Majitel nám nechce dát přeplatek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
25.6.15 09:59

Ahoj, záleží co máš ve smlouvě - jestli poplatek za služby je záloha nebo paušální poplatek. Vzhledem k tomu, že tam máš, že by jsi přeplatek musela doplácet - mělo by to být, že je to záloha - tudíž máš i stejné právo na to, aby ti přeplatek byl vrácen a aby jsi viděla vyúčtování - to v každém případě. Pokud by to byl paušál - platila by jsi stejnou částku každý měsíc a nedělalo by se vyúčtování - tudíž by majitel neměl právo ani ti doúčtovat nedoplatek. Trvala bych na předložení vyúčtování - pokud by ho nepředložila, rozhodně bych jí už poslední měsíc nezaplatila - má kauci, takže jí o nic nepřipravíš a jesliže končíte, nic ti nehrozí. Kdyby jsi ještě cokoliv potřebovala vědět, dej vědět. Mám realitku a vyčůraných majitelů - stejně jako nájemníků - znám dost a můžu poradit ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.6.15 06:52

@atinka77 děkuji moc už jsme odstěhovaní ve svojem na konec jsme jim nájem za poslední měsíc nezaplatili mají naši kauci a napsala jsem si i email, že po tomhle tom mám obavy, že by jsme ani tu kauci neobrdželi. Jinak byla strašně překvapená z mé reakce, že takto reaguji atd…předání bytu bylo taky velice směšné chtěla at do určité hodiny byt vyklidíme a kličky necháme vevnitř a a zabouchneme. Já osobně kdybych takový byt vlastnila tak bych byt chtěla vidět v jakém je stavu. (Měla asi strach, že by jsme se k tomu vyučtování ještě vyjádřili) Samozřejmě jsme tam nic neudělali nebo tak bylo by to pod naší úrověň. Jen doufám na osud a že se jim to nějak vrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.6.15 08:41

Ahoj, je to divný, tohle chování..ale setkávám se s tím také. Předat byt takhle bez podpisu a potvrzení, že byt je v pořádku, je trochu riskantní, protože potom může přijít s něčím, že jste třeba poškodili atd.. Ale v tomhle případě to asi bylo to, že se vám chtěla vyhnout, aby nemusela řešit ty poplatky…a asi to byla větší částka, kterou by vám musela vracet - jinak by se tomu tak nevyhýbala. Určitě se vyplatí před podpisem nájemní smlouvy poradit se s někým, kdo tomu rozumí a poradí..myslím, že někoho takového má ve svém okolí každý…a člověk se potom vyhne takovýmhle věcem. Tak ať se vám v novém krásně bydlí a máte jen samé radosti!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.17 06:53

Přeplatek za energie

Dobry den. Mam takovej problem a potřebuju poradit co dal. S bývalým přítelem jsme se rozešli koncem roku 2016 teď přišlo vyúčtování za vodu přeplatek 27.000 ale majitel bytu to pošle všechno na účet myho bývalého i když jsem ho žádala o zaslání poloviny na účet můj. Bývalý mi řekl rekl ze mi z toho nic nedá i když jsme zálohy platily na půl a majitel bytu? a s tím se o tom ani nedá mluvit prej ho to nezajímá ani jsem neviděla vyúčtování nic mi nepošle. Co mam dělat jak postupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
17.5.17 07:06

@Pavlina7459 Tak majitele bytu to vůbec nemusí zajímat, jestli jste spolu, nebo jste se rozešli nebo jak to mezi Vámi je.. Musíte si to vyřešit s chlapem sami… Ale s tím Vám nikdo nepomůže. Máš jak dokázat, že jsi dávala polovinu zálohy? Asi ne, že… :nevim: Co na to říct no, asi bych s těmi penězi ani nepočítala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.17 07:30
@Andrea.Tom píše:
@Pavlina7459 Tak majitele bytu to vůbec nemusí zajímat, jestli jste spolu, nebo jste se rozešli nebo jak to mezi Vámi je.. Musíte si to vyřešit s chlapem sami… Ale s tím Vám nikdo nepomůže. Máš jak dokázat, že jsi dávala polovinu zálohy? Asi ne, že… :nevim: Co na to říct no, asi bych s těmi penězi ani nepočítala…

Posílala jsem ze svého účtu na jeho polovinu nájemného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.5.17 09:57

@Pavlina7459 Pronajímatel se ve věci vrácení přeplatku musí řídit nájemní smlouvou, tam by to mělo být ujednáno, na jaký účet má přeplatek poslat. Pokud je to účet bývalého přítele, nic s tím nenaděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.9.18 09:30

