Nebaví mě mateřství

Anonymní
11.2.22 11:55

Nebavi me materstvi

Ahoj holky, situace je takova, ze me nebavi materstvi. Male je 7 mesicu. Kdyz se narodila, byla miminko za odmenu a nebyl v nicem zadny problem. Kolem toho 5.mesice se to ale zlomilo a momentalne me to fakt ubiji. V noci se budi treba i co hodinu, takze jsem uplne ko, coz bych jeste zvladla, jenze ona celej den knoura, celej den. Je vyspana, najedena, prebalena, hrajeme si, ale stejne knoura, ze je malo zabavy. Nedej bože abych si zasla na zachod nebo neco, to rve, jak kdyz ji opoustim navzdy. V kocaru se ji taky nelibi, takze jak si jine maminky uzivaji materskou a chodi na prochazky, tak ja spekuluju, kdy vyjde spanek, abych s ni do toho kocaru mohla jit. Ted ve sportaku to vypada, ze aspon tohle bude lepsi. Kdyz se delaji kraviny, tak se tlemi, takze si myslim, ze ji nic neni, jen je proste unudena. Jenze delat ze sebe tydyta nejde kazdy den cely den. Navstevy atd jsou pro me spis stres, ze se zase predvede. Ja nevim. Nevim, co delam spatne, asi jsme si ji moc rozmazlili. Miluju ji, ale obcas me na ni chyta strasne vztek a amok (vnitrne, samozřejmě na ni nervu). Vim, ze jsem si asi poridila dite nepripravena, i kdyz jsem si myslela, ze jo, takze za to me kamenovat neni treba, uvedomuju si to. Mate pro me nejakou radu nez přežít? 😅 Chtela bych spokojene usmevave miminko. Myslim si, ze se o ni staram dobre. Jen moje myslenky jsou posledni dobou dost negativní, ji to ale nedavam najevo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
11.2.22 11:59

To jsou takový protivný období, často je to než se začnou hejbat - chtěli by, ale ještě to nejde. Pětiměsíční to má teď taky. Péruje na čtyřech, plazí se dozadu, a nonstop je umrčená že to nejde tam, kam by chtěla. K tomu mám ještě půlúvazek, takže hitparáda :mrgreen: starší byla kolem půl roka taky nesnesitelná, jak se rozhýbala a začala trochu ovládat končetiny, hodně se to zlepšilo :) Do roka je mateřství spíš o přežití tebe a mimina, k užívání je to až později, až je dítě starší a není to pořád snaha rozluštit, co se mu zas nelíbí :) Takže si nic nevyčítej, je to normální, a vydrž no :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
11.2.22 12:07

Podle toho co píšeš to vypadá, že „jen“ potřebuje maminku :) Nosítko nebo šátek jsi zkoušela? Mohlo by to pomoct překlenout to období než se za tebou bude moct batolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.2.22 12:19
@Anonymní píše:
Ahoj holky, situace je takova, ze me nebavi materstvi. Male je 7 mesicu. Kdyz se narodila, byla miminko za odmenu a nebyl v nicem zadny problem. Kolem toho 5.mesice se to ale zlomilo a momentalne me to fakt ubiji. V noci se budi treba i co hodinu, takze jsem uplne ko, coz bych jeste zvladla, jenze ona celej den knoura, celej den. Je vyspana, najedena, prebalena, hrajeme si, ale stejne knoura, ze je malo zabavy. Nedej bože abych si zasla na zachod nebo neco, to rve, jak kdyz ji opoustim navzdy. V kocaru se ji taky nelibi, takze jak si jine maminky uzivaji materskou a chodi na prochazky, tak ja spekuluju, kdy vyjde spanek, abych s ni do toho kocaru mohla jit. Ted ve sportaku to vypada, ze aspon tohle bude lepsi. Kdyz se delaji kraviny, tak se tlemi, takze si myslim, ze ji nic neni, jen je proste unudena. Jenze delat ze sebe tydyta nejde kazdy den cely den. Navstevy atd jsou pro me spis stres, ze se zase predvede. Ja nevim. Nevim, co delam spatne, asi jsme si ji moc rozmazlili. Miluju ji, ale obcas me na ni chyta strasne vztek a amok (vnitrne, samozřejmě na ni nervu). Vim, ze jsem si asi poridila dite nepripravena, i kdyz jsem si myslela, ze jo, takze za to me kamenovat neni treba, uvedomuju si to. Mate pro me nejakou radu nez přežít? 😅 Chtela bych spokojene usmevave miminko. Myslim si, ze se o ni staram dobre. Jen moje myslenky jsou posledni dobou dost negativní, ji to ale nedavam najevo.

Moje starsi dcera byla takova. Kdyz nespala (a ona spala hodne malo) tak jsem nad ni musela nonstop stat a delat ji program. Ukazovat knizecky, chrastit chrastickem, povidat ji neco. A ona celou dobu na hrane brekotu. Kdyz jsem prestala byt na par sekund, tak uz zacala nabirat. O tom, ze bych od ni vstala a odesla na par kroku ani nemluvim. Okamzite se strhl rev.

Byla jsem z toho vycerpana. A o moc vic, nez ty, to mi ver. Protoze ja jsem tohle peklicko s ni mela od narozeni. Mela silenou koliku, zacala mi rvat nekdo kolem 5 rano, prorvala se celym dnem, nosila jsme ji na rukou doslova od 5 ranni az do pulnoci. Nebylo ji mozne odlozit, rvala rvala rvala a ja nosila nosila nosila, byla jsem uplne na konci psychickych a fyzickych sil.

