricky šikovné, co se na bříško otáčela už na konci šestinedělí a lítala bez opory v 10 měsících. Myslím, že pokud mu dopřáváš hodně času na bříšku, samostatným pohybem, tak je to v pořádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
11.2.22 18:30

Nemyslím si, že to s tím souvisí, můj syn byl naopak mrňous (8kg měl až v roce) a byl cca o dva měsíce „opožděný“. Poprvé se otočil v 6m, ale pak už to neopakoval, až zas cca za měsíc. Netrápila bych se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
11.2.22 18:53

Měla jsem dvě velká miminka (3,9 a 3,7), z nichž jedno se vyvíjelo pohybově úplně standardně, druhé (to menší) bylo výrazně napřed - v těch 4 měsících klečelo a pérovalo.

Pak jsme měla jedno obří miminko (4,3),které bylo opravdu hodně pozadu, chodilo až v 18 měsících, ale tam byla později nalezená dyspraxie, takže to nebylo jenom hmotností a rozměrama. I když je pravda, že jsem měla pocit, že tahat s sebou to obří tělo není pro to miminko nic lehkého, ty menší byly mrstnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
11.2.22 20:16

@Sarus21 mám dva chlapečky. Oba při narození téměř 4 kg… Ani jeden neměl problémy s pohybem.. první syn si pak docela rychle u nabíral - byl plně kojený a tak jsem ani neřešila že má cca co měsíc to kilo.. jak se začal samozřejmě hybat, přibývání na váze se rapidně zpomalilo. Každopádně, neměl problém se otočit, lozit ani nic podobného. :) Takže, za mě doporučuji kašlat na řeči druhých maminek. Kolikrát mi přijde, že některé maminky chtějí co nejvíce děsit a nebo „rýpat“.. :) každé miminko je individuální a má to jinak. Znám třeba mimonka s menší porodní váhou a měli problémy s pohybem. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.2.22 20:51
@Nikča41 píše:
@Sarus21 mám dva chlapečky. Oba při narození téměř 4 kg… Ani jeden neměl problémy s pohybem.. první syn si pak docela rychle u nabíral - byl plně kojený a tak jsem ani neřešila že má cca co měsíc to kilo.. jak se začal samozřejmě hybat, přibývání na váze se rapidně zpomalilo. Každopádně, neměl problém se otočit, lozit ani nic podobného. :) Takže, za mě doporučuji kašlat na řeči druhých maminek. Kolikrát mi přijde, že některé maminky chtějí co nejvíce děsit a nebo „rýpat“.. :) každé miminko je individuální a má to jinak. Znám třeba mimonka s menší porodní váhou a měli problémy s pohybem. 🤷
. Ona to nemyslela zle, to určitě ne. Spíš já si to všechno moc beru a předtím mě to vůbec nenapadlo. No a pak mi to šrotuje v hlavě :zed:. Dcera měla při narození 4 kg a otáčet se začala v půlce pátého měsíce, ale ona teda tak rychle nepřibírala. Ale to jsme měli jinou doktorku a ta mě dycky utěšovala, že má na otáčení čas do půl roku. Tak to právě u syna neřeším,, ale ten měl teda porodní váhu 4,8kg :D a ze Sunaru pěkně přibírá a roste :D on je právě jinak moc šikovný, podle mě teda.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.2.22 20:54
@Platanka píše:
Měla jsem dvě velká miminka (3,9 a 3,7), z nichž jedno se vyvíjelo pohybově úplně standardně, druhé (to menší) bylo výrazně napřed - v těch 4 měsících klečelo a pérovalo.Pak jsme měla jedno obří miminko (4,3),které bylo opravdu hodně pozadu, chodilo až v 18 měsících, ale tam byla později nalezená dyspraxie, takže to nebylo jenom hmotností a rozměrama. I když je pravda, že jsem měla pocit, že tahat s sebou to obří tělo není pro to miminko nic lehkého, ty menší byly mrstnejsi

Syn měl porodní váhu 4,8 kg 8o jako fakt mě to nikdy předtím nenapadlo, ale vlastně je to logický

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.2.22 20:59
@unuděná píše:
Nene, není to velkým dítětem. Mám dvě děti, které obě od narození jsou na nějakém 95 percentilu. Jedno línější, salámista, je takový dodnes (já si tady sednu a vy se o mě starejte :mrgreen: ) a druhé ultra rychlé, motoricky šikovné, co se na bříško otáčela už na konci šestinedělí a lítala bez opory v 10 měsících. Myslím, že pokud mu dopřáváš hodně času na bříšku, samostatným pohybem, tak je to v pořádku :mavam:

Právě dcera ta měla 4 kg když se narodila otáčet se začala v půlce pátého měsíce a pak to šlo rychle a v 10 měsících chodila. A to znovu nepotřebuji 😁já trochu doufám, že se jí malej nebude snažit dohnat a tak ho nikam netlačím a nespěchám. Teda přetáčím ho aby věděl jak na to až bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
11.2.22 21:29

@Sarus21 naprosto vás chápu.. taky jsem si to dřív hodně brala a pak mi to vrtalo hlavou.. jestli je malý opravdu tak „veliký“.. :D ale máme opravdu dobrou dětskou lékařku a ta mi taky říkala že je všechno v pořádku. Buďte v klidu. Zbytečně se tím netrapte. Určitě máte syna šikovného. A pokud i Vám samotné město se zdá že prospívá a vyvíjí se jak má, pak bych ipravdu zkusila méně poslouchat okolí. :) (I když chápu že někteří to nemyslí úplně špatně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.2.22 21:35

Poslední syn 4, 30 kg a hrozně pohybově napřed. Je teda fakt, že potom už tolik nepribiral. Nebo takhle, není cvalda, roste a rostl do výšky, fakt dlouhán.
No a dcera jedna 3.80 a pohybově nic moc.
Dcera druhá 3,25 q úplně v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
12.2.22 09:16

Mám taky 4 měsíčního chlapečka na kontrole 7840 a 68 cm
Na bok se začal otáčet ve 3,5 měsících otáčel se 3 dny a pak přestal. Začala jsem mu tedy pomáhat jako by mu to ukazovat, zvedla jsem mu nožičky a otočili jsme na bok.. Občas se otočil sám občas ne… Tak jsme to tak občas trénovali až se přesně ve 4 měsících otočil na bříško, že začátku jsem do něj vždy musela tuknout aby se otočil na bok na bříško už pak šel sám.. Poslední dny už tukani není Potřeba otáčí se vsude a pořád :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Můžeš ho takhle do toho zkusit motivovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky