Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn mel porodni váhu 4,8 kg a na délku 54 cm. Pohybove je naopak hodně napřed. Na bříško se sam otočil ve 3 měsících. Ted skoro v 8 měsících uz překonal plazeni, normalne uz leze po 4, sam se posadí a postaví. Dela i kroky kolem nábytku, ale to zatím hodně pomalu. Asi je to i povahou, od narození je to strasnej vrtiška, porad se vrtel, na zádech ho to dlouho nebavilo, postýlka ho nudila, porad by někde něco zkoumal. No a zůstalo mu to ![]()
Ahoj, no tak já tě uklidnim. My máme chlapečka, pozítří půl roku. Dle našeho měření cca 73cm a přes 9kg. Už jsem šílela páč se netočil, ležel taková placička, nožky zvedal minimálně, ale je usměvavý, s hračkami si hraje krásně, přetáčí je, diva se na ně a momentálně stále kouše páč nás trápí zuby… Ale k věci, začal se točit před pár dny, takže skoro v půl roce a to jen na jednu stranu, myslím že některé mimi potřebují víc času
že se neotáčí ve 4 měsících bych nehrotila, má fuuuru času
![]()
Nas půlroční chlapeček 9kg už peruje na všech 4. Jeho podstatně drobnější dvojče bratr se občas ležérně prevali na bok. Váhou to není
.
@Lucik1991 píše:
Ahoj, no tak já tě uklidnim. My máme chlapečka, pozítří půl roku. Dle našeho měření cca 73cm a přes 9kg. Už jsem šílela páč se netočil, ležel taková placička, nožky zvedal minimálně, ale je usměvavý, s hračkami si hraje krásně, přetáčí je, diva se na ně a momentálně stále kouše páč nás trápí zuby… Ale k věci, začal se točit před pár dny, takže skoro v půl roce a to jen na jednu stranu, myslím že některé mimi potřebují víc časuže se neotáčí ve 4 měsících bych nehrotila, má fuuuru času
![]()
No právě mě to netrápilo dokud se doktorka nezeptala jestli už se otáčí na bok, že by měl. Ale ten náš to je hroznej morous ![]()
@Sarus21
Tak u nás to byl pravý opak
já šílela jak divá od 4 měsíce a doktorka mi říkala že do 6 měsíce je čas, každé dítě je jiné…už jsem nevěřila a ejhle
mohla jsem lákat hračkami, s plenou, bez ní, overball,,,nic nic nic ![]()
Až teď sám od sebe začal zvedat víc zadek a už to jde samo
opravdu máte čas,,, ![]()
@Lucik1991 píše:
@Sarus21
Tak u nás to byl pravý opakjá šílela jak divá od 4 měsíce a doktorka mi říkala že do 6 měsíce je čas, každé dítě je jiné…už jsem nevěřila a ejhle
mohla jsem lákat hračkami, s plenou, bez ní, overball,,,nic nic nic
Až teď sám od sebe začal zvedat víc zadek a už to jde samoopravdu máte čas,,,
No on by se nejradši plazil 😁 😁
@Sarus21
Tak to je šikovný, zvedání zadku u nás taky probíhalo, ale to jen když se vzteká
![]()
@Lucik1991 píše:
@Sarus21
Tak to je šikovný, zvedání zadku u nás taky probíhalo, ale to jen když se vzteká![]()
A teď se začal na bříšku točit kolem svý osy 😁tak do půlky do dá
nějak přeskakuje chlapec ![]()
@Sarus21
To je fakt šikula, ten náš se taky začíná točit kolem osy ale zvládne to jen tak o 90°
a s takovým kravalem
![]()
@Sarus21 píše:
Maminky, potřebuji řadu nebo spíš zkušenosti. Máme doma ctyřměsíčního chlapečka, je to velkej chlapík má 8 kg a 66 cm. On už se veliký narodil. Co se pohybu týče, nijak na něho nespěchám, má pěkně svoje tempo. Jenže včera jsme byli na kontrole a doktorka se ptala, jestli už se otáčí na bok. No neotáčí, podle mě má čas, ani jeho ségra to ještě nesvedla. Ale trochu mě ta doktorka znejistila. A potom jsem to říkala sousedce, která mi na to odpověděla, že tyhle velký děti mají s otáčením problém. Tak nad tím tak dumám. Máte zkušenost, že velká miminka se opravdu hůře pohybují? Podle mě je malej šikovnej, pase koníky a bere si hračky, když leží na zádech tak zvedá nohy a sahá si na kolínka, docela žvatlá, jen se teda nesměje nahlas. Já to do teď vůbec neřešila, ale nějak mě ty ženy znejistily.
ne nemají problém s otáčením, však má ještě čas
moje 3.dítě mělo při narození 4055g, ve 2 měsících 8kg a v 6m 12kg a vyvíjel se úplně normálně
jako jeho dva sourozenci
To bude dle mého individuální.
Porodní 4,7kg otácet se e na bok v 5 ti měs., od 8 leze, sedí, stojí. V 10 obchází nábytek, snaží se chodit.
10 kg má určitě, 80 cm taky.
Každé dítě má svoje tempo a čas.
Hlavně se tím nestresuj.
Jinak starší syn měl 8 kg v 5 měs. a chodil v 9,5 měs.
Ale on je pohybově velmi šikovné dítě.