Pronájem bytu

Dobrý den.Již 4 roky bydlím v pronajmutém bytě a ve smlouvě majitelka sama uvedla,že když bude doplatek,tak jsem povinná ho do 10 dnů uhradit.Bude-li přeplatek tak ho po obdržení vyučtování vrátí.Doknce tam mám napsáno,že se mohu podívat do vyučtování sama.Zkusila jsem jednou požádat PRE o výpis z vyučtování ,ale bohužel mi napsali,že když nejsem jejich zákazník,tak že mi nic posílat nebudou,že to je věc jen majitele.4 roky dostávám domů složenku s přeplatky.Jen za vodu dostala cca 21 000 a nevrátila mi z toho ani korunu.Jednou tvrdí,že žádné přeplatky nedostala,po druhé,že mi je všechny poslala.Ve smlouvě mám také uvedeno,že drobné opravy do 500 platím já,přesáhne-li to tuto částku ,tak to platí majitel.Bohužel majitelka smlouvu nedodržuje a já jen platím.Když se zmíním o tom v dobrém úmyslu,že to budu muset řešit jinou cestou,začne vyhrožovat,že mě z bytu vyhodí a nějaký důvod si najde,aby mě z bytu dostala hned.Omlouvám se maminkám ,že jsem se přihlásila sem ,ale je vidět,že dnes podnájem ,nebo pronájem je jen výdělek pro majitele a Ti ostatní musí být ticho.Obrátila jsem se na Vaše nároky.cz a tam zjistili,že mi majitelka zapřela skoro 46 000,to už je opravdu dost.Nevím jak dlouho ještě v tom bytě budu bydlet,ale hledat něco nového nemá smysl.Dívala jsem se ale jsou ještě dražší než mám já.Mám garsonku 1+1 nájem je 6700+2500 za služby/voda,plyn,elektrika.Peji všem ,at se Vám daří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
2.9.18 09:08
@Ivanka56 píše:
Dobrý den.Již 4 roky bydlím v pronajmutém bytě a ve smlouvě majitelka sama uvedla,že když bude doplatek,tak jsem povinná ho do 10 dnů uhradit.Bude-li přeplatek tak ho po obdržení vyučtování vrátí.Doknce tam mám napsáno,že se mohu podívat do vyučtování sama.Zkusila jsem jednou požádat PRE o výpis z vyučtování ,ale bohužel mi napsali,že když nejsem jejich zákazník,tak že mi nic posílat nebudou,že to je věc jen majitele.4 roky dostávám domů složenku s přeplatky.Jen za vodu dostala cca 21 000 a nevrátila mi z toho ani korunu.Jednou tvrdí,že žádné přeplatky nedostala,po druhé,že mi je všechny poslala.Ve smlouvě mám také uvedeno,že drobné opravy do 500 platím já,přesáhne-li to tuto částku ,tak to platí majitel.Bohužel majitelka smlouvu nedodržuje a já jen platím.Když se zmíním o tom v dobrém úmyslu,že to budu muset řešit jinou cestou,začne vyhrožovat,že mě z bytu vyhodí a nějaký důvod si najde,aby mě z bytu dostala hned.Omlouvám se maminkám ,že jsem se přihlásila sem ,ale je vidět,že dnes podnájem ,nebo pronájem je jen výdělek pro majitele a Ti ostatní musí být ticho.Obrátila jsem se na Vaše nároky.cz a tam zjistili,že mi majitelka zapřela skoro 46 000,to už je opravdu dost.Nevím jak dlouho ještě v tom bytě budu bydlet,ale hledat něco nového nemá smysl.Dívala jsem se ale jsou ještě dražší než mám já.Mám garsonku 1+1 nájem je 6700+2500 za služby/voda,plyn,elektrika.Peji všem ,at se Vám daří

moment, takže to nebudeš řešit? Nějak tak jsem to pochopila.. Být tebou, tak něco dělám a nenechám ji to jen tak projít..46tis už je opravdu dost! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
2.9.18 09:52

No tak nevím, co chceš dělat, když hledat nic nového nemá podle tebe smysl. Z bytu tě dostat hned nemá jak, na to nemá žádné páky, když platíš. Pokud máš ve smlouvě, že přeplatky a nedoplatky platíš a dostáváš ty, tak to tak prostě je a musí ti to dát včetně toho, že ti musí ukázat vyúčtování. Když tvrdí, že ti přeplatky poslala, tak ať ti řekne kam a jak. Kecá. Nevím, proč platíš opravy nad 500kč. Tak jí řeknu, že je to rozbité a ať to nechá opravit,ne? Nic bych neplatila. Nebo bych nechala rovnou vystavit fakturu na její jméno. No já bych jí písemně vyzvala k tomu, ať mi dodá vyúčtování včetně peněz, asi bych se obrátila na právníka a rozhodně bych si hledala nové bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
2.9.18 11:47

@Ivanka56 On ten váše příspěvek bude spíš reklama na vasenaroky.cz co?
Nemáš nic v ruce, ale spočítali, že ti majitelka dluží 46.000? Ohledně těch oprav si přečti nařízení č. 308/2015 Sb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.9.18 11:07

Pane Sojka nedělám žádnou reklamu na Vaše nároky.cz snimi nemám nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.7.24 09:37

@Tanka89 Nesmysl, neposlouchejte ty jelita tady. Měl jsem stejný problém, a pohrozil jsem žalobou. Máte zákonné právo na vrácení přeplatku za služby i vratnou jistinu bez ohledu na to co je uvedeno ve smlouvě, zákon jenž stanoví vztah mezi pronajímatelem a nájemcem, je vždy nadřazen. Máte právo i na úroky dle zákonné sazby. Mě je nakonec vyplatili i s úroky. Jinak bych řešil soudně. Vše jasně upravuje zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.7.24 09:55

@Ivanka56 jako 46 000,– Kč za 4roky, při zálohách 2500,– Kč mi přijde trošku sci-fi…
Vždyť jenom stálé měsíční poplatky (za jistič a plyn) jsou asi 1000 kč/měsíc. Tak to máš měsíční spotřebu 500,– kč za vodu/topení/elektřinu? Trošku vymyšlené, ne? :nevim:
Jinak na vyúčtování máš nárok ze zákona. Normálně bych si došla za právníkem a nechala bych si napsat výzvu k předložení vyúčtování. Pokud ti ho nedodá, tak tam jsou velké pokuty. Platí se 50,– kč/den, dokud ti vyúčtování nepředloží a počítá se to za každé vyúčtování zvlášť (každý rok), ale až od uplynutí lhůty 4 měsíců kdy to vyúčtování dostala ona. Takže pokud ti ho nedala třeba 3 roky, tak už jsi na cca 100 000,– kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný