Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,hledala jsem stejna temata,ale nenasla jsem odpoved na to ,co potrebuju ja…Mam asi2tydny rymu,ted 5dni hnusnou zelenou(bakterialni?),celou dobu si strikam Vincentku…,ale nezabira na tu hnisavou …Nevim,jestli mam jeste pockat,nebo si vzit naky nosni kapky..(s ATB?),jen se bojim,aby nesla infekce do krve, nebo co ja vim,abych neublizila miminku(25.t.t.),aby se mi to pak netahlo… ![]()
Pa Katka
doktorka by Ti mala predpisat take, ktore su vhodne aj pre tehotne.
skus papat cesnak (je to prirodne antibiotikum),
cibulu, pripadne sirp z nej (nasekas cibulu, zasypes cukrom al.medom, cibula pusti stavu a tu vypijes)
kloktat sol a vyspricovat si nou aj nos
pripadne sa da aj namocit tu tycinku na cistenie usi do iehu alebo alpy a vytriet nos, ono to dost vysusuje sliznicu, tak pozor, nie velakrat za sebou..
mne toto v tehu (14tt) pomohlo, mala som zapal dutin, zelene sople, no fuj ![]()
a ked bude teplota nad 38, sup paralen.. ten sa v tehu moze
jojo,chtela jsem k doktorovi,jenze jedna doktorka(z moji pojistovny) hned pise ATB,a protoze bydlim v REcku,ostatni doktori jsou soukromi,kdyz k nim pujdu,zaplatim nejmin20euro za navstevu…A je mi blby jen tak zavolat,ale asi to udelam ![]()
myslela jsem,ze ten sirup je jen na kasel…,ani me to nenapadlo na tu rymu,o tom cesneku jsem premyslela,ale asi bych po nem hned usnula,mam nizky tlak a dodela me to
ale diky za rady !!! ![]()
Já jsem uvla normální kapky do nosu … přes den mi rýma tak nevadila, ale večer jsem musela cákat abych nos uvolnila a mohla usnout.
Taky můžeš inhalovat nad párou /nejlépe koupit v lékárně nějaké bylinky v kapkách na uvolnění/.
Jinak lékaři klidně zavolej, pokud je to jen kvůli rýmě, tahat tě do ordinace nejspíš nebude… ![]()
cibula s medom sa dava prevazne na kasel, ale cibula vseobecne je dobra na kazde prechladnutie, ci inu potvoru..
no, daktorej tehulke vie byt z cesnaku a cibule riadne zle.. skus aspon trosku toho cesnaku, aj malo lepsie ako nic..
a skus jest vela vitaminu C vo forme ovocia, ci zeleniny.. a navyse ked si v Grecku, mas tam koopec kvalitnych citrusov, ktore isto chutia lepsie ako tu ![]()
a tepla polievocka pomaha tiez, uvolni sa nostek a zmierni opuch ![]()
spomen si na vsetko, cim ta krmili ako malu, ked si bola chora
ahoj, měla jsem teď taky rýmu a bolesti v krku (28.tt), hodně dobře na to pomahá Bioparox, jsou to místní antibiotika, může se užívat i v těhotenství, stříká se do nosu i do krku aspoň 7 dni. Mě to pomohlo hodně dobře. 6adná mořka voda ani nic „přírodního“ mi nezabírá.
no to vsechno uz delam,polivka,kazdy den delam dzusy,caje s citronem a medem…asi spis naky ty kapky do nosu ![]()
no,jdu zavolat doktorovi,2tydny Vincentka a nic..,takze jsem stejny pripad ![]()
já mám taky hnisavou rýmu,jsem 21tt a dr.mi dala atb do nosu Pamycon,takže to byjsi mohla,navštiv lékaře,Vincenka je na houby,těhu můžou i atb polykat,mám nyní Rovamycin a píšou tam že v těhu lze!!
popovídej si s lékařkou
Tak jsem vcera zavolala doktorovi,zeptala jsem se ho na Otrivin,to mi rekl,ze ne..Tak jsem se zeptala na homeopatika,tak rekl,ze to jo…,no,jen kdybych mela horecku,tak ATB muzu..,ptala jsem se na tu infekci,aby se mi to nerozjelo,do krve,rekl,at se nebojim
Takze se mi ulevilo,rymu jsem mela 2tydny,tyden hnusnou,a dneska je to o hodne lepsi!!! Nastesti ![]()
Moc dekuju za rady a doufam,ze budem co nejmin nemocne! ![]()
Alficku,mas ATB jen na rymu?Nerekla Ti doktorka,ze staci kapicky?Uzdrav se!!! ![]()
Ahoj holky, mám šílenou rýmu, ale takovou tu blbou, co ucpává nos. Nemůžu vůbec dýchat, mám úplně ucpaný dírky. Už takhle nemůžu spát břes bolest zad a kyčlí a když už se uvelebím, tak mám zase zacpaný frňák. Mám Aspecton - něco jako Vincentka, jen lepší, ale už ani to nepomáhá. Jo a cibuli nenávidím, česnek nemám a u napařování bych se udusila
prosím poraďte. Už jsem zoufalá ![]()