Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz, obě děti mi lehly, mají vysoké horečky a kašel. Já samotná už začínám pokašlávat a chci se zeptat, zdy si můžu udělat čaj z majoránky s medem? Nemůže mi uškodit, jsem 34+6tt. Díky za rady! ![]()
Vůně esenciálního oleje z majoránky je silně kořeněná, kafrová, teplá, bylinná. Silice majoránky se používá k inhalacím do aromalamp proti stresu, úzkosti, ke zklidnění nervů a při nespavosti. Podporuje rovněž trávení, snižuje krevní tlak a tlumí bolesti hlavy. Má příznivý vliv na dýchací systém, usnadňuje dýchání a vykašlávání. Dále se používá do koupelí na hojení ran a zánětů, při kolikách. Snižuje sexuální aktivitu. Nesmí se používat v těhotenství.
Tak bych řekla že nee
Nevidím důvod proč bys ho nemohla
Majoránku dávám do guláše, do česnečky a do různých jiných jídel a jsem v 8. měsíci těhu.
Moje babička nám vařila teplé mléko s jednou lžičkou majoránky a troškou másla a osladila to medem, výborná medicína proti kašli
Je totiž dobré ji provařit s tuky, tím lépe uvolňuje léčivé látky.
ja jsme si ho delavala kdyz jsem mela silny menstruacni bolesti…tak v tehu nevim…
Zkus zazvorovej, taky by se v tehu moc nemel ale ted kdyz jsi 34.tt tak neuskodi navic by si musela uzivat nadmerny davky od zacatku tehu aby byl skodlivej..ale pomaha super..myh o pijem cela rodina na nachlazeni
Holky díky moc za rady, gynekoložka mi na ten můj úmorný kašel dala sirup, tak snad budu brzy fit!!!
Holky,dnes jsem vařila bram.guláš a dala tam trochu majoránky,nevadí to v těhu?Jsem asi 5tt…myslím,že trocha v jídle nevadí,ne?napište prosím…
Tak si ted ríkam, jestli jsem neudelala chybu, mám brutální kasel, suchý a drázdivý, jsem ve 23. týdnu a manzel precetl na netu, ze majoránka pomáhá, kdyz jitrocel, thymomel a drosera selhala, no uvaril mi caj z majoránky asi dve kavove lzicky, zacla jsem tedka vykaslavat, ale bojím se, at se neco nestane mimi, plasím nebo se bojím oprávněně?
Ok, budu jen ráda, že plaším a nic se nestane, ale pít už nebudu:)
Plašíš, mě to doktorka v těhotenství doporučovala, byla jsem hodně nemocná, silný kašel a jediné co mi doporučila byl majoránkový čaj s medem, který po určité době pomohl a dostal mě z toho!
Ahojky holky, můžete mi prosím poradit? Mám ten to cyklus anovulační a mám strach, že budu čekat na ms hrozně dlouho slyšela jsme od holke, že majoránkový čaj pomáhá nebo šalvej lékařská. Můžete mi prosím poradit. Děkuji