Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Acinore Mám doma Nasivin. Je to sajrajt, ale jedna kapka do každé dírky by snad neměla uškodit
vždycky mi to pomůže.
Mám kapky Rhinocort Aqua ale jsou na předpis, mě fakt pomáhaj, ale každýmu pomáhá něco jiného
jsou pro těhotné a kojící ![]()
Násivin, otrivin, afrin, bioparox na hlenovou rýmu. Tohle mi řekl gyndar, primář, působí to lokálně a pokud se nebudeš stříkat pořád, nic se nestane, zvlast, pokud jsi víc jak 3 měsíce těhotná. Teď mám afrin a nestipe, neboli, jsem bez rýmy a stačí 2× denně. Ráno a před spaním.
@MarieOVMUC Jsem v 8. měsíci. Mě to bude stačit akorát na tu noc, abych se vyspala. Přes den už den už to zase nějak vydržím.
@Tůmička já při rýmě používala právě Nasivin a v pohodě
a co jsem tu tak četla, spousta těhulí ujíždí na Olynthu a taky dobrý ![]()
@Tůmička nevahej a dej si detske kapky do nosu, takove co mohou i novorozenci. Ja jsem mela v tehotenstvi hroznou rymu a i kdyz jsem se jakkoliv snazila kapkam vyhnout, tak nakonec to byla jedina zachrana, abych se vyspala. Nezabralo naparovani, horke solne obklady, vincentka, morska voda, uv lampa, no proste nic az na ty kapky a jaka to pak byla uleva…myslim, ze jsem mela nasivin 0, 001 nebo tak nejak
@LucieSy dětský tu nemám.. zatím stříknu obyč a zítra pošlu chlapa do lékárný pro dětský když tak.. už jsem zoufalá.
U první dcery jsem používala i klasický Olynth a v pohodě i Nasivin.
Teď čekám druhé a mám pro změnu dětský Olynth.
Ja pouzivam na rymu tedka v tehu bud olynth a nebo nasic.uz to pouzivam asi po treti a na miminko to vliv nemelo.teda aspon doktorka rikala ze nic nenasvedcuje ze by neco male melo byt. takze bych se toho nebala kdyz to nebudes uzivat treba mesic v kuse…
Myslím, že olynth nebo otrivin se v těhotenství opravdu velmi nedoporučuje kvůli nějaké látce, ale už si to opravdu nepamatuju :-/ jen vím, že to byly kapky od O
Všechny nosní kapky nebo spreje působí lokálně, takže miminku neublíží, nevím co s tím všichni blázněj, normálně si něco kup
stačí nepoužívat dlouhodobě a v pohodě