Takze, chapu te. Nic se mi nepodarilo vymyslet, nakonec to vyresil cas. Jak zacala lozit a pozdeji chodit, tak byl od ni nekdy i 20min klid. Normalne jsem ji chodila kontrolovat, co dela, ze je ticho. Nedelala nic, zkoumala hracku a smitka na zemi. Ona vzdy byla a bude narocne dite. I ted na 5 letech je narocna, ale jinym zpusobem. Neustale mluvi, stale si vyzaduje pozornost, vynucuje si veci. Je silna osobnost a prosazuje se. Proste nektere deti takove jsou.

A tve vyhlidky na zlepseni? Urcite to casem bude dobre. Uvidis, ze tak za 4-5m to bud ezase zlaticko a do te doby musis vydrzet, nic jineho se s tim delat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3687
11.2.22 12:25

To tak u miminek bývá, ale za čas to pomine. Nevěš z toho hlavu, prostě se zakousni a přežij to. Pojem mateřská „dovolená“ je ten největší nonsens, co jsem kdy viděla. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
11.2.22 12:31

Jo hele, každý by chtěl usměvavý a klidný miminko :D
A ja si vždycky říkám, ze každý dítě si to někdy vybere - někdo má klidného novorozence a pohodu, ale pak ďáblika ve školce apod ;) Ty to proste mas ted takhle a nezbyde nic jinyho, než s tím fungovat.

Ono je to takový věk, kdy mimino ještě nic moc neumí a je komplet závislý na tobě. Můžeš se těšit na takový ty milníky, kdy začne lézt, naučí se sedet, bude si stoupat a pak chodit … to všechno přijde v příštích par mesicich :andel: Brzy bude venku hezky a děti to ve sportaku taky častěji bavi víc, až bude teplo, můžete klidně začít chodit na hřiště, posadit na písek nebo na houpacku můžeš i úplnylho prcka :)

Upřímně, mě to s miminama taky nebavilo … Zajímavý to pro mě začalo být s detma tak okolo roku a půl, ale pravda je, ze ten čas tak letí, ze to všechno strašně rychle uteče :D A v zime, zvlášť když je hnusne a nedá se nic moc dělat venku, to proste člověk kolikrat vidí hůř než to je …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.2.22 12:37

Jo, moje dcera byla taky taková, ale jakmile byla zabavená, byla miliónová. V kočáru jsem jí vozila snad od 3 měsíců na břiše, aby mohla čumět ven. Na návštěvách byla zlatá, stačilo, že se kolem ní něco dělo. Hele, neboj, u těch kojenců a batolat jsou všechno jen chvilková období, za měsíc bude vše zase jinak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.2.22 12:38

Počkej na jaro, je to jiné pak.. Ted je venku hnsuně, pochmurno, možná máš jenom nějaý splín,,
Pak se můžeš venku s někým potkat, dělat výlety, pěkně se oháknout, někde vyrazit do města s kočárkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.2.22 13:05

No na nějaky počkej až se to překlene bych nespoléhala. Protože pořád bude něco. Mám decka celkem hodný od narození, a stejně pořád něco je. Furt nějaky období něčeho…buď tě to stím dítětem bavi, nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
3717
11.2.22 13:08

A nerostou ji zuby? Namaz ji pusu calgelem a uvidis, jestli se ji nezlepší nálada. A v tomto věku začíná i separační úzkost, normální. Na návštěvy chod, i když může být protivnejsi, aspon ti další den zase uteče a třeba ji tam oslovi něco zajímavého. To spani.. Zvyknes si, fakt a bude se to neustále měnit. Neni to jednoduché, ale zase.. Mas jedno miminko, ja mam 3leta dvojčátka, která byla kojena, se dvema to byl teprve ficak. Mě když je nebo bylo vždycky nejhůř, tak jsem myslela na trojcatka a vicercatka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.22 18:57

Jsem ráda, že nejsem sama kdo tohle prožívá. Jsem na tom úplně stejně, malá má za 3 dny 7 měs a já nevím co s ní. Sama si neprohraje, pokud nespí tak ji musím celý den vymýšlet zábavu, všechno ji baví chvíli a jenom kňourá. Chvíli je na zádech, chvíli na břiše, ale pořád musím být u ní. Dokonce i pod hrazdou s ní ležím :D Nejradši má když může vyhazovat věci z šuplíků nebo ze stolu na zem a pak se pro ty věci natahuje a kňourá a já ji musím držet nad zemí a ona si hraje, protože sama se nikam nedoplazi ani ještě nelozì. Takhle si s ní doma 2 hodiny hraju a pak ji dám do kočáru, kde 45 minut spí, protože jezdit jen tak ji nebaví. Za těch 45 minut musím zvládnout vše co potřebuju, abych se jí mohla zas 2 hodiny věnovat. Stejně jako ty uznávám, že jsem ji asi rozmazlia, ale stejně nevím co jsem měla udělat jinak. Když ji pustím Binga jak mi poradil kamarádka tak ji baví 5 minut a musím se dívat s ní. V houpačce ji to baví taky tak 5 minut. Celý den chce dělat kraviny, to se směje na cele kolo. Nebo ji musím nosit po baráku zády ke mně, ona kope nohama, natahuje na všechno ruce a je spokojená, ale v baby vaku být nechce. Každý den se těším na večer, usíná kolem sedmé a to mám teprve svůj klid, jenže jsem tak unavena, že jdu spat o půl 9, stejně se budí 3× za noc. Přitom první měsíce spala třeba do 3 do rána. Vůbec si mateřskou neužívám, jen doufám, že se to změní až začne lozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí