Malá chroptí :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22.1.12 08:03

mala chropti... :-(

Dobry den,mala je prvne nemocna…chrochta jak prasatko,v nose ji litaji susinky a ma zvysenou teplotu…

Na noc ma chladno,poradne vyvetrane…rucnik u postylky,zvedlou matraci a prostrikavam sterimarem…trva to 2dny,mam pouzit nasivin a nebo staci jen ten sterimar???

jeste jsem nezkousela odsavacku,ale co jsem cetla,ze kdyz je zadni ryma,ze se nejak nic nevytahne…

co by male jeste mohlo pomoci?jeste k necemu,mala se pri aplikaci te vody silene vzteka,az je ruda…ono to asi prostrikne az do pusynky a nedela dobre ten tlak,ze???mam pocit,ze kdyz ji sahnu na oblicej,tak se hned diva,jestli nemam tu skaredou vec…bojim se pouzit i ten vysavac pripadne…jelikoz je des ty jeji reakce…i kdyz ji chapu,boji se,nezna to…

a jak dloiuho to tak muze trvat?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
22.1.12 08:10

Ahojda, ja budu reagovat jen na ten Sterimar - moje prte ho nesnese ani ve dvou letech, jen bych se priblizila, tak hysterak na ctvrt hodiny :roll: Takze pozivam Humex: http://www.lekarna.cz/…pule-18x5ml/ - jsou to ampulky a kapnuti ci mirne striknuti z nich snasi o tisic procent lepe, asi to neni takovej tlak a proud ;)
Jinak ryma u kojence muze trvat klidne par tydnu, hodne trpelivosti a male zdravicka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
22.1.12 08:30

jestli vadí ten sterimar, tak ještě je alternativa ampulky Libenar. ty se kapou.
jinak vysavače bych se nebála. i u zadní rýmy něco vytáhne a rychleji se jí zbavíte. když dáš výkon vysavače na to nejnižší, tak je to hodně šetrné. a doporučuji zabalit dítě do deky jakou housenku, aby se ti nemrskala. zrovna se chystám na náš ranní vysávací rituál s mým 15 měsíčním ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
22.1.12 08:37

Ahojky, jestli kojíš, tak je dobré kapat do nosánku mateřské mléko. Za mně určitě pak libenar kapičky a jestli má ucpaný nosánek, tak bych se nebála použít i nějaké kapky na splasknutí sliznice. U nás vede otrivin. Jinak je asi vážně nejlepší odsávačka na vysavač. Ač se to prckům nelíbí, je to rychlé a šetrné. Jinak dávám při rýmě 5 kuliček oscilla. Tak pevné nervy a miminku hodně zdraví. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.12 08:42

holky dekuji..tu odsavacku zkusim…mam doma nejake kapicky s morskou vodou nacisteni nosiku,tak ja zkusim ty…jinak asi vlhcit,po chvilce odsat a zase zvlhcit,ze?

jinak oscilo mam doma,kdysi jsem koupila…tech 5kulicek jak casto?to odsypnes z toho tubusku presne 5kulicek,jo?

a holky,ma asi dite i vice pit,ze?mala je na umlem mleku a je zvykla na caj,stavu…tak ja ted prihodim pardavek,kolik tak by mela vypit?sveho mleka pije 900ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
22.1.12 10:00

Moc tě nepotěším, určitě se to může spravit i dřív, ale my s tím bojovali 2 měsíce :zed: . Už jsem si ani nevzpomínala, jaké to je, když dýchá tiše. Taky jsem dělala vše, co ty + to odsávání, aby se jí to tam hnulo a sirup (ambrobene) na uvolnění hlenů. Mívala i vysoké horečky, skoro každý týden. Taky mi okukovala ruce, jestli tam nemám vincentku, před lžičkou se sirupem dělala hlavou nene, abych se jí netrefila do pusy, bohužel. Musíš jen dělat dál, co děláš a zvládnou to psychicky. Neboj, nic z toho si pamatovat nebude :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
22.1.12 10:27

Ahoj, tak jsem si prave vzpomnela na nasi prvni rymu… Maly mel 4tydny a vylozene se dusil. Tak jsme pouzivali Lybenar a odsavacku na vysavac. (doporucuji) Jenze ryma se drzela druhy den a byl vikend. Tak jsem volala do nemocnice, jak mu jeste pomoci a tam mi rekli, ze by kluka museli videt, ze po telefonu mi neporadi. Tak volam na pohotovost. Tam mi poradili vetrat, vlhky rucnik na topeni a odsavat. Maly aspon usnul. Jenze vecer pri kojeni se nejak dusil, pak to takrikajic prehltl a pil spokojene dal. Po kojeni si ale ublinkl a jak v tom mel soplik, neslo to ani z pusy ani zpatky. Vytrela jsem mu pusinu kapesnickem a desila se, aby se mi ve spanku neudusil. Rozhodli jsme teda, ze zajedem na pohotovost (zduraznuju, byla jsem v sestinedeli s prvnim ditetem, takze vyjukana, ubrecena, ze nevim, co mam delat). No, jenze pohotovost pouze do deseti hodin, takze do nemocnice na detske, at se na nej kouknou, jak mi rekli do telefonu a treba jeste neco poradi.. Tam jsem rekla, jaky mame problem a oni mi hned zacli vypisovat prijem. Pak se cekalo na pana primare, ktery mel ten vecer sluzbu. Prijeli jsme kolem pul jedenacte a cekali na nej az do jedne hodiny. S malym v naruci na vysetrovne. Na pate volani sestricek se pan primar konecne dostavil ve velmi podrazdenem stavu. Pak zacal vyslech o vysce, vaze, porodu, alergii mych rodicu, alergiich manzelovych rodicu aj.. Primar na nas chvilemy pokrikoval, kdyz jsme nerozumneli otazce a celkove nam daval najevo, jak obtezujeme. Pak se me ptal, co mame teda za problem. Tak povidam ze chropti. Ten doktor me serval, ze chropteni neni zadny termin, co tim jako myslim. Tak rikam, ze to zni jako kdyz mu v nose poletuji kapicky rymy, ze mu to tam vybruje. On zas jestli jsem ty kapicky videla. Tim me teda uzemnil. Tak mu rikam, ze o rymu mi ani nejde, ze pouzivam odsavacku, ale ze mi vadi to zvraceni. Tak to jsem ani nemela rikat, protoze ten chlap na me rval jak na male decko, jak by se mi libilo, kdyby me nekdo odsaval, ze mu mam rymu jen utirat pod nosikem. To uz jsem brecela a klepala. Tak jsem mu zacala popisovat to zvraceni, ze asi spolkl ten soplik a pak to neslo ani dovnitr ani ven a zas bylo, jak muzu vedet, ze to spolkl, ze mohl uplne normalne ublinknout.. Takze vlastne memu synovi nic nebylo. To jen my, debilove, si po nocich jezdime na vylety! Pak neco psal do pocitace a rika, ze jsou dve moznosti, bud zustanem pres noc na pozorovani, nebo pojedeme domu. Tak mu rikam, co by doporucil. A uz zas zarval, ze mi nedoporucuje, ale nabizi!!! Tak jsem se poradila s manzelem, ze nechci s timhle chlapem stravit noc. Navic bylo uz neco kolem treti rano, takze bych tam musela byt dva dny. Dostaly jsme zpravu a pri odchodu se na nas to prase usmivalo! Ve zprave pak bylo napsano, ze odmitam hospitalizaci a jako lecba kojeni. Druhy den, bylo pondeli, jsem jela k nasi pani doktorce. Ta nam opet doporucila Lybenar, odsavat, vetrat a vlhky rucnik, ze v jeho veku bohuzel nic moc delat nemuze. Na to zvraceni se me ptala vic a doporucila koupit monitor dechu, uz pro nas klid. Vypravela jsem o tomto primari znamym a ti mi reli, ze je to vyhlaseny alkoholik a zavisli na automatech- pan primar detskeho oddeleni ve Vsetinske nemocnici!!! Za osm mesicu jsme skoncili s maly na JIPce ve Zline a tam je znamy taky. S jednou milou sestrickou jsme probirali nemoci nasich deti a ja si na tuhle zkusenost vzpomnela.. Rikala, ze je vyhlaseny, ze par jeho nezvladnutych pripadu ta meli.. Jsem rada, ze jsem se konecne vyvztekala a zakladatelce se omlouvam! Promin bradmilko!!!
No ale vysledek je, ze idealni u malych deti pri lecbe nachlazeni je to, co delas. A s tekutinama- davej tak casto, jak si necha mezi jidlem :-) Tim nic nepokazis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
22.1.12 11:53

Teda ufff, že to máme do Vsetína dál než do Zlína 8o . To dávení hleny jsem zažila taky, malá na zádech, klokotalo jí to v krku, naštěstí jsem doběhla, otočila ji a vyklepala to z ní ven (fakt hodně). Monitor máme od narození, teď ty dva měsíce sípání a chrčení jsem za něj byla fakt vděčná. Když to bylo horší s dýcháním, ještě jsem si malou obložila, aby musela ležet na boku jako novorozeně (spí zavinutá, takže neuteče) a nohy postýlky zdvihla ještě víc, než normálně. Můj se smál, že u spaní spíš stojí než leží. Ale já byla trochu klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.12 12:20

tomokadze,jsi mi vyrazila dech :! :! :! :! :! :! to je des,kjak se muze neco takoveho dit…brrrrrrr…takovi debilove by meli mit jinou specializacia ne byt u deti…takovou antiempatiii od odbornika jsem nezazila a doufam,ze to tak zustane.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.12 12:20

jinak holky,diky za podporu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KvdV
22.1.12 13:06

Ahoj holky, právě řeším stejný problém.
V holčičce hrozivě chrčí, především v noci, když má dudlík. Koupili jsme zvlhčovač vzduchu a je to o něco lepší, ale ne a ne se toho zbavit (3 dny)
Nechtěla jsem ji brát ven, ale logicky by ji malá procházka neměla uškodit, né? Pěkný den!

• Citovat
  • Upravit
3230
22.1.12 15:05

Mně venku dýchá líp (vlhko, chlad). Taky spíme zásadně s vypnutým topením a pootevřeným oknem. Procházka jí jen prